Az izmaink a lelki bajokat is tárolják
Címlap / Psziché / Az izmaink a lelki bajokat is tárolják

Az izmaink a lelki bajokat is tárolják

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

Folytatjuk olvasónk élménybeszámolóját a MET-, vagyis érintésterápiáról, melyet a Harmonet játékán nyert. Erika története rávilágít a változásra vágyók és a fejlődés útján elindulók buktatóira, nehézségeire és megtorpanásaira. 

Erika: „Túl már a második kezelésen most sem értem, hogy mi történik velem. Az első kezelés után szinte azonnal eltűnt a fájdalom 90 %-a, majd egy hét alatt szépen lassan visszakúszott, újra mindennapos lett a fájdalom. Nehéz volt a vállam, görcsölt a nyakam, húzódott a hátam. Így érkeztem a második kezelésre. Kicsi szomorúsággal meséltem Erzsébetnek, hogy rövid
ideig tarthatott csak az örömöm, hisz újra fájt mindenem. Megnyugtatott, hogy próbáljam az egészet folyamatában látni, majd átbeszéltük a hét történéseit. Attól, hogy együtt ránéztünk a dolgaimra és értelmeztük a hetem eseményeit, már jobban kezdtem érezni magam. Nem is értem, hogy miért csodálkozom ezen, hiszen amikor coachingra jönnek hozzám, mindig örömmel töltött el, ha csillogó szemmel távoznak ügyfeleim. Ugyanez történt most is. A közös munka, a ráhangolódás sokat segített, hogy lélekben is kész legyek a MET-kezelésre. Valahogy tényleg nagyon nehéz egyedül megérteni elakadásainkat, döntésképtelen helyzeteinket.


Az első kezelés során fantasztikus vízióim voltak, őszintén reméltem és vártam a folytatást. A kezelés ismét szelíd érintések sorozatával zajlott, de most hiába vártam, hiába koncentráltam, nem jött semmi. Valahogy olyan érzésem volt, mintha a lelkem nemet mondott volna a változásra. Folyamatosan fekete vagy fehér festékpacák csapódtak a becsukott szememnek, egyetlen kósza gondolattal sem ajándékozott meg a terápia. Hazudnék, ha nem váltam volna csalódottá. Reméltem, hogy világmegváltó üzenetekkel gazdagodom, miközben zajlik a kezelésem. Erzsébet nem engedett el, segített értelmezni a kérdéseimet, és hogy az egész mit is jelenthet számomra. Megnyugtatott, hogy nem szabad elkeserednem, nem feltétlenül jelent ez ellenállást, elképzelhető, hogy olyan területekre tévedtünk, ahol a lelkem lassabban engedi a változást. Ennek ellenére nagyon megnyugtató volt a terápia, kellemesen ellazult a testem, éreztem, hogy minden görcs elillan a végtagjaimból. Szinte azonnal enyhül a fájdalom, a hátam, a vállam kevésbé görcsölt, nyakam merevsége felszívódott. Hálás voltam Erzsébetnek, hogy ilyen gyorsan, ilyen bámulatos változásokat generált a testemben. Távozáskor megkért, hogy figyeljek a testem reakciói mellett a lelkem változásaira is.

Na hát ez az! Egy hét telt el azóta és annyi minden történt. A fájdalom ismét visszakúszott, de már nem tudom összehasonlítani a régivel. Enyhe nyomás van a vállamon, ismerős érzés, talán évtizedek óta ott van, mintha hátizsák pántjai mélyednének a nyakam mellett kétoldalt, a vállam izmai közé. Rácsodálkoztam, ez a fájdalom ismerős, így már fel sem tűnik, hogy milyen régóta az életem része. Valamennyit fogytam is, talán 1-1,5 kg-ot, de sokkal szembetűnőbb az átrendeződés. Egyenesebben állok, energikusabb vagyok és leginkább lelkesebb. Vannak napok, amikor szinte nem is érzek semmit, annyira eltűnt a fájdalom, már nem is jut eszembe a 3-4 hete hétköznapjaimat örökösen megkeserítő görcs. Hozzá lehet szokni ehhez az állapothoz. Ma, amikor újra időpontot kértem a következő kezelésre, szinte semmim sem fáj, csak időnként szúr a vállam. Hogy miért folytatom mégis a kezelést?!? Megállapodtam Erzsébettel (és elsősorban önmagammal), hogy folyamatában nézem az egész kezelést és a tartós, mély változás érdekében nem adom fel a pillanatnyi részeredményekre alapozva. A másik ok pedig az, hogy nagyon tetszik a változás, ami bennem zajlik, élvezem az átrendeződést, hogy már nem annyira fontos minden és nem látok olyan sarkosan dolgokat, valahogy ráérősebbé váltam, ami nagyon megnyugtató.

Holnap végre újra kezelés, majd beszámolok újabb tapasztalásaimról….”
Tömör Erzsébet, a terapeuta megjegyzése:

A klienseket leggyakrabban egy fájdalom tartós jelenléte "kényszeríti" bele a terápiába. A MET-kezelések nagyon hamar csökkenteni tudják a kényelmetlenséget, s ilyenkor a kliens szinte eufóriás állapotot él át. Ez azonban nagyon csalóka, hasonlóan ahhoz, amikor éhségünket egy édességgel gyorsan csillapítjuk - ettől a szervezet még nem lakik jól, nem kap valódi, egészséges táplálékot.
Erika kezelése után megkönnyebbült, de a hétköznapok ráébresztették arra, hogy a fájdalom újrarendezése a saját felelőssége. Amikor a terápia során a tudat számára nyilvánvalóvá válik, hogy itt dolgozni szükséges, akkor "behúzza a kéziféket”. A második MET-kezelés csalódása szinte törvényszerű volt Erika intenzív első élménye után. Ebben segítségére volt, hogy a problémát ismerve közösen határoztunk meg a terápiás kezelések számát. Ez a hetente ismétlődő élmény ritmust adott a változásokban, és a fájdalom múlásával-visszatérésével elengedhette Erika azt a mindannyiunkban jelenlévő vágyat, hogy megszabaduljunk a zavaró problémától. Amikor ezt is a változás részeként fogadta el, új felismerésekkel lett gazdagabb.
A múltkori kezelést követően felmerülő kérdésre ("szükségem van a fájdalomra?") még nem született válasz. Talán a következő kezelés meghozza a felismerést a fájdalom kialakulására? Vajon milyen konkrét esemény generálja ezt Erikánál? Sikerül neki a fókuszt a problémáról áthelyezni a változásra?

Tömör Erzsébet MET-terapeuta - Hegedüs Erika coach

Képek:
piqs.de: Steve Evans - Uzbekistan
piqs.de: connor212 - gesicht
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6041 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x