Hogyan szabadítja fel a tudatosságot egy érintés?
Címlap / Psziché / Hogyan szabadítja fel a tudatosságot egy érintés?

Hogyan szabadítja fel a tudatosságot egy érintés?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

Ha ismerjük a testünket és tökéletesen otthon érezzük magunkat benne, akkor tudunk igazán részt venni az életünkben, kiteljesítve önmagunkat. Hogyan járul hozzá ehhez egy egyszerű érintés?  

Hogyan viszonyulunk a saját testünkhöz? Mennyire érezzük benne otthon magunkat a nap 24 órájában? Hány százalékban fogadjuk el, ítélkezés nélkül, szeretettel? Tudjuk-e, hogyan érzi jól magát, milyen táplálékra, mozgásra, gondoskodásra van szüksége? Tisztában vagyunk-e azzal, hogyan tudjuk gyógyítani, ha arra van szükség?

Manapság sem a családban, sem az oktatás során nem nevelnek arra, hogy otthon legyünk a testünkben, hogy folyamatosan megfigyeljük és érezzük önmagunkat.  Nem mutatkozik arra igény, hogy testtudatos felnőtteket neveljünk a gyerekeinkből, hiszen gyakran mi magunk sem vagyunk azok.


Bedőlünk a reklámáradatnak az egészséges táplálkozáshoz szükséges termékeket illetően és megvesszük a boltban azt, amit előző este láttunk a tévében – anélkül, hogy tudnánk, milyen hatással van a testünkre, valóban táplálja-e vagy megbetegíti. Átadjuk az irányítást akkor is, amikor betegek vagyunk, csak nem a médiának, hanem az orvosnak, a természetgyógyásznak vagy a gyógyszerésznek. Azt hisszük, ő jobban tudja, hiszen ez a szakmája, amire felesküdött. 
Ezzel nem arra utalok, hogy ne járjunk orvoshoz vagy hogy önállóan kísérletezzünk különféle házi gyógymódokkal, mert szakismeret és tapasztalat hiányában mindez többnyire balul sül el. Inkább arra szeretnék rávilágítani, hogy kezdjük el megismerni, tudatosan érezni és végül megérteni a saját testünket.

Azzal, hogy visszavesszük a hatalmat a saját testünk felett, visszanyerjük a saját életünket is – kevésbé leszünk manipulálhatóak, megvehetőek, áldozatok a saját életünkben. Mindez egyetlen érintéssel is elkezdődhet: ez az, ami az érintésterápia, hivatalos nevén a MET (Muscle Effect Therapy) különlegessége.

Hogyan működik a MET?
A MET-kezelés során finom, célzott érintéseket kapunk a problémánkhoz kapcsolódó testtájakon, izmokon. Az érintés tiszta információ, szimbolikus értelemben olyan, mint egy fókuszált fénysugár, ami segít megvilágítani azt a területet, amin kihívással szembesültünk. Tiszta helyzetet teremt és őszintén feltárja a szituációt, amiben benne vagyunk. Egy-egy helyzet feltárása, őszinte szemrevételezése önmagában gyógyító hatású lehet – hiszen végre pontos információink vannak róla, és egyúttal elkezdjük latolgatni a lehetséges megoldásokat is.  A kezelés során a feszültséget tartalmazó izmok az érintés révén ellazulnak, és ezzel olyan új információhoz jutnak, mely segít elindítani a kívánt változást.


Ha látod, érzékeled és elfogadod a tested és képes vagy úgy nézni rá, ahogy nem szoktál – egy lenyűgözően összetett eszközre, ami segít, támogat téged és lehetővé teszi, hogy működj, élj, tapasztalj, örülj és szeress a világban, sok kérdésedre választ kaphatsz, amelyek eddig problémaként működtek az életedben.

Visszatérnék most a korábban feltett kérdésekre: otthon vagy-e a testedben, maradéktalanul jól érzed-e magad benne és ha nem, tudod-e, mit kell tenned a harmónia helyreállításához? Gondold végig magadban mindezeket.  Ha rá tudsz szánni egy fél órát, akár állj tükör elé és őszintén, de kritika nélkül nézd meg magad!

Elfogadod-e a tested minden porcikáját, úgy, ahogy van? Ha van rajtad súlyfelesleg vagy bármi más olyan „eltérés”, amit szokásosan testi hibának tartva általában megbélyegzünk – ezeket most nézd meg ítélkezés nélkül, fogadd el őket pontosan és tökéletesen úgy, ahogy vannak! Ez az őszinte szembenézés az első lépés ahhoz, hogy tudatosítsuk a saját létünket. Hogy megéljük az Itt és Mostban azt, akik valójában vagyunk.

Ezzel az egyszerű gyakorlattal megélheted azt a csodát, ahogy az őszinteség megszületik a saját tested tudatosításán keresztül. A testünk az a burok, ami lehatárol minket a környezetünktől, ami elválaszt attól, ugyanakkor a testünkön keresztül, a testi érzékszervek révén vagyunk képesek a világgal való kapcsolatteremtésre is. Ezért éppen ideje, hogy a testet templomként kezdjük el újra tisztelni, ahogy az ókori görögök is tették, hiszen ez az első lépés ahhoz, hogy az életünket azzá tegyük, amivé szeretnénk: a saját mesterművünkké.


A fenti gyakorlat csupán ízelítő abból a mély átalakulásból, ami a MET megtapasztalása, illetve a módszer elsajátítása révén elindul az emberben. Mint minden mélyre hatoló önismereti-gyógyító módszernél, a MET esetében is a folyamatos belső munka és a rendszeres kezelések hozzák el a valódi gyógyulást, a teljes önmagunkra ébredést. Ez a folyamat még mélyebb rétegekbe képes lenyúlni abban az esetben, ha valaki elkezdi tanulni és gyakorolni az érintésterápiát. Az egy hetes, egymásra épülő szinteken az intenzív belső munka és a csoportenergiában történő tanulás meghatványozza és felgyorsítja a változásokat. Kifejlődik és első számú nézőponttá lép elő az érzésen keresztüli megtapasztalás, amelyet összekötünk a vizuális tudatossággal – ebből születik meg a gyógyító testtudatosság és önismeret.

Április 18-án és 23-án mélyebben is lehetőség nyílik a MET módszerének megismerésére és kipróbálására nyílt nap, illetve információs est keretében. Részletek hamarosan a honlapon  >>

Május 14-én új MET-terapeuta képzés indul! További információ >>


Képek: Bartos Gyula - www.metterapia.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5507 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x