Vajon megfelelően kommunikálsz?
Címlap / Psziché / Vajon megfelelően kommunikálsz?

Vajon megfelelően kommunikálsz?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

A beszéd, a testbeszéd, a hang, az agyhullámok és az aura keltette rezgések is mind-mind arra valók, hogy használjuk őket, éljünk velük, működtessük őket. Bármelyik élőlény a világon képes valamilyen kommunikációra. Az embereknek számtalan kommunikációs eszköz megadatott, mégis úgy tűnik, hogy kevesen élnek jól velük. Te megfelelően élsz a beszéd vagy írás adta lehetőségeiddel? 

Kisgyerekeknél teljesen egyéni módon alakul ki a beszéd, van, akivel sokat foglalkoznak, mégis viszonylag későn kezd el szavakat, mondatokat formálni, van, akinek hallgatagok a szülei, ennek ellenére korán, másfél-kétéves kor körül tiszta szavakat, esetleg mondatokat mond. Sokszor tapasztalhatod, hogy a gyerekek indokolatlanul sokat ordítanak, hangosan, fülsiketítő hangon kommunikálnak, ez szinte majdnem minden esetben azért van, mert ezt tapasztalták, lármában élnek és szinte soha nem figyelnek rájuk, ezért így hívják fel magukra a figyelmet. Megfigyelhetőek a különböző beszédhibák is, amelyek gyermekkorban viccesek és kedvesek, később viszont, korrekció nélkül nagyon komoly gondokat okoznak (raccsolás, hadarás, selypítés, pöszeség), elsősorban kisebbségi érzést és megfelelési zavarokat. A beszédtanárokat, a logopédusokat felnőtt korban is igénybe lehet venni, ajánlom is azoknak, akik tudják magukról vagy a környezetük már jelezte, hogy beszédhibával rendelkeznek.

A hangszín egyrészt öröklött és gének által meghatározott, tudjuk és halljuk például azt is, hogy bizonyos emberek hangja, hangrezgése annyira tiszta és szívből jövően őszinte, hogy gyógyítani lehet vele. A hangszínen is lehet változtatni, javaslom például mindenkinek hogy soha ne kiabáljon, ne emelje fel a hangját (kivéve ha énekes és a dal az adott ponton ezt megköveteli vagy esetleg hangosítás nélküli előadóteremben beszél) mert ezeknél az embereknél, főleg azoknál, akik torok- vagy fejhangon, sipákoló tónusokkal kommunikálnak, könnyen kialakulnak hangszálbetegségek, hörgőproblémák és hurutos megbetegedések.

Szívből és őszintén beszélj!
Őszintén, higgadtan, kedvesen, de tempósan beszélj és soha nem leszel rekedt.

Soha ne hazudj sem szóban, sem írásban, udvariasan mondd el a véleményed és nem dugul el a torokcsakrád, tiszta és érthető leszel, nem lesz mandulagyulladásod, hányingered és nem ver ki a víz, ha szellemileg erős ember társaságában töltesz időt, sőt, egy idő után már csak ilyen emberek társaságában érzed majd jól magad.

A légúti betegségek nagy százaléka betudható a szellemi immunrendszer megbetegedéseinek.

Nincs az a nyomorult élethelyzet,  amelyben ne lehetne becsületesen és őszintén megnyilatkozni és viselkedni.Az állatok példát mutatnak

Nézd meg az állatokat, milyen őszintén és csodálatosan jeleznek, kommunikálnak egymással is és akik emberek közt élnek, velünk, emberekkel is mindig a legmegfelelőbb közlési módot alkalmazzák. Ha olyan szerencséd van, hogy lovak közé mész az istállóba, majdnem mindegyik feléd fordul és horkant vagy fúj egyet: üdvözöl. A kutyák, akik szocializáltak és tudják, hogy az ember elsősorban barát, a szaglással fejezik ki üdvözlésüket, vagy egy kis hangadással (Jázmin kutyám például azt, akit nagyon szeret, kis síró-sípoló hanggal üdvözli, Léna kutyám mosolyog, szuszog és egy kézre adott nyalintással fejezi ki tiszteletét), a macskák is sajátos kommunikációs jelbeszédükről híresek, egynémely madár pedig káprázatos hangarzenállal reklámozza magát vagy jelzi a területen való egyeduralmát, bánatát vagy örömét.

Miért zárkóznál el?
Komoly kommunikációs zavar, ha valaki elzárkózik, nem vesz tudomást a felé irányuló jelzésekről, elfojtja a mondandóját.

