Változtatni akarok, most azonnal! Vagy mégsem?
Címlap / Psziché / Változtatni akarok, most azonnal! Vagy mégsem?

Változtatni akarok, most azonnal! Vagy mégsem?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

Régóta nyomaszt a helyzet, fáj, nyűglődsz, változtatni szeretnél. A helyzet annyira kétségbeejtő, hogy legszívesebben mindent borítanál és azonnali változást követelsz, ám amikor végre megtehetnéd, visszakozol. Felmerül ugyanis benned, hogy vajon mivel is jár majd mindez? "Mit fogok tenni panaszkodás helyett? Mit gondolnak majd rólam a barátaim, a családom, a párom? Vajon támogatnak majd a változásban vagy lebeszélnek, kigúnyolnak, esetleg el is veszítem őket? Akarom én ezt az egészet egyáltalán?" Ismerős a helyzet? Egy tanulságos történet a változtatás útján járóknak. 

Hegedüs Erika olvasónk a Harmonet nyereményjátékán nyert MET-kezelést, oldalunkon végigkövetjük történetét. Harmadik rész.

Lemaradtál az első két részről?
Az érintésterápia ajándéka >>
Az izmaink a lelki bajokat is tárolják >>


Erika: Nagyon vártam a harmadik kezelést. Talán azért, mert időközben elolvastam sok hasznos információt a MET-terápia mechanizmusáról. Erzsébet kezelőjébe lépve megint megérintett az ismerős érzés, megérkezés. Kedvelem a kezelő hangulatát, a folyosó végén, a földön vázában a mindig friss virágokat, amelyek egészen varázslatos fényekben pompáztak a mellette álló gyertya lángjától. A város zajától távol a forró teánk mellett átbeszéltük a hét történéseit, válaszokat kerestünk visszatérő fájdalmaimra, izomgörcseimre. Azt vettem észre, hogy egyre több sikeremről tudtam mesélni, egyre lelkesebben, egyre színesebben. Nem tudtam megállapítani, hogy ennyivel több jó dolog történt velem az elmúlt időszakban vagy egyszerűen csak más szemmel vizsgálom már a világot és birtokolni kezdtem egy új szemléletet. A jó hangulatú beszélgetést követte a kezelés, ami nagyon megviselt, mivel testileg, lelkileg egyaránt elfáradtam.

A 40 perces MET kezelés nem adott megkönnyebbülést. Alig kezdte el Erzsébet a kezelést, azonnal képek ezrei jelentek meg lehunyt szemeim vetítővásznán. Ráadásul mindent fekete-fehérben láttam, olyan szemcsésen, mint az első televíziók képernyőin volt anno. Mindenki megjelent, akivel az elmúlt két hétben dolgom volt, jöttek és mondták, ami a fejükben volt, kérdeztek, ötleteltek, rám zúdították mindazt, ami nekik fontos volt. Kicsit úgy éreztem magam, mint aki mindenkivel foglalkozik, csak önmagával nem. A kezelés végén nagy kerek szemekkel meredtem kezelőmre, mert úgy éreztem, hogy az összes energiámat valahol a kezelés elején magam mögött hagytam. Zakatolt a fejem, hazafelé próbáltam összerakni fejemben a zűrzavart, de nem igazán ment. Nem akarok megtévesztő lenni. Eljutottam a kezelési folyamatban oda, hogy már nem vagyok benne biztos, hogy akarom folytatni.


Coachként tökéletesen felismerem ezt az ellenállást ügyfeleimben. Elindul a folyamat, 2-3 alkalom után már látszik az átrendeződés, aztán a csillogó szemű, önmagán lelkesen dolgozó ügyfél elmarad. Valahogy mindig közbejön valami, sokat kell dolgozni, előkerülnek vidéki rokonok, aztán egy idő múlva persze érkezik az email, hogy jó lenne megoldani az elakadást, lehetőleg emailben, mert a változással járó kellemetlenségeket már nem akarják. Na, ilyenkor kell ügyesen áttörni ezt az ellenállást.

Gyakorta áthelyezem magam saját magam ügyfeléül, ezzel könnyebben megértem a bennem zajló folyamatokat. Miért volt a kezelés közben minden fekete-fehér? Mit keresett kicsit sem pihentető kezelésem alatti vízióimban ez a sok ember? Mit akarnak mondani? Mi dolgom van velük? Vagy lehet, hogy ez a valóság volt összetömörítve, hogy legyen végre szemem arra, hogy eluralkodnak felettem mások a saját gondjaikkal, legyűrnek, elnyomnak, és nem hagynak teret önmagamra, saját igényeimre? Napok teltek el és nem gondoltam a MET-re, nem is volt kedvem foglalkozni vele, ráadásul látszólag ezer és ezer feladat bukkant fel az életemben, amely miatt nem elemezgettem tovább az okokat. Tipikus. Elfordultam az ingoványos területtől, hogy a biztosabb (vagy ismerősebb?) talajon járjak inkább.

