Jó lányok - rossz fiúk avagy hogyan működik a családállítás?...
Címlap / Psziché / Jó lányok - rossz fiúk avagy hogyan működik a családállítás?

Jó lányok - rossz fiúk avagy hogyan működik a családállítás?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

Gyakran felhangzik a kérdés női magazinokban, hogy a "jó lányok" miért választják előszeretettel párnak a "rossz fiúkat"? Fotómodellek rendre drog- és alkoholfüggő, agresszív rocksztárok karjaiban kötnek ki. Az ellentétek vonzzák egymást, szokták egy mondattal elintézni a kérdést. Valóban ennyire egyszerű lenne? 

Ez is lehet az ok, de gyakran előfordul, hogy többgenerációs mintát követve játssza el a nő a megmentő szerepét egy ilyen viharos kapcsolatban: „Majd én rendes embert faragok belőle” , „Mellettem ki fog gyógyulni a függőségeiből”, „Az én kedvemért meg fog javulni!”. A rendőrségi látleletek és a válóperes jegyzőkönyvek tanúsága szerint azonban ritkán következik be pozitív változás és idővel a „rossz fiúból” tettes lesz, a „jó lányból” pedig áldozat.

A „jó lányok” sokszor azonosulnak a női ősök múltbéli traumáival és a szenvedést választják, a „rossz fiúk” pedig elfojtják érzelmeiket: a férfiágról hozott fájdalmakra agresszióval és önpusztítással reagálnak. Mert beléjük meg azt nevelték, hogy: „Milyen katona lesz belőled, ha folyton pityeregsz!” „Egy férfi nem beszél az érzelmeiről, az a gyengeség jele!”, „A pénz számolva, az asszony verve jó!” stb. A „jó lány – rossz fiú ” kapcsolat függő viszony, a felek alá-fölérendelt helyzetben vannak. A tudattalanul átvett magatartásminták és az érzelmi béklyót okozó mantramondatok feloldásában segít a Hellinger-féle családállítás. A függőség és a fájdalom feltétel nélküli szeretetté alakul át.


Ha a férfi-nő közötti kapcsolat az egyenrangúságon és az oda-vissza áramló kölcsönös szereteten alapul, akkor az mindkét fél lelki fejlődését, felemelkedését segíti és a kiteljesedéshez vezet. Faludy György ír lenyűgözően erről szonettjében:
„Te vagy a tükör, hol magamra látok;
az ablak: abból nézem a világot,
s a labirintus: mindig benned járok.„

A táltostanítások szerint a nő az Égi tudást hozza le a Földre: az intuíciót, a megértést, a gyengédséget, a törődést és a másokon való segítést. A férfiak két lábbal a földön járnak. Ők feltalálnak, terveznek, újítanak, kutatnak. Rendszerekben és szabályokban gondolkodnak, törvényeket alkotnak. A nő útja a felemelkedéshez az, hogy a spiritualitás felől jusson el a rendek, törvényszerűségek felismeréséhez. A férfi pedig úgy tud kiteljesedni, ha a rendszerek korlátaiból kitekintve „szemellenző nélkül” meglátja a a természetfelettit.

Ezt a két utat szimbolizálja a karácsonyfára felfűzött arany és ezüstszál. Az arany (a Nap minőség) a férfi útja: lentről felfelé tekeredik, a Földről az Ég felé. A nőé (a Hold minőség) az ezüst: fentről lefelé halad, az Égből a Földre. A két út különböző, de egyformán értékes. A földi tapasztalatok begyűjtésével tudnak mindketten újra rátalálni a Fényre, amit a csillag alakú csúcsdísz jelképez a fenyőfán.


Szabó János
http://hellingermodszer.blogspot.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=808384875

Kép: photostock / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6462 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x