Az fény már ott az alagút végén?
Címlap / Psziché / Az fény már ott az alagút végén?

Az fény már ott az alagút végén?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

"Jópofa nyeremény-játéknak tűnt az egész, amikor a Harmoneten nyertem a MET-terápiát, de valami végérvényesen megváltozott." A Harmonet játékán MET-kezelést nyert olvasónk története lassan a végéhez közeleg - Erika lassan áthalad a sötétség alagútján. A kérdés csak az, hova lép onnan tovább: a jól ismert megoldásokat alkalmazza majd vagy belevág a bizonytalan, ámde vonzó új világba. 

Erika: Utolsó látogatásom után Erzsébet azzal engedett utamra, hogy figyeljem a jelzéseket, hiszen lassan áthaladok a sötétség alagútján. Nem volt eseménytelen az időszak, éberen figyeltem, érzékeltem. Lelki síkon megtapasztaltam, hogy képes vagyok távolságot tartani a környezetemben zajló eseményekkel. Zűrzavarral és hangoskodással jellemezhetném, mégis fura csendben élek, látom, hallom, mégis minden olyan távoli. Fura érzeteim erősödtek. Megmosolygom a fontosnak tűnő, de tökéletesen lényegtelen eseményeket, tetteket. Szocializációm során megtanultam, hogy udvariasan fogadjam és kezeljem az érthetetlen dolgokat, ez nem is okoz problémát most sem.
A bennem erősödő érzés ismétlődő - egyre többször megkérdezem magamtól, hogy kell-e így tennem. Mármint elfogadni és jópofát vágni. Van-e út azon túl, amin járok már oly régen? Bátorság vagy butaság, ha lekanyarodok egy egészen új ösvényre? Megtéveszt a világ, hogy olyan útra vágyom, amiből szinte semmit sem látok, vagy a lelkem nem hagyja tovább az elnyomást és egyre nyilvánvalóbb üzeneteket kapok?! Ha mondjuk, képes vagyok a megújulásra, kiégésem kezelésére, akkor alkalmazzam-e a bevált módszereket, mert már nagyon jól tudom, hogy hogyan kell, vagy inkább jöjjön a huszárvágás és az új világ bizonytalansága? Ki mondja meg, hogy mit tegyek? Érzések, gondolatok ezrei törnek felém, jelen pillanatban kezelhetetlen mennyiségben borítanak el.Erika újabb fordulóponthoz érkezett. Egyrészről tudatosan figyeli a MET-kezelések hatására megtapasztalt újszerű harmóniát önmagával, másrészről folyamatosan éli a változásokkal járó konfliktusokat. Ilyenkor az személyiség elkezd kapaszkodni a múltba, a rögzült állandóságba - legtöbbször ez a lelki állapot az, mely a hát görcsös fájdalmait, az ízületek rugalmatlanságát okozza: a MET-terápia során az izmok megtapasztalják a valódi rugalmasságot, hogy utat mutassanak a lélek rugalmasságához. A tapasztalat azonban kevés, nagyfokú bátorság és erő is szükséges a felelős döntéshez, hiszen az Erika által jelzett "bevált módszerek" nem mások, mint a környezetünk gondolatai, hitrendszerei és cselekedeti kontrolljai, melyeket elfogadtunk, és látszólagos működésük biztonságot nyújtottak az eddigi életünkben. Amikor azonban megkérdőjelezzük hatékonyságukat és létjogosultságukat az életünkben, az új világ vélt bizonytalansága, néha annál a bizonyos huszárvágásnál minket is megsebezhet. Ezért fontos,hogy a változás folyamatában építsük ki a támogatói bázisunkat: azokkal a barátokkal legyünk kapcsolatban, akik megerősítenek, olyan filmeket, könyveket keressünk, melyek gyakorlati támaszt is képesek nyújtani számunkra.


Fizikai szinten is érzékelem a jeleket. Hosszú évek óta van műkörmöm, az a fajta, amin nem látszik, hogy mű. Visszafogott, de ápolt. A MET-terápia megkezdésével esik egybe a tünet – a testem tiltakozni kezdett a műanyag ellen és egyre többször engedett el a körmöm itt-ott. Akinek van ilyen körme, tudja, hogy milyen elkeserítő, ha 3 nap után már olyan a keze, mint 3 hét után. Megmutattam Erzsébetnek a körmeimet, meg is állapítottuk, hogy teljes az ellenállás, de ez akár a lelkem tiltakozása is lehet, amely fizikai szintre jutott. Azóta befejeződött a folyamat, végleg eltűntek a műkörmök, igyekszem vizualizációval valami egészséges, szép újat teremteni.