Azok akik zavarban vannak, valóban zavarban vannak, össze vannak zavarodva, tehát: tisztulniuk kell, elsősorban önmagukon dolgozni és felszabadítani önmagukat. Mostanában egyre inkább divat gyógyítani, segíteni, megoldani.... de azok, akik ezt gyakorolni és ténylegesen csodát téve működtetni szeretnék, először önmagukon kellene segítenük és amikor ezt már többé-kevésbé vagy éppen teljességgel elvégezték, csodatévő forrásként megnyilvánulva példaképek is lehetnek elsősorban saját gyógyulásukkal és csak azután mások gyógyításával.

A dohányzás, alkohol és különböző serkentőszerek, drogok használata erős kommunikációs és önértékelési zavarról árulkodik. Nem lehet tiszta, sem teljesen őszinte az, aki ezeket a szereket tartósan használja. Ezek az emberek nem szeretik igazán magukat sem, másokat sem. Elfeledkeznek arról, hogy a gyengeséggel együtt élni bűn. Nem hiszek annak, aki dohányzik vagy alkoholt fogyaszt és valami igazságot szeretne hirdetni vagy művészeti területen bármit is megmutatni.

A hang mint elsődleges bemutatkozás
Milyen fontos is! Gondoltad volna, hogy édesanyád,édesapád, testvéred hangját kisgyerekként, csecsemőként hallva, micsoda "imprinting" (bevésődés) élményeket tapasztalhattál, akár jól érintett akár kevésbé? Aki kiabálásban, veszekedésben, harcban nőtt fel, nyugtalanabb és keresi ennek az ellentettjét, ellenpontozását. Ha megtalálja, megteremti, meg is kell becsülnie azt. Téves beidegződés az első benyomás fontossága a külsőről, ki milyen jól öltözött vagy milyen a szemöldöke vagy mennyire magas vagy kopaszodik-e. Az én tapasztalataim azt mondják, hogy a kommunikáció udvariassági mértéke, a hang és a hangszín milyensége és a tekintet a meghatározó. Ha már érintés is történik, elsődleges a kézfogás, fontos, hogy ne dölyfösen, szorongatva történjen, hanem kedvesen. A határozottságot semmiképp nem az fejezi ki, ha jól megszorítja valaki a másik kezét! Kézfogásnál, nő és férfi esetében bemutatkozásnál mindig a nő kell, hogy a kezét nyújtsa!A telefonálási szokások is nagymértékben megváltoztak, nagyon kevesen tartják be az 5 legfontosabb alapszabályt:
  1. Reggel 9 óra előtt és este 21 óra után sem hivatalt, sem ismeretlen ember ne hívj fel.
  2. Először te mutatkozz be, érthetően mondd a neved és csak azután mondd el, kit keresel.
  3. Kérdezd meg, jókor telefonálsz-e, van e rád pár perce.
  4. Nyugodtan telefonálj, ne kelts közben zörejeket, ne egyél-igyál közben, ne húzd le a wc-t és ne nyisd ki a vízcsapot, ne szopogass cukrot, ha zaj keletkezik melletted, húzódj félre vagy jelezd, hogy leteszed a telefont és az illetőt mindjárt visszahívod.
  5. Köszönd meg, ha bárki visszahív, és te is hívd vissza azokat, akik téged kerestek vagy jelezz vissza nekik bármi más módon, ha épp ezt nem tudod megtenni.

Ha hosszú távon gondolkozol az életedben, ha alkotni és kifejezni szeretnél a kommunikációddal is, ha a kölcsönösségen alapuló magánéleti és munkakapcsolatokat szeretnél hosszú távon megtartani és működtetni úgy, hogy tökéletesen jól érezd magad: folyamatosan csiszold a kommunikációd és önkifejezési formáid. Tanulj meg elnézést és bocsánatot kérni, ha elvétesz valamit, ha olyasmi csúszik ki a szádon, amit nem is szerettél volna mondani és ezzel a másikat megbántottad. Fogadd el a másik bocsánatkérését is. Keresd azok társaságát, akik ezt a területet is jól működtetik, hallgass kiváló énekeseket és tisztán beszélő előadókat, akik segítenek a gyógyulásban, javulásban, épülésben.

Ujfalusi Márta
látó-spirituális gyógyító
www.leleklato.eoldal.hu

Képek: David Castillo Dominici / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4628 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x