A sürgetés illúziója
Címlap / Psziché / A sürgetés illúziója

A sürgetés illúziója

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A sok rákkal kapcsolatos válság közepette újra és újra megtanultam ezt a leckét. Hacsak nem arról van szó, hogy valaki vérzik vagy nem kap levegőt, hacsak nem valódi fizikai igényből adódóan kell gyorsan cselekednünk, a sürgetés érzése szörnyű illúzió csupán. Trükk, mellyel újra és újra szembesülünk, mert a bőrünkön belüli és a bőrünkön kívüli élet mindig eltér egymástól. 

„Amikor valami sürget, lassítanod kell.”
Pontosan olyan nehéz ez, mint amennyire alázatot ébresztő. Amikor úgy érzem, hogy nem tudok nyugton ülni, akkor kell csak igazán, jobban, mint bármikor, nyugton ülnöm. Amikor úgy érzem, hogy belehalok, ha nem adod a jóváhagyásodat, akkor kell csak igazán, jobban, mint bármikor, felhagynom a vággyal, hogy a jóváhagyásodat add. Amire szükségünk van, az mindig ott van előttünk harsogón és szépségesen – megbújva a legjobban sürgető vágyunkba csomagoltan. Egyszerűen csak nem veszünk róla tudomást, mert olyan nehéznek tűnik szembenézni vele.


Fejlődésünk következő lépcsőjének küszöbe mindig a most sürgetése mögött rejlik. Most, amikor minden olyan sürgető, pont most kell elvágnod az események madzagját. Most, amikor úgy tűnik, hogy az általad cipelt súlyok a csuklódhoz vannak kötözve, pont most nem szabad futnod vagy hadonásznod. Most, amikor minden döntés véglegesnek tűnik, pont most kell elhinned, hogy minden kérdés egy-egy kezdet. Most, amikor attól félsz, hogy az, aki vagy, kés a szeretteid húsában, pont most kell erősnek lenned ott belül, ahol senki sem látott még, mert csak az onnan jövő szeretet szolgálhatja a szeretteid fejlődését. Most, amikor úgy érzed, hogy minden fájdalom forrása és címzettje is te vagy, pont most kell lehajtanod a fejed és megvárnod, amíg az ősi csatorna megnyílik az égből a szíved felé, amíg vissza nem tudsz emlékezni arra, hogy a lélek-por és lélek-szél áldott darabkája vagy. Most, pont most kell lélegezned, amíg a lélegzeted egyetlen cseppje éggé nem válik, újra és újra.

Így imádkozz, hogy megismerhesd a helyedet az emberiség családjában, ahogyan még sosem. Így imádkozz, hogy a nagy kavarodáson keresztül apránként megleld igaz énedet. Úgy szeresd önmagadat, ahogyan az idő ürességét szereted. Úgy szeresd önmagadat, ahogyan a gyerekeidet vagy a kutyádat vagy a legjobb barátodat szereted – fenntartások nélkül. Ha így élsz, a ma minden nehézségével együtt belefolyik a holnapba, és a döntések olyan tisztán állnak majd előtted, mint az olvadó patak jege.



Meditációs gyakorlat:
  • Helyezkedj a középpontodba, és érezd a sürgetéseket, amelyek nyomasztanak.
  • Érezd az egyes sürgetések feszültségét, mintha megfeszített húrok lennének.
  • Minden egyes lélegzetvétellel oldj el egy-egy kötelet – egy lélegzettel egy sürgetést.
  • Akármilyen rövid ideig tartson is, akár csak egyetlen percig, lélegezz szabadon, úgy, hogy semmi nem sürget.


Mark Nepo: Meditáció minden napra
Édesvíz Kiadó

Kép:
graur razvan ionut / FreeDigitalPhotos.net

markuso / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3675 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x