Mi a női szépség felső korhatára?
Címlap / Psziché / Mi a női szépség felső korhatára?

Mi a női szépség felső korhatára?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

A Nők napja alkalmából az "örök szépséget" üdvözöljük, a kortalan női szépséget: az egészséget, a mosolyt, a kacagást, a kedvességet, mely képes magát megmutatni, és ezzel másokat is boldoggá tesz. Az estélyi ruha gyönyörű lehet egy hetvenes hölgyön is, ha ad magára, kihúzza magát, nem görnyed, ha ragyog, fénylik a haja - és az egész NŐ. 

Hol rendezhették meg a szépkorúak szépségversenyét? Csakis az Egyesült Államokban, Tina Turner nyomában.

Köztudomású, hogy ez az első ilyen rendezvény – nagymamák versenye volt már többször is, de ott elsősorban a sokoldalú tevékenységet jutalmazták. A szépségversenyben a kedvességet, a bájt ünneplik. A Virgin Szigetek képviselője, Kimberly Moore lett Ms. Senior America (61 éves, színesbőrű). Bár Kimberly fogorvos, mégis az emberek partikra hívják mindenfelé az országban, amikor  látják őt táncolni, zenélni. Most mint szépségkirálynő járja az országot, egyúttal előkészíti életrajzi regényének kiadását.

Az Élet ünneplése
Mindnyájan azt vallják, hogy örülnek a koruknak, hiszen most képesek átlátni boldog életüket, uralják testüket, büszkén hirdetik kortalanságukat. Nem kerülték el őket sem a szokásos betegségek - szívműtét, protézisek, operációk -, de kilábaltak belőle, s amennyire lehetséges volt, sportoltak, legfőképpen pedig szeretnek táncolni, máig is aktívan részt vesznek minden táncos összejövetelen. Egész Amerikában felvonulásokat, rendezvényeket tartanak, ahol az idős hölgyeket ünneplik. Ők a szimbólumai annak, hogy érdemes szépen, boldogan élni, érdemes mindent újra kezdeni.

Yvonne Garrett,  Ms. Tenesse 62 éves. Azt mondja, fiatal korában nem volt benne annyi önbizalom, hogy benevezzen egy szépségversenyre. Nem látta őt senki szépnek, úgy emlékszik vissza. Most boldog, hogy jó géneket örökölt, fiatalosnak érzi magát. Szereti az öregedést, mert látja ugyan a teste változását, de lélekben fiatal lány maradt.

Hasonlóképpen nyilatkozott Ms. Kalifornia, Pamela Wheeler, aki 63 éves. „Ha valaki azt mondta volna lánykoromban, hogy nevezzek be egy ilyen versenybe, azt feleltem volna: Nem vagyok szép. Most viszont másképpen gondolkodom. Miért ne? Mit veszthetek? Akit elkap a szépség örvénye, magával sodorja. Addig táncolok benne, ameddig kedvem és erőm van hozzá.”

Különös módon éppen a magasan kvalifikált asszonyok vezettek a versenyben. Utah állam győztese, Sheril Lee Wilson, 65 éves hölgy is fogorvos. Jelenleg is dolgozik, sőt dolgozni szeretne, ameddig csak ereje van hozzá. Megkérdezték tőle, hogyan változott meg az élete a verseny után, hogy egész Amerikában híres lett. „A korona győzelmes fénye inspirál, hogy még többet dolgozzak. Nem állok le ettől.” Most Haitibe, majd Sierra Leonéba utazik, s ott is hirdetni fogja a fogápolás fontosságát, és azt az eszmét, hogy ne alkudjanak meg az emberek a test természetes romlásával.

Amerika mindig az újrakezdők hazája volt. Semmibe se kell beletörődni, az élet végéig lehet tanulni. Minden asszony kiállhat a saját jogaiért, s a többieknek is erőt adhat ahhoz, hogy küzdjenek a szépségért, a megbecsülésért. „A valódi szépség belülről fakad” – vallja Ms. Arizona, Maddy Pascal (62 éves). „Nem kell más, mint elegancia és önbizalom. Nem hiszem, hogy mások meghatározhatják a korunkat, képességeinket, eltemethetnének a szokások sötét nyugágyába, valami öregotthonba. A világ a miénk, megdolgozunk érte.”


A legidősebb versenyző Ms. Ohio: Tula Serves, 86 éves hölgy

„Én vagyok a legidősebb versenyző. Az orvosom szerint nagyon veszélyes versenyezni, utazni a világban együtt a fiatalabbakkal. Én viszont azt gondolom, hogy az én koromat magam fogom érvényesíteni. Én ettől vagyok boldog.”

Magyarország?
Nem vagyunk olyan bátrak, mint az amerikai nők? Ma már Magyarországon is mindenkinek lehetősége volt 1945 után iskolába járni, annyi önbizalmat gerjeszteni magában, hogy emelt fővel, karcsú derékkal, kihúzott nyakkal, felemelt fejjel elinduljon egy ilyen versenyen.

Kedves hatvanon felüli hölgyek! Benevezzünk egy ilyen versenybe? Nem a ruha teszi a szépséget, de egy hosszú ruhát még meg is varrhat magának mindenki, ha nem futná vásárlásra. Harisnynadrágban, fürdőruhában se látszanának a láb kiemelkedő erei. Miért ne legyünk Az USA után rögtön a legbátrabb másodikak, akik egy világversenyben képesek élen járni. Miért ne rendezhetnének városok, megyék szépségversenyeket, miért ne nevezhetne be Magyarország a 60 éven felüliek világ-szépségversenyébe?

Tessék jelentkezni!

Dobosy Ildikó

Képek:
www.senioramerica.org/national.asp
piqs.de: Pedro Simões - A very beautiful old lady II
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4576 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x