Megcsaltból megcsodált
Címlap / Psziché / Megcsaltból megcsodált

Megcsaltból megcsodált

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Romokban az önértékelésem. Hogy tehette ezt velem? Pedig annyira szeretem, mindent megadok neki. Régen a tenyerén hordott. Óh, de fáj! Ha belegondolok, hogy mással jól érezte magát, szétvet a düh. Gyönyört, örömöt szereztek egymásnak, amíg én dolgoztam. Becsaptak, átvágtak, megaláztak. S hogy ez már hónapok óta tart, micsoda alávaló, hazug párral élek, hogy bíztam benne. S ezt tette velem, én sosem tennék ilyet... Jó darabig folytathatnák még a felsorolást, de most rávilágítunk a probléma gyökerére.  

A megcsalt félnek mindig fel kell tenni a kérdést: Mióta vontad meg az elismerésedet tőle? Mennyit kritizálod, s mennyi mindenért dicséred? Mióta nem nézel fel rá, csak mindig a rosszat teszed szóvá? Te magad örömtelien éled az életed?

Amikor a pár egyik fele többnyire kritikát kap, és kevés elismerést, lélekben eltávolodik, lehet mellette a legvonzóbb férfi, leggyönyörűbb nő. Egy idő után nagyon vágyik arra, hogy újra elismertnek, vonzónak érezze magát, s ha ez az érzés elég erősen eluralkodik rajta, elkezdi kisugározni magából, majd pedig hamarosan útjába kerül valaki, aki ezt be is bizonyítja neki. Ez minden esetben bekövetkezik, csak habitus, külső-belső szabályoknak való megfelelés, félelem függvénye, hogy megengedi-e magának ezt az új kapcsolódást.



Nagyon fontos, hogy egy párkapcsolatban kifejezzük az elismerésünket, dicséretünket, és partnerünk pozitív visszacsatolást kapjon. Általában hajlamosak vagyunk csak azért szólni, ha valami nem tetszik nekünk, a tetszésünket pedig nem kinyilvánítani, mintegy természetesnek venni. Fontos tudatosítani, kimondani a társunknak, hogy mi minden tetszik benne, s az elismertség mindig többségben legyen, mint a kritika. Az ember ettől szárnyakat kap, többnek, jobbnak, különlegesebbnek érzi magát, s igyekszik a legtöbbet megtenni a párjáért.

A másik fontos kérdés, hogy örömmel élem-e az életem. Ha nem teszek olyan dolgokat, amelyek nekem örömöt okoznak, s rosszkedvű, fáradt, frusztrált vagyok, hogy várhatom el, hogy a másik boldogan szaladjon haza hozzám. Senki sem lehet az én egyedüli örömforrásom. Nekem kell megteremtenem magamnak, hogy időt fordítsak azokra a tevékenységekre, amelyek örömmel töltenek fel. Két önmagával elégedett ember kapcsolódása nagyon nagy távlatokat nyithat meg, nemcsak kettőjükre nézve gyümölcsöző, hanem közvetlen, s tágabb környezetüket is megajándékozzák lelkesedésükkel, kiegyensúlyozottságukkal.
 
 

A megcsalás gyökerének felismerése megrendítő erejű volt. S mindez egy egyéni jógaterápián, amire azért kezdett járni, hogy a háta felső részén lévő fájdalmat csökkentse. A hát felső részében lévő problémák sokszor az érzelmi háttér hiányáról, a szeretet elfojtásáról szólnak. A megfelelő testgyakorlatok oldották a testi feszültséget, feloldották az energiablokádokat, elindult az energiaáramlás a testben, már ez önmagában sokat segített a kedélyállapotán. A testgyakorlás utáni kényeztető masszázs elkezdte a testben, bőrben tárolt lelki fájdalmakat oldani. Az óra végi vezetett relaxációra már teljesen megnyugodott állapotban került sor, s így történhetett meg, hogy más perspektívából látta meg az életét, s hozzá a kulcsot a megoldáshoz.  Ragyogott, a történtek ellenére béke költözött belé. Változtatott. Csak magán. Nem vádaskodott. Mindennap tett valami olyasmit, amitől egy picit boldogabbnak érezte magát. Elhagyta az ítélkezést…

Nem volt már elvárása, felkészült az egyedüllétre, de jól érezte magát a bőrében. Ma boldog párkapcsolatban él, soha nem gondolt gyönyörűségeket átélve. Jógaterápiára pedig, amit Örömterápiának hív, önmaga kényeztetése miatt jár.
   
Kép: Steven Southworth / Pixabay
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6430 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x