Aztán persze az élet nem hagyta, jöttek a rácsodálkozások, mivel hétköznapi eseteket kezdtem másképp kezelni, új fontossági sorrendet állítottam fel, amely szerint közelítettem a világot magamhoz és fordítva. Lelkes vagyok, igen, tartósan feldobott állapotban folyamatosan mosolyog a szívem. A környezetemben lévő emberek, barátok, munkatársak érdeklődve figyeltek, láttam a tekintetükön, hogy tartósan velem vannak, figyelnek rám. A beszélgetéseink jó hangulatban teltek, rendre viccelődéssel, derűs témákkal, jó történetekkel. Ráadásul energikusabban vagyok benne a programjaimban, függetlenül attól, hogy az épp jógaóra vagy otthoni ablakmosás. Új rés keletkezett a világomban, amely egészen új dolgokra tanít. Idő önmagammal. Tetszik, kifejezetten élvezem, hogy a magamra szánt egy-két óra mennyire jótékonyan megtérül, hiszen a relaxálással annyi új energiát kaptam, amelynek folyamodványaként sokkal hatékonyabban haladok a feladataimmal. Mivel nem értettem az ok-okozat összefüggéseket és azt sem, hogy tartós marad-e ez az optimista állapotom, úgy döntöttem, hogy kikérem Erzsébet véleményét, mégiscsak folytatom a kezelést, így kérek egy új időpontot.  Majd beszámolok a fejleményekről…

Erzsébet:
Amikor felvállaltuk, hogy nyilvánosan végigkövetjük Erika személyiségének és fizikai állapotának változásait, én magam se számítottam rá, hogy már a harmadik kezelést követően bemutatkozik a krízis. Mit értünk ez alatt? Terápiás tapasztalatok eredményei szerint, annak ellenére, hogy határozott céllal keresünk fel egy terapeutát, legtöbbször megrettenünk, amikor közeledünk a célunk elérése felé. Ez a külső szemlélő számára talán érthetetlen lehet. Hiszen örülhetne neki, hogy megtörtént. Ez így is van, de ahogy a sportolóknak is sok kitartó gyakorlásra van szükségük ahhoz, hogy az olimpiára kijussanak, ugyanígy a fejlődő ember útjában is számos kitérő lehetősége várakozik. Belegondoltunk vajon, hogy egy fájdalom érzetének feladása, egy tényleges gyógyulás mekkora változással jár? Mivel fognak telni a napjaim panaszkodás helyett? Milyen gondolatok irányítanak majd a kapcsolataimban? Amennyiben én változom, a családom, a barátok is tartani fogják ezt a tempót, támogatni fognak vagy esetleg elmaradnak? Ezek nehéz kérdések, és sokszor bizony kedvezőtlenek a válaszok....


Erika esetében nyilvánvaló a MET-kezelések erőteljes hatása. Ennek oka, hogy a testi munka során szinte nincs lehetőség "félrebeszélni", átértelmezni a történéseket, hiszen a test nem képes hazudni. A terapeuta számára pedig lényegtelen, hogy mit él át a kliens érzelmileg, így a visszajelzést is csak önmaga számára értelmezi. Erikánál láthattuk, hogy a kezelésre jó állapotban, kiegyensúlyozottan érkezett. Ebben a letisztult, érzelmileg megerősödött állapotban vált lehetségessé, hogy Erika képernyőjén megjelenjenek azok az eltusolt képek, melyek a saját életének megéléseit tükrözik: akarom én ezt a rengeteg embert? Hogyan viszonyulok hozzájuk és miért? Ezek a kérdések egyáltalán nem személyesek, hiszen mindegyikünk behelyettesítheti a saját élethelyzetére átfogalmazott mondatokkal.

Amikor a kliens elérkezik erre a pontra, természetes reakció lehet ha a terápiát-terapeutát kezdi okolni a negatív élményekért. Szerencsére Erika hamar átlendült ezen a ponton, hiszen nagyon erőteljesen érzékelte magán az új szemlélet birtoklását. Külön bátorság volt, hogy ebben a nehéz periódusban képes volt még őszintébben önmagára tekinteni, és felébreszteni a valóságot. Ebben az esetben is nagy segítség volt a környezeti visszajelzés: hiszen az tükrözi vissza leghűségesebben a bennünk zajló változásokat. Először csak a felismerés történt meg, aztán megérkezett az egyes tevékenységekben való tudatosabb jelenlét. Ennek következménye mindig az említett energikusabb, intenzívebb megélés, hiszen az embernek nincs már kedve a fölösleges játszmákhoz, szabadon és örömmel vállalja fel önmagát. A következő alkalom elegendő munkát ad majd Erikának, hogy megfigyelhessen önmagán, a kedélyében végbement változásokat.

Ki a felelős a hangulatunkért: a környezet, vagy mi magunk választjuk meg, hogy hogyan reagálunk a környezetünkre??

Tömör Erzsébet MET-terapeuta - Hegedüs Erika coach

www.metterapia.com

Képek:
piqs.de: kleinerpilzzwerg - Eyes
piqs.de: G. Z. - Sight
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6156 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x