Szeretném felhívni a figyelmet egy részletre. Erika nem említi a hátfájását... miért tulajdonít nagyobb fontosságot egy műköröm leválásának, mint a problémának mellyel felkeresett?
A válasz rendkívüli: nincs jelentősége a HÁTFÁJÁSNAK! Erika megtapasztalta, hogy az mindössze egy tünet, és a fókuszt áthelyezte önmagára, a saját belső fejlődésére, a tudatosság megerősítésére. Ennek következménye, hogy észrevett egy apróságot, mely valójában nagy horderejű, hiszen a MET-munka során folyamatosan ezen dolgozunk: találd meg önmagadat, ismerd meg, és éld azt a legteljesebb életet, melyet választottál. Ezen a szinten nincs lehetőség álarcot viselni - még a körmünknek sem.


A másik tünet a bőröm. Nagyon aktívan beindult a mérgek távozása, számtalan pattanás jelent meg az arcomon, nyakamon, aminek egyáltalán nem örülök, de türelemmel viselem a folyamat lefutását.

A MET-terápia során az immunrendszer működése megerősödik. Ez a fizikai test szintjén a kiválasztás fokozódásával jár, melynek tünete a bélrendszer tisztulása, mely szoros összefüggésben van bőrünkkel. A folyamat előrehaladtával a szervezet megtalálja a helyes ritmust és harmóniát.


Olyan érzeteim vannak, mintha valami leállíthatatlan folyamatba csöppentem volna. Jópofa nyeremény-játéknak tűnt az egész, amikor a Harmonet játékon nyertem a MET-terápiát, de valami végérvényesen megváltozott. Bevillanások már szinte megvilágosodás erejével szíven ütnek, gondolat-lavinákat indítanak el bennem. Csodálatos emberek érkeznek az életembe kérésekkel, kérdések, ötletekkel. Segítő kezek nyúlnak felém és azt kommunikálják, hogy én is tudok segíteni. Létezhet, hogy a terápia erősített meg ennyire, hogy éber érzékeléssel azonnal észreveszem a jeleket, látom, meg is hallom és reagálok rá… vagy csak túlmisztifikálom az egészet? Felmerült bennem, hogy ha ez a sötétség alagútja, - ahogy kezelőm is mondta - akkor akár a fényt láthatom az alagút végén? Korábban talán megijesztett volna, most inkább nyitott kíváncsisággal állok elébe. Van bennem egy
cinkos izgatottság… mi jön még? Mi vár rám?!?

Erika rákérdezett-ráérzett egy nagy Titokra. Ki választott kit?
A Harmonet megajándékozta egy lehetőséggel, hogy kipróbáljon egy terápiát? Segítséget kapott egy fizikai probléma megoldására?
Erika volt az, aki elért egy stádiumra ahol szüksége volt a fejlődésre és ennek útján a MET-terápia volt az a következő lépés, mely tudatosságához hozzáadott egy kis mozaikot? Lehetséges, hogy Erika vonzotta be a játékot? Amennyiben a szükség előhívja, mindig megérkezik a válasz, a segítség.
Minden változás során elbizonytalanodhatunk, hogy ki, mi a változás okozója. A kezelés hozta a felismeréseket, az új embereket, az új megoldásokat? Minden hatékony terápia velejárója a belső változás, a szabadság megélése. A MET-terápia során az izmok feszültségeinek elengedésével a lélek is megtapasztalhatja a rugalmasságot, és megtanulhatjuk az igazi tudati szabadságot is. Ez a választás ideje, hogy érzelmeink-érzeteink közül melyiknek adunk prioritást.

A nyitottság Erika hozzáállásában mindvégig megfigyelhető, ez a hozzáállás volt az, mely a testi tünetek elengedésén túl változást generált a személyes életében is. Az látható, hogy az előző MET kezelés utáni riadalom a múlté, most fehér lapot kapott. Kérdés, hogy mi kerül rá, ha áthalad az alagúton?


Hegedüs Erika coach - Tömör Erzsébet MET-terapeuta

Kép: www.morguefile.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4238 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x