Halottaink birodalma: nem az élet a legfőbb jó
Címlap / Psziché / Halottaink birodalma: nem az élet a legfőbb jó

Lukács Tünde

Halottaink birodalma: nem az élet a legfőbb jó

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-23

A Halottak Napja tájékán legtöbb ember megemlékezik valamilyen módon az elhunyt szeretteiről. Vajon milyen lehet a halottak birodalma, és van-e bármilyen hatása az élőkre? Néhány hónapja tanulom a Bert Hellinger-féle családfelállítás módszerét. Saját bőrömön győződtem meg arról, hogy bizony az eltávozott családtagjaink haláluk után is hatással vannak földi életünkre. 


Rendezvénynaptár
Az emberek általában félnek a halottaktól és magától a haláltól.
Ott él a félelem bennünk attól, hogy az elhunytak visszatérhetnek, ezért alakult ki régen az a szokás, miszerint ha nehéz sírkövet teszünk az elhunytak sírjára, az elzárja a halottak útját. Pedig a halottak barátságosak, bármilyen nehéz is ezt elhinni. Eltávozott családtagjaink nagyon is kifejtik hatásukat életünkre. Még azok is, akiket személyesen nem is ismertünk, mert több generációval előbb távoztak el.

Hogy az eltávozottak hatása áldásos vagy sem, az attól függ, hogy megadtuk-e nekik az őket megillető tiszteletet, és kellőképpen a szívünkbe zártuk-e őket.
Azok a családtagok, akiket haláluk után kirekesztünk tudatunkból, akikre nem akarunk emlékezni, gátló hatással lehetnek életünkre. Ilyen lehet például egy elvetetett gyermek, egy öngyilkosságot vagy valamilyen bűnt elkövető szerettünk, aki halála után tabu témának számít. Az az anya, aki abortusza után meg nem történtnek veszi a dolgot, lelke mélyén, tudatalatti szinten bűnhődni akar. Ha a gyermek nem született meg, ő akkor is anya volt. Ez visszavonhatatlan. Ilyen esetekben a szülők legtöbbször elválnak. Az anya későbbi kapcsolatai pedig lehet, hogy sorra kudarcra vannak ítélve, illetve ha később másik gyermeke születik, ez a gyermek néha magával hoz valamit, ami  félelmet fog kiváltani az anyából.
Ha egy családtagunkat azért akarjuk elfelejteni, mert bűnt követtett el, annak a következménye az lehet, hogy valamelyik későbbi generáció tagja tudattalanul a bűnt elkövető életét fogja élni a sajátja helyett. Ennek oka, hogy a családi lélekben a rendszer mindig a kiegyenlítésre törekszik, és az, hogy a családban mindenkinek egyformán joga van az odatartozásra.

A családfelállítás rendszere szerint nem az élet a legfőbb jó.

Az élők világa még befejezetlen, a halottaké befejezett. A Lélek pedig ösztönszerűen vonzódik a halál felé. Az sem számít, ki milyen hosszú életet élt. A hosszú életet élőknek semmilyen előnyük sincs a korán meghaltakkal szemben.


A halottak tiszteletének életadó ereje van.

Ha tisztelettel és szeretettel fordulunk feléjük, ők is barátságosan fordulnak felénk. Erőt adnak életünkhöz egészen addig, míg a mi időnk is le nem jár.

Mindannyian tudjuk, hogy egyszer a mi időnk is eljön, és eltávozunk szeretteink után.
Tudjuk ezt, de nem akarunk beletörődni. Az emberiség minden áron szeretné meghosszabbítani az élettartamot, bármi legyen is az ára. Pedig aki menekülni akar a halál elől, azt a halál gyorsabban éri utol. Aki pedig fejet hajt előtte, és tiszteli, azt a halál szinte vezeti az életben.

Most Halottak Napja táján, gyújtsunk meg egy gyertyát, és emlékezzünk eltávozott családtagjainkra.
Gondoljunk azokra is, akiket személyesen nem ismerhettünk, és akiknek esetleg nehéz sors jutott. Hajtsunk fejet előttük tisztelettel, és adjunk helyet nekik is a szívünkben.

A fent leírtak csak töredéke annak, amit Hellinger elmesél az elhunytak szerepéről, és ezt a témát még számos más aspektusból is vizsgálja. Számtalan családállításnál kiderül, hogy életünkre milyen hatással lehetnek az eltávozott családtagjaink.

További információ és jelentkezés családállításra >>>

Lukács Tünde
Kineziológus, természetgyógyász
Metafizikai pszichoterapeuta

Képek:
FreeDigitalPhotos / farconville
FreeDigitalPhotos / Wandee007
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4874 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x