Pikkel a tanárnő a gyerekemre!
Címlap / Psziché / Pikkel a tanárnő a gyerekemre!

Pikkel a tanárnő a gyerekemre!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-08

Miért gondoljuk, hogy a gondolatainknak nincs hatása másokra? Ha nem mondom ki, csak gondolom, azt a másik ugyanúgy "tudja". A legellenszenvesebb ember is kedvesen fog viselkedni veled, ha nem veszel tudomást a szemet szúró tulajdonságairól, és mindig arra fókuszálsz, ami jó benne. A gondolat hatalmáról, teremtő erejéről készített cikksorozatunk első része Kéri Móni jógaoktató tollából. 

Kezdjük is egy egyszerű gyakorlattal: pár napon keresztül egy olyan emberről, akiről rossz véleménnyel vagy valahányszor az eszedbe jut, pozitív gondolatot gondolj. Természetesen olyat, amit el is tudsz hinni, olyan ember nincs, akinek nincs jó tulajdonsága, ha úgy érzed, hogy jelen pillanatban nincs olyan emberi tulajdonsága, ami pozitív lenne, akkor gondolj olyanra, hogy szépen öltözködik, vagy mindig tökéletes a sminkje, vagy szép autója van, vagy vannak emberek, akik őt szeretik. Ezzel elindítasz egy folyamatot, amit ő is megérezvén biztos, hogy tesz egy kedves gesztust feléd, amibe a következő napokban kapaszkodhatsz. Innentől fogva gondolhatsz arra, hogy a múltkor kedvesen köszönt nekem, rám mosolygott, szép a mosolya, elpakolt maga után... S ha következetesen csak a vele kapcsolatos jó dolgokat tartod szem előtt, egyszer csak ráébredsz, hogy utálatos főnököd előléptetett, munkatársad nem gáncsoskodik többé, gyermekeddel újra tudsz őszintén beszélni, házastársad újra szerelmes beléd.

Egy konkrét iskolai példán keresztül szeretném bemutatni gondolataink hatalmát. Gyermekem tanító nénijével maximálisan meg voltam elégedve, az elmúlt években akárhányszor eszembe jutott, mindig azt gondoltam, milyen jó tanító nénije van gyermekemnek. Az évek során, mint egy együttélésnél is, felszínre bukkantak olyan dolgok, amikkel nem tudtam azonosulni, s egyre inkább zavartak. Olyan szinten, hogy amikor eszembe jutott a tanító néni, dühös voltam, s persze egyből találtam igazam bizonyításához szülőtársakat is. Mert bármiben hiszel, mindig megtalálod hozzá a partnereket. Természetesen a szülők másik felének az engem nagyon zavaró dolgok fel sem tűntek. S egyszer csak gyermekem el kezdett úgy hazajönni, hogy nincs kedve iskolába menni, írassam át másik iskolába, mert a tanító néni pikkel rá, mindenért rászól, még ha más gyerek szól hozzá, akkor is. Itt volt az a pont, ahol észbe kaptam.Tudatosítottam magamban, hogy gyermekem nagyon jó iskolába jár, hogy a tanító néni nagyon sok jó dolgot adott már eddig is át nekik
, s az elmúlt években rengeteg tudást kapott, s nagyon jó hatással volt gyermekemre, s hogy én meg voltam elégedve vele. Akárhányszor eszembe jutott az iskola vagy a tanító néni, csak és kizárólag pozitív gondolataim voltak. Közben tudatosítottam magamban, hogy meg tudom beszélni vele, ami nekem nem tetszik, biztosan megoldódik. Megoldódott.

Először is a gyermekem újra megnyugodva jön haza az iskolából és szeret iskolába járni. Másodjára úgy alakult, hogy spontán módon választ kaptam a kérdéseimre, a tanító nénivel többször spontán beszélgetésünk alakult ki anélkül, hogy ez bárkinek problematikus lett volna.

Kéri Móni
jógaoktató

Íme, a gondolat pozitív teremtő ereje. Neked van hasonló történeted? Oszd meg  velünk itt a Harmoneten vagy a facebook-oldalunkon!

Kép: AscensionDigital / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3719 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x