Ezorasszizmus - kártya-sznobok kíméljenek!
Címlap / Psziché / Ezorasszizmus - kártya-sznobok kíméljenek!

Ezorasszizmus - kártya-sznobok kíméljenek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

A napokban találkoztam a rasszizmus sajátos formájával. A magyar kártya kontra cigánykártya problémakörével, valamint a "mocskos szabadkőműves" tarot és a "nemzetidegen" Lenormand-kártya is szóba került ugyanitt. Meg persze volt jurta eladó. Nem tudtam, hogy sírjak vagy röhögjek - inkább megírtam.  

Önmagában már az is röhejes szerintem, ha valaki, aki magát spirituális úton járó, tudatos életre törekvő embernek tartja, rasszista. Ezzel együtt találkoztam már rasszista papokkal, akárcsak Ghandi, akit a keresztény templomban hátra küldtek, a „feketéknek” fenntartott bejárathoz, mert az elsőn csak a fehérek léphettek be.

Szerintem nyilvánvaló, hogy ki hová jutott a maga bejáratával …

Az, aki a kártyát is lecigányozza – hangsúly a le szócskán van! – és a magyar kártyát felmagasztalja, mint valami rovásírással szedett szíriuszi csodát, hovatovább ezzel még mindenféle táltosisztikus jóslásszerű dolgokat is elkövet, talán alaposan bepálinkázva, turulgőzzel átitatva – vajon hogyan lehet hiteles? Józan embernek inkább vicces. Mégis akad, aki komolyan veszi, s lenézi azokat a köznépi elemeket, akik kezükbe mernek venni bármi olyat, amit nem lehet legalább 10 féle módon szógyökre bontani és visszaősmagyarítani. Nekik szoktam mondani ezt a szép imádságot okulásra: ÉnIsTeNem, JóIsTeNem!

Elgondolkodtat az ezorasszizmus! Bocsánat azoktól, akik csak a szabályos akadémiai kifejezések mentén szeretnek érteni, a szóalkotásom eléggé kreatív, és remélem, képszerű.Minden a rokonom!

A kirekesztés bármely formája azt mutatja számomra, hogy a lelki világ legalapvetőbb tanítását nem sikerült megértenie annak, aki ezen az úton botorkál. Az egység tanát megérteni tényleg nem könnyű. Ahogy remek, a magyarságra figyelő, mégis holisztikusan látó barátunk, Sólyomfi Nagy Zoltán mondja: Minden a rokonom! Rokonom bizony a tolvaj, az elnyomó, a gonosz éppen úgy, mint a jó, a szép és az okos. Minden tükörben a magam arcát látom. De választhatok tükröt. Ha a gyűlölet és kirekesztés tükrét veszem elő, nem kéne csodálkozni azon sem, ha a gyűlölet és a kirekesztés néz vissza rám!


Tudjukki...


Ismerős ez a név a Harry Potterből? Voldemort nagyúrról van szó, a fekete hercegről, akinek a nevét kimondani is félünk, de mindannyian tudjuk, hogy ha valaha volt egyszer egy hibás, hát akkor az csak ő lehetett… Nos, valahogy így van az egyszeri ezorasszistánk a zsidókkal – akármit és akárkit is értsen ez alatt. (A szó valódi jelentése még soha nem derült ki a számomra. Csak az, hogy nem egy valláshoz, vagy nemzethez tartozókat értenek alatta, inkább afféle láthatatlan elnyomóra gondolhatnak.) Ez a sosemvolt „zsidó” az, aki a hatalmat és az összes olyan dolgot, amit akartunk volna, de nem kaptunk meg, egyesíti magában. Ő a felső rossz. Rá azért haragszunk, mert olyan magasan van. Persze szükség van alsó rosszra is, akire azért lehet haragudni, mert látszólag olyan közel van. Lejjebb nálunk, és szükségszerűen alantasabban. Na ezek a cigányok …Mi végre teremtett az Isten?

Faluvégre? Józan, ép értelmű ember, akinek helyén van a szíve, egyszerűen a nyomor minden formájával találkozva leginkább szánalmat érezne, s a változtatás szándékával közelítene. A nyomorulton segíteni a tiszta szívű ember alapvető vágya. Mégis vannak, akik a nyomort észre nem véve szinte nem azt látják, ami a képen van, csak azt, amire a kép fókuszál. Az pedig néha nem a valóság, csak annak csekélyke szelete.
A nyomor ugyanakkor szül néhány dolgot: szabadosságot, ami a szabadság szélső értéke. Törvényenkívüliséget, ami a törvény felettiség szélső értéke. Igen – ez mind dühítő. Ennél már csak az a rosszabb, ha ez a nyomorú ember még így is megpróbálja magát jól érezni, és még sikerül is neki! Na ez már tényleg vérlázító! A nyomroban énekel, táncol, kacag ....

Így aztán születik még egy gyűlöleti faktor: a cigányoké. Ebből fakad, hogy egyesek a megölt négy éves fiúcskában nem egy ártatlan gyereket látnak, hanem „csak egy cigányt”. Ebből fakad, hogy mindig lesznek akik fanatizálhatók maradnak, mert látásuk manupulálható.

Annyira könnyű ezen a két végleten – akár egy két húros hangszeren - játszani, s középütt a minden iránytól félő embert saját rettegésének ketrecében tartani. Olyan könnyen manipulálhatóvá és ezáltal olyan szánalmassá teszi a gyűlölködőket! Ide tartoztál? Abbahagyhatod! Ebbe a tükörbe belenézni tényleg fájhat. De hidd el, a másik tükör egy idő után szebb, bölcsebb, tisztább képet mutat.Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3919 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x