A depresszió valódi okai - és ami miatt igenis érdemes kigyógyulni...
Címlap / Psziché / A depresszió valódi okai - és ami miatt igenis érdemes kigyógyulni belőle

A depresszió valódi okai - és ami miatt igenis érdemes kigyógyulni belőle

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-09

A depresszió nem évszakhoz, nem embertípushoz, nem életkorhoz kötődik, hanem energiahiányos állapot váltja ki, és bizony nem válogat. A depresszió jelentése: levert lelki állapot, leromlott hangulat, nyomáscsökkenés. Milyen érdekes kifejezések, ugye? Levertség: miért hagytad magad leverni? Leromlott hangulat: hogyan engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy leromoljon a hangulatod? Nyomáscsökkenés: csökkent az energia szinted, alacsony rezgésszámon, alulműködve tengeted a léted. Néhány jótanács, amelyek valóban segíthetnek!  

Kutatások bizonyítják, hogy Európa lakosságának közel 60 százaléka a depresszió valamelyik típusában szenved. Gondolhatnánk, hogy az északi országok vezetnek, hiszen ott kevesebb a napsütéses órák száma, emiatt rossz a hangulat. A tények azt igazolják, hogy a depressziós populáció százalékát tekintve Magyarország vezető helyen van. Ősidők óta széthúzó, elégedetlenkedő, irigykedő nemzet vagyunk. Ahelyett, hogy összetartanánk és egyesítenénk az erőinket, örülve egymás sikereinek is, bizony ki-ki a maga belső lázadásaival is rombolja saját magát és a mikrokörnyezetét is.

Mindenkinek vannak hangulatingadozásai. Véleményem szerint a nagyon nagy ingadozások akkor következnek be, ha a napi történéseket valaki egyre nagyobb félelmekkel kezeli és az időnként vagy gyakorta bekövetkező kudarcokon nem tud túllépni. Amikor a problémákat nem megoldandó feladatként, kihívásként kezeli, hanem azokat sokk-ként éli meg.

Lazulj el egy kicsit, nézd meg távolabbról önmagad, engedd el a félelmeidet. Isten betölti minden szükséged, tehát nincs okod aggódni a napi problémák miatt sem.

Minden, amit megélünk, jó valamire. A depresszió arra jó, hogy felismerjük a gyengeségeinket. A depresszióval kommunikálni kell, szembenézni vele, felismerni és nem megadni neki magad.

A betegség alapja a pesszimizmus, az igaz hit hiánya és a melankólia. A melankólia egészséges mértékben és jól kezelve hasznos lehet például az alkotó művészetben. A depressziós populáció három százaléka például tevékeny és sikeres alkotó ember, művész, aki ösztönzően hat másokra és dolgozik. A kérdés az, hogy a maradék kilencvenhét százalék mit csinál azon kívül, hogy az állapota tovább romlik?

Gyakorló gyógyítóként és lelkes segítőként gyakorta találkozom depresszív hajlamú emberekkel, akik többnyire önsegítő állapotban vannak. Akikkel én találkozom, az egy szerencsés sokaság, ugyanis ők képesek alázattal segítséget érni és elfogadni. Tökéletesen felismerték a saját gyengeségüket, ugyanakkor a saját nagyszerűségüket is abban, hogy megtapasztalják a teljes gyógyulás örömét, lépésről lépésre haladva.


A következőkben felsorolok pár szempontot, amelyeket fontosnak tartok a depresszió felismerésében és megoldásában.

A levert állapot minden esetben energiahiány, egészen pontosan: kártékony, idegen energiák jelenléte az energia rendszeredben. Jelei vannak, ismerd fel őket!  Ezek gyakorta a gyomorfájás, fejfájás, kedvetlenség, félelmek különböző jelzései.

A depresszió soha nem hirtelen érkezik és nem is hirtelen múlik el és bizony nem is magától. Törvényszerű, hogy a kezeletlen betegség bizony ráül az ember életére és ki is ütközik, meg is mutatkozik rajta, egyre súlyosabb mértékben.

A depressziósok érzékeny emberek, hajlamosak mások energiáit venni, átérezni és ez még nem is lenne baj, ha nem tartanák meg mások rossz érzéseit. is. Úgy látom, mintha ezeket az embereket idegen energiák irányítanák és nem lennének önmaguk urai. Amíg egy erős, magabiztos ember mások rezgését, érzéseit átérzi egy pillanatra és át is engedi őket magán, egy elgyengült depressziós beteg átveszi mások érzéseit és meg is tartja őket. Minden esetben ezek az átvett, kártékony érzések okozzák a további bajokat és energiahiányokat. Ezek a betegek sokszor kívülről csendesnek mutatkoznak, de belül fortyognak a dühtől és hajlamosak kivetíteni rossz érzéseiket másokra. Az állandóan jelen levő rossz érzések kiülnek az arckifejezésre, megváltoznak az arcvonások, keskenyedik a száj, előbukkannak a szem alatti karikák és a düh vagy az elkeseredettség okozta ráncok, elkezdődik a hajhullás, a pánikbetegség. Előzzük meg, hogy elérjenek vagy tüntessük el a rossz energiákat: jókedvvel, életfeladataink megélésével, vidáman és kérjünk segítséget is!

