Dugóba kerültél?
Címlap / Psziché / Dugóba kerültél?

Dugóba kerültél?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Bárkivel előfordulhat az életben, hogy elakad valahol és nem tud továbblépni. A többség ilyenkor elkezd panaszkodni és csak a kisebbség az, aki tesz is valamit azért, hogy megoldja a helyzetet. Te mit teszel, ha dugóba kerültél?  

Azt vettem észre, az emberek szeretnek panaszkodni. Nem mindenki persze, de épp elég sokan ahhoz, hogy általánosíthassak belőle. Aki panaszkodik, az nem érzi jól magát, elvárhatnánk hát tőle, hogy tegyen valamit a problémái ellen. Vannak azonban ismerőseim, akikkel csupán néhány évente futok össze, s már nem is csodálkozom, hogy még mindig ugyanazt a régi lemezt pörgetik, bár egyre recsegősebb, néhol már ugrik a tű, és van, amit százszor is képesek elismételni. Mindenki csak a véremet szívja. Senki sem törődik velem. Már megint én vagyok a hibás. Ismerős?A jellemző esetek, amelyekkel találkozom: kihívást és fejlődést nem biztosító, unalmas és alulfizetett munkahelyek, csődbe ment és sivár házasságok vagy párkapcsolatok, elszigetelt, magányos és gátlásokkal korlátozott élethelyzetek. Olyan ez, mintha dugóba kerültünk volna, amiből sosem lehet kijutni. Sokan kérnek tanácsot, hogy mit tegyenek, azonban egyértelmű választ nem tudok adni, hiszen minden helyzet egyedi, a döntést csak saját magunk hozhatjuk meg. Ettől függetlenül van pár dolog, amelyet nem árt szem előtt tartanunk, ha magunk is hasonló helyzetben vagyunk.
 
1. Becsüