Éledj újjá az újholddal!
Címlap / Psziché / Éledj újjá az újholddal!

Éledj újjá az újholddal!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

A tavaszi napfény, az újjáéledő természet sürgetően ösztönöz minket is önmagunk újrateremtésére. Célszerű ezt azzal kezdeni, hogy számba vesszük, mi az, amire szükségünk van még ebben az évben és mi az, amire már nem. Fizikai, lelki, érzelmi és mentális szinten egyaránt. Az újhold erősen támogatja ezt a folyamatot, érdemes a szombati nappal belekezdeni. Hogyan lehet mágikus aktus és spirituális tett a tavaszi lomtalanítás és nagytakarítás? 

Te is gyűjtöd a tárgyakat?
Ha te is a biztos-jó-lesz-még-valamire típusú gyűjtögető vagy és nehezen válsz meg az évek során felhalmozott cuccaidtól, gondold végig, mit tudnál jó szívvel elajándékozni barátoknak, ismerősöknek vagy segélyszervezeteknek. Elsősorban jó állapotban lévő ruhaneműk, könyvek, nem agyonhasznált háztartási eszközök, megkímélt bútorok jöhetnek szóba. Közben pedig mélyedj magadba és elmélkedj el egy kicsit azon, vajon milyen régi programok és minták alapján ragaszkodsz olyan dolgokhoz, amelyekre már nincs szükséged és vélhetően soha nem is lesz.És mi a helyzet a sérelmekkel?

Természetes védekezési reakció a sérelmek zárványosítása: amikor valaki megbánt vagy egy nagy pofont kapunk az élettől, hajlamosak vagyunk az esetet eltolni magunktól, betenni egy dobozba és elsüllyeszteni egy óriási szekrény legalsó fiókjába. Probléma látszólag letudva, hiszen soha nem nyitjuk ki a dobozt, ám attól még a krízisünk, a meg nem bocsátott sebesülésünk ott porosodik, mert elmúlni magától nem fog. Az viszont gyakran megesik, hogy szép lassan a fiókot sem húzzuk ki többet, a szekrényt is elfelejtjük használni és talán a közelébe sem megyünk, inkább jól elbarikádozzuk más bútordarabokkal. Végső soron az otthonunk, önmagunk számos más gyönyörű tárgyát sem használjuk egy rossznak ítélt apróság miatt. Így szép lassan képes felemészteni az életünket a látszólag letudott, bedobozolt probléma, megfosztva bennünket a lényünknek megfelelő cselekvés terétől és szabadságától.

Lomtalanítás - mágikus gyógymód
Többek között erre is remek gyógymód a lomtalanítás – amikor kipakolod az otthonodat azzal a céllal, hogy megszabadulj minden avítt, már hasznavehetetlen holmitól, automatikusan feljönnek a kidobandó tárgyakkal kapcsolatos emlékek, érzések, gondolatok. A lomtalanítás egy különleges mágikus aktus, mert ezáltal ezektől a kis érzelmi, gondolati maradványoktól is megszabadulsz. A tavaszi napfény egyébként is elegendő bátorságot ad ahhoz, hogy ezúttal benézz a legeldugottabb sarkokba és kinyisd a legritkábban használt fiókokat is, kihajítható sérelmek, elavult hitrendszerek, lejárt szavatosságú félelmek után kutatva.

Lelki nagytakarítás – őszinte leltár
A tavaszi lomtalanítás egyfajta lelki nagytakarítás is – a megtisztulás akkor lehet teljes, ha a negatív gondolataidat, régi beidegződéseidet és sérelmeidet is igyekszel minél teljesebben elengedni. Gondolataink, érzelmeink és kimondott szavaink is erőteljes teremtő erővel bírnak, ezért érdemes arra törekedni, hogy ezek is pozitív minőségeket fejezzenek ki. Gondold végig, milyen hiedelmeid váltak elavulttá, mik azok az értékek, elképzelések, amik már nem visznek előre az utadon, és helyettesítsd őket pozitív, előremutató megerősítésekkel, gondolatokkal.

Segítségre van szükséged az önismereti munkában? Blokkok, régi minták oldása >>

Görcsös pozitivitás helyett elfogadó őszinteség
Nem a mechanikus cserére és a hurráoptimista pozitív gondolkodásra buzdítalak – a pozitív gondolkodás, vagyis az, hogy a jót látom a történésekben és a jóra számítok, csak akkor működik, ha mélyen belül is így érzel. Ha csak fejben tudod, hogy mit kéne gondolnod és érezned, de nem megy, azzal sincs semmi baj. Sokszor sok időre van szükségünk ahhoz, hogy változtassunk önmagunkon, a régi mintáinkon, a betanult szerepeken, a régóta ismételgetett frázisainkon. A görcsös vagy fellegekben járó pozitív gondolkodásnál fontosabb a saját magunkkal szembeni őszinteség: az első hatalmas lépés, ha őszintén beismerjük önmagunknak, hogy mi az, ami nem tetszik, ami nem jól van az életünkben. Csak ezután jöhet az átalakítás, a változtatás, már ha ezek után szükségét érezzük. Az idő mellett a türelem lehet a legjobb barátunk, miközben önmagunk teljes elfogadását és szeretetét próbáljuk minél teljesebben megvalósítani.Gondoskodj magadról, mint egy gyermekről

A tavaszi újrakezdéssel sok régi minta felszínre jöhet – mindaz, amit mi magunk megengedünk felszínre jönni, hogy végleg elengedhessük. Ez egy érzelmileg megterhelő időszak lehet, ezért bánjunk nagy türelemmel és szeretettel önmagunkkal. Tekintsünk ilyenkor úgy magunkra, mint egy gondoskodásra szoruló növényre, kisállatra vagy gyermekre és adjuk meg a kellő figyelmet, elfogadást és dédelgetést önmagunknak. A Belső Gyermekünknek erre van szüksége ahhoz, hogy az akár évek, évtizedek óta hordozott sérüléseket begyógyítsa.

Sokat segíthet az ima, a meditáció, különféle tisztító és az érzelmeket kiegyensúlyozó gyakorlatok használata. Érdemes tudatosítani és kinyilvánítani a szándékunkat a másoknak és magunknak való megbocsátásra, vagyis a múlt történéseinek lezárására, elengedésére. Így visszatalálhatunk eredendő állapotunkba, az Örömbe és egyúttal kellően nyitottá is válunk az új élményekre és a további fejlődésre.


Kolontár Elvira
www.hazateres.net

Képek:
wandee007 / FreeDigitalPhotos.net
graur razvan ionut / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4520 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x