Ki fog majd érted sírni?
Címlap / Psziché / Ki fog majd érted sírni?

Lukács Tünde

Ki fog majd érted sírni?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-31

Felgyorsult világban élünk. Rohannak a napok, hetek, hónapok, évek. Először csak azt vesszük észre, hogy egyre több az ősz hajszálunk, aztán egyre több ráncot fedezünk fel az arcunkon, és egyszerre csak azon kapjuk magunkat, hogy nyugdíjasok lettünk. Megrémülünk hirtelen: hiszen csak most voltam 30! Most pedig itt ülök, a gyermekeim kirepültek, a párom (ha van még), szintén megöregedett, munkába se kell már indulnom reggelente. Mi lesz most velem? 

Ha visszatekintünk életünkre, nem biztos, hogy mindenkinek sikersztori játszódik le lelki szemei előtt. Az évek múltával egyre többet gondolunk arra, mit hagytunk ki az életünkből, mihez nem volt elég bátorságunk, mi az, ami fontos lett volna, és mi mégis könnyedén elmentünk mellette. Mi mindent kínált fel az élet, és mi nem fogadtuk el. És akkor pánikhangulat uralkodik el rajtunk: nem halhatunk meg így! Így, hogy ennyi mindent nem tettünk meg. Hiszem még alig éltünk! Az élet szinte láthatatlanul ment el mellettünk.

Életünk egyik legfontosabb kérdése: ki fog majd érted sírni, ha nem leszel?
Hány ember lelkét érintetted meg életed folyamán?

Lehet, hogy a kérdés nem hangzik annyira fontosnak, mégis érdemes elgondolkodni a válaszon. Hogy idős korodban ne érezd azt, elrohant melletted az élet és hiába való volt minden igyekezeted, érdemes megszívlelni a következő 10 gondolatot.

1. Kezdd jól a napod!
Az egész napodra rányomja a bélyegét az, ahogyan reggel ébredsz. Ha azzal a gondolattal ébredsz, mi mindent kell ma „túlélned”, az egész nap valóban a túlélésről fog szólni.  Ezért találj magadnak valamiféle rituálét, ami biztosítja, hogy jókedvvel induljon a napod. Lehet az pár perces meditáció, egy finom vacsora gondolata, akár egy rövid séta vagy egy kellemes fürdő, vagy bármi, ami simogatja a lelkedet.

2. Kelj fel korán!
A korai kelés olyan, mint egy önmagadnak adott ajándék. Az ajándékba kapott időben pedig csinálj valamit, amire úgy érzed, eddig nem jutott időd. Lehet az zenehallgatás, olvasás, futás, stb. Korán kelni felemelő élmény. A természetben még csend van, a levegőnek még más az illata, ilyenkor úgy érzed majd, a mai nap bármi megtörténhet. Ráadásul a rendszeres korán kelés önfegyelemre tanít, életminőséged javulni fog.


3. Tölts több időt csendben!
Ha meg akarod tudni, ki is vagy valójában, meg kell barátkoznod a csenddel és az egyedülléttel. A csendben az ember találkozik a lelkével. Ha csak néhány percet is, de minden nap tölts el egy kicsi időt „saját magaddal”.

4. Nevess többet!
Egy felmérés szerint, egy négyéves gyermek naponta háromszáz alkalommal nevet. Ehhez viszonyítva mennyit nevetünk felnőtt korunkban? Alig-alig.
Keresd meg életedben a jó, a vidám dolgokat. Nézz meg egy vígjátékot, vagy találkozz barátokkal, és nevessetek együtt nagyokat. Néha nézz bele a tükörbe, és csak „úgy” mosolyogj rá magadra. Észre fogod venni a változást!
 
5. Minden nap légy kedves egy idegenhez!
Minden ember okkal lép az életünkbe. Minden találkozásunk tanítást hordoz magában. Sosem tudhatjuk, kivel állunk éppen szemben. Minden nap tégy valamit legalább egy ismeretlen emberért. Lehet ez csupán egy mosoly, amikor valaki arcán bánatot fedezel fel. Vagy segítsd le az idős nénit a villamosról. Takarítsd el a havat a szomszédod háza előtt is. Még ha nem is kapsz elismerő szavakat, de jobban fogod érezni magad.