A tünetek és a betegség diagnosztizálása nem bonyolult feladat, ezt szinte mindenki magán is érzi, illetve a mostanában egyre divatosabb és költségesebb ilyen-olyan terápiák, egész napos tréningek, kezelések kínálnak félmegoldásokat, féligazságokat. A hatékony kezelés és a megoldás, szó szerint is véve: az energiablokkok megoldása, szellemben történő feloldása a leghatékonyabb és legteljesebb gyógyulás.

Vannak emberek, akik azzal fordulnak hozzám, hogy fáj a szívük. Ez a tünet, amely később komolyabb gonddá is alakulhat - például szervi betegségek, kézremegés, gyomorgörcsök, nehéz légzés, ingadozó vérnyomás -, szinte minden esetben attól van, hogy nem tisztázták önmagukkal az érzéseiket, nem élik meg a valódi érzéseiket, tehát: félnek és elkerülik a mindennapok egészséges és természetes konfliktushelyzeteit. Esetleg hazugságban is élnek, amely fojtogatja őket. Ha valaki például rosszul érzi magát és panaszkodik is erről, annak be kell látnia, hogy rossz helyen van, rossz helyeken jár és nem azt teszi, amit tenni kellene. Mit kellene tenni? Csakis azt, ami az életfeladatunk. Isten akar tőlünk valamit! Tőled is, csakúgy mint minden teremtett lénytől. Feladattal jöttünk, amit ha elvégzünk, boldogan élhetünk. Felismered vajon az égi jeleket? Feladataid, kötelességeid vannak, amelyeket nem tudsz átugrani, ha pedig megpróbálod elkerülni őket, bizony egyre keményebb és nehezebb tanítások érkeznek.

Azt tapasztalom, hogy azokat az embereket, akik az életükben valamilyen gyengeség folytán a könnyebb megoldásokat választják, lustaságra hajlamosak, könnyebben el is éri a levertség és a vele járó tünetek. Az a depressziós beteg, aki nem hajlandó szembenézni az állapotával, és leplezi azt, előbb vagy utóbb valamilyen szenvedélybetegség közelébe kerül, és egyre nehezebben gyógyul. A levertség mindig együtt jár valamilyen kommunikációs zavarral, amelynek rövidesen az a következménye, hogy az illető kirekeszti magát a társadalomból, egyre kevesebbet dolgozik és egyre inkább rászorul valakire, például testvérére, szüleire vagy éppen párkapcsolati fóbiától vagy mániától szenvedve összeáll bárkivel, aki eltartja, támogatja. Törvényszerű, hogy ez az állapot nem tartható sokáig, ezt senki nem tolerálja és ez senkinek nem jó.

Nyomott hangulatot, lelki betegséget az is okozhat, ha például:
 1. Valaki nincs a helyén.
 2. Nem azzal foglalkozik, amit igazán szeretne, esetleg egyáltalán nem tanul, nem dolgozik, ezáltal valakinek a terhére van.
 3. Nincs jóban saját magával sem, másokkal sem.
 4. Alultáplált, vitamin-, nyomelem- és ásványianyag-hiányos, egyoldalúan táplálkozik.
 5. Keveset alszik és azt sem a megfelelő időben.
 6. Felborult az élete, sorozatos kudarcok érték magánéletében és munkájában is, amelyekből nem hajlandó tanulni. Nem hajlandó változtatni az életszemléletén, életvitelén.
 7. Hagyja magát kihasználni, nem áll ki magáért.
 8. Pesszimista, nincs hite, sem önbizalma, ezáltal másokban sem bízik meg.
 9. Magányos, sem barátai, sem társa nincs és nem is képes kapcsolatokat kialakítani.
 10. Sodródik az eseményekkel, amelyek végül felőrlik.
 11. Keveset tartózkodik napfényen, egészségtelen helyen lakik.
 12. Nem törődik saját maga külső-belső tisztaságával, saját elméjével és szellemiségével és a környezetét is elhanyagolja.
A depresszió kezelésére - többek közt - homeopátiás szereket és sokféle gyógynövényt, citrusfélék, de elsősorban hazánkban termő gyümölcsök, zöldségfélék fogyasztását szoktam javasolni.

A munka mint terápia csodálatos gyógyító erő, napi mozgással ötvözve és Isten igéivel kiegészítve tökéletes út a teljes gyógyulás felé. Dolgozz, mégpedig rendszeresen. Akit nem érnek naponta kisebb-nagyobb sikerélmények, az elégedetlen lesz és haszontalanná válik, önmaga számára is.

Az aura teljes védelmének kiépítése, a lelki egyensúly megtalálása és fenntartása és a napi szellemi, testi és lelki örömforrások folyamatos biztosítása a leglényegesebb feladat.

A depresszió és bármilyen más betegség sem szégyen. Azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak, ki ebben tud, ki másban, másmilyen módon.

Ha elindulsz a gyógyulás útján, szárnyakat kapsz, ez biztos és látványos! Ha haladni akarsz az életedben és meg akarod valósítani a céljaidat, akkor le kell tenned a levertséget és át kell állnod az adók és cselekvők oldalára. Nincs az a rossz helyzet, amelyből ne lehetne talpra állni. Csodálatos és egyszerű mondás a következő: "Segíts magadon, Isten is megsegít!", és hála Istennek, nem szorul magyarázatra.
 
Lelkes gyógyulást mindenkinek!
   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 21250 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x