Ki van a tükörben?
Címlap / Psziché / Ki van a tükörben?

Ki van a tükörben?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Ha el tudjuk képzelni, hogy sikerülhet karcsúbbá válni, hajlamosak vagyunk egy gyors(nak tűnő) megoldást választani. Ez viszont pont annyira "hasznos" a testünk számára, mint egy gyorséttermi "finomság". Tudjuk róla, hogy nem egészséges, mégis meg(v)esszük...  

Tele van az internet villámgyors megoldásokkal, de többnyire csak a testünk megváltoztatását célozzák meg, ami részleges megoldást nyújt – rövid időre. A visszaesés pedig igen gyakori.

Ki van a tükörben?
Látszólag egy kicsit távolabbról indulunk, de fontos tisztázni már a legelején, hogy a tükörképed nem biztos, hogy úgy néz ki, mint te magad. Ameddig egy eltorzult kép tombol a fejünkben, ami alapján bántjuk, megítéljük magunkat, nem javasolt dönteni a fogyás mellett, mert lehet, hogy inkább híznod kellene, amikor amúgy fogyókúrázni akarsz.

Kérd ki egy számodra hiteles személy véleményét (aki képes elfogulatlanul nyilatkozni), hogy valóban jól látod-e, hogy van rajtad némi felesleg.

Mielőtt még belevágsz egy fogyasztó programba, végezd el az alábbi gyakorlatot. Szánj rá egy kis időt (akár több részletben), és meglátod, hogy már ez is elindítja benned a változás folyamatát.

Gyakorlat

Állj egy nagy tükör elé ruha nélkül, amiben látod magad teljes egészében, és vedd sorra a testrészeidet. Lentről felfelé. Először csak szemből nézd meg magad, majd hátulról (egy kis tükör segítségével) és mindkét oldalról is. Nézd meg, a tükörben, hogy milyennek látod a lábfejedet, lábujjaidat, talpadat, stb.

Amikor találsz egy olyan testrészt, ami valamilyen rossz érzést (netán utálatot, dühöt) kelt benned, vegyél egy mély lélegzetet, és gondold azt, hogy a kilégzéssel kifújod magadból ezt az érzést, és az azonnal és örökre eltűnik. Aztán hajolj oda ehhez a testrészhez, és simogasd meg magad ezen a ponton, de ezt olyan gyengéden tedd, ahogy egy számodra kedves személyt, vagy egy kisbabát, kisállatot simogatsz.

Közben pedig mondd el ennek a részednek hangosan vagy magadban: „Sajnálom, hogy eddig nem szerettelek. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm, hogy a részem vagy, és megteszel minden tőled telhetőt értem, és azért, hogy a testem jól működjön! Mostantól minden nappal jobban szeretlek, és elfogadlak téged úgy, ahogy vagy.”

Ha pedig ismered az EFT-t (az Érzelmi Felszabadítás Technikáját), kopogtasd ki a feljövő érzelmeket magadból. A módszer rendkívül egyszerű, hatékonysága pedig azonnal érezhető.

Menj végig minden kimaradt testrészeden is, és ugyanúgy köszönd meg a simogatással és elfogadással azt a fontos munkát, amit érted végez.


Hamarosan meglátod, ki van a tükörben!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3759 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x