6. Találd meg az elhivatottságodat!

Mindannyian valamilyen céllal születtünk a Földre. Meg kell tanulnod saját magad irányítani az életed. Ha ezt nem teszed meg, mások fogják irányítani helyetted. A halálos ágyadon keseregni az eltékozolt életed miatt már késő lesz.
Mindegy, mi a jelenlegi munkád, találd meg azt, ami teljessé teszi az életed. Találd meg a kreativitásod, mert az adja meg életed értelmét.

7. Tanulj meg nemet mondani!

Ha mindenkinek igent mondasz, nem marad időd a saját életedre. Vizsgáld meg a célkitűzéseidet, koncentrálj erősen azokra. A számodra lényegtelen dolgokra mondj bátran nemet. Így több időd marad azokra a dolgokra, amelyek jobbá teszik az életminőségedet, és hozzásegítenek céljaid eléréséhez. Aki megsértődik a visszautasításod miatt, annak már lehet, hogy nincsen túl nagy szerepe az életedben.

8. Tarts minden héten egy aggódás nélküli napot!
Minden héten legalább egyszer tarts egy olyan napot, amikor nem aggódsz a problémáid miatt, és amikor olyan dolgokat csinálsz, amelyeket szeretsz.
Legyen az a Te napod. Nem baj, ha mások nem értenek meg. Te nyugodtan tedd, amihez kedved van. Menj el moziba, kirándulni, ülj ki a vízpartra, menj el szépségszalonba, meditálj, a lényeg, hogy csak olyan dolgokkal foglalkozz, ami örömet okoz Neked. Határozd el, hogy az aggódást meghagyod másnapra.

9. Hagyd abba a panaszkodást!

Ha úgy érzed, hogy nem vagy olyan boldog, elégedett, sikeres, nyugodt, mint szeretnéd, ne másokat hibáztass. A Te életedért csak is te vagy a felelős. Nem a szüleid, a párod, a főnököd, csakis Te. Panaszkodás helyett kezdj el élni. Ha ugyanolyan maradsz, ugyan azt fogod kapni az élettől. Ahhoz, hogy többet kapj az élettől, neked is többet kell tenned az életben.

10. Úgy tekints egy napodra, mintha az az egész életed lenne.

Csak a mai nap a tiéd. Ez a mai nap soha nem virrad fel még egyszer. Sokan azt tervezik, hogy majd megváltoztatják az életüket, de ehhez még hetek, hónapok, vagy netán évek kellenek. Ez téves elképzelés. Az életedet itt és most kell megváltoztatnod. Amíg fontolgatsz, addig tovaszáll az alkalom. Az akaraterőd megteremti az utat.  Kezdj el szenvedélyesebben élni már ma! Ne feledd: az elszalasztott lehetőség ritkán tér vissza megint.

Mindannyian azt gondoljuk, ráérünk még, sok időnk van, és majd egyszer kezdünk valamit az életünkkel. Valójában azonban nem tudjuk, mennyi időt kaptunk még terveink megvalósításához. Lehet, hogy még több évtizedet. Lehet, hogy csak néhány évet. De az is lehet, hogy már csak néhány napot. Ezért minden napot úgy éljünk meg, hogy ha az lesz az utolsó, akkor is boldogan távozunk erről a világról. Hogy ne legyen bennünk hiányérzet azért, mert elmentünk az élet fontos dolgai mellett.  Ne feledjük el, hogy az életünk fontos dolgai nem biztos, hogy nagy dolgok. Míg a nagy dolgokra várunk, elmegyünk az igazán fontos események mellett. Lehet az egy váratlan mosoly, amely aznap jobbá teszi valaki életét. Lehet a reggeli harmatos fű érintése a talpunk alatt.
Lehet kutyánk boldog csaholása egy séta előtt. Lehet az bármilyen apróság, amely lelkünkben megpendíti azt a bizonyos húrt.
  
Lukács Tünde
természetgyógyász, kineziológus

Képek: sakhorn38/FreeDigitalPhotos
graur codrin/FreeDigitalPhotos
Ambro/FreeDigitalPhotos
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6873 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x