Az alkotás lélektana - Alkoss a lelki békédért!
hirdetés
Címlap / Psziché / Az alkotás lélektana - Alkoss a lelki békédért!

Az alkotás lélektana - Alkoss a lelki békédért!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Hogyan hat az emberi pszichére az alkotás? Miben segíthet a hétköznapi embernek is az alkotó tevékenység? Miért hat az életünk minden területére az, ha át tudjuk magunkat adni az alkotás örömeinek? Miért érdemes kreatív tanfolyamokon megszerezni az alapismereteket? 

 

Rendezvénynaptár
Hogyan hat az ember lelkére az alkotás?
A nyugodt körülmények között történő alkotás az embert kikapcsolja, ellazítja. A alkotás folyamatában az ember aktív, mégis egyfajta visszavonult állapot ez. A befelé figyelés olyan gondolatokat, érzéseket hoz elő bennünk, ami felszabadítja a lelkünket és örömmel tölt el. Közelebb juthatunk önmagunkhoz, ezzel is mélyítve az önismeretünket. A valódi alkotás ideje alatt úgy érezzük, hogy megszűnik a tér és az idő, így emelkedettebb állapotba kerülünk. Akkor tudunk igazán alkotni, amikor nem a végeredményre koncentrálunk, hanem inkább az alkotás élménye inspirál bennünket.Miben segíthet az alkotás?
  • A stressz levezetésében, az értéktelenség érzésének feloldásában Ugyanis hihetetlen nagy önbizalomépítő hatása van annak, ha az ember tudja működtetni a teremtő erejét és a kész mű létrehozása óriási sikerélmény mindenki számára.
  • Segít új célokat találni, a rejtett képességeket előhozni. A pszichológusok szerint az alkotás a depresszió egyik legjobb gyógymódja.
  • Lehetőséget ad arra, hogy az ember a szabadidejét minőségi tevékenységekkel töltse, ahelyett, hogy értelmetlen „üres” dolgokkal üsse el azt. 
  • Segíti a koncentrációt. A mai korban az ember szétszórja önmagát. A figyelem megosztása miatt viselkedésünket sok esetben szétszórtság jellemzi. Pedig tudjuk azt, hogy amikor összeszedettek vagyunk és összpontosítunk, mennyivel hatékonyabbak tudunk lenni az élet bármely területén. A kézimunka ill. az alkotás kiváló eszköz arra, hogy rendezzük a lelkünket és összpontosítsunk.
  • A kreativitás előhozásával, fejlesztésével egy újszerű látásmód alakulhat ki az emberben, ami a rugalmas szemléletet, problémamegoldó képességet erősíti.
  • Az alkotás értékes időtöltés, amely az ember személyes fejlődését szolgálja.

Miért hat az életünk minden területére az, ha át tudjuk magunkat adni az alkotás örömeinek?
A nyugodt körülmények között végzett alkotó tevékenység pihentet, kikapcsol és feltölt. Csodálatos eszköz a hétköznapokban a stresszoldásra, feltöltődésre. Az embernek sikerélményt ad az, hogy a saját kezével létrehoz egy képet, tárgyat stb. A pozitív érzéseket erősíti, amikor megmutatja az alkotását másoknak és elismerik, dicsérik a munkáját. Boldogságot okoz az is, ha az alkotó kiteszi műveit az otthonában, így akármikor rájuk néz, öröm tölti el. Az alkotás okozta öröm felszabadít és hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben, rugalmasabban kezeljük életünkben a nehéz helyzeteket, kihívásokat.

Miért érdemes kreatív tanfolyamokon megszerezni az alapismereteket?
Otthoni környezetben az ember kevésbé tud kikapcsolódni a napi rutinból, mint egy nyugodt, kifejezetten a tanulásra kialakított környezetben. Magasabb energiaszinten könnyebben ellazult állapotba lehet kerülni, ezáltal lazábban megy a ráhangolódás az alkotásra. Az oktatók is segítenek abban, hogy az ember oldottabb legyen és csak az alkotásra tudjon koncentrálni. Gyakorlatukkal, tapasztalataikkal, intuíciójukkal hatnak a résztvevőkre, akiket folyamatosan támogatnak az alkotás folyamatában. Így elkerülhető az, hogy az alkotás élménye helyett sikertelenség vegye el a kedvét a tanulónak. A csoport energiája is támogató erő, hiszen a csoport tagjainak közös a célja, így mindenki segíti a másikat.

A következő tanfolyamok kiváló lehetőséget adnak mindenkinek, aki szeretné önmagát kipróbálni egy új helyzetben. Alkossunk együtt!

Magyar üvegmandala-festő tanfolyam indul Pilisszántón 2011. július 9-10-én! Ugyanitt jobb agyféltekés rajztanfolyam is indul 2011. július 29-én!

További információ: www.magyarterrendezes.hu
Kérje tájékoztatónkat! – nwg@magyarterrendezes.hu

Németné Wéber Gabriella


 
 
[ 5026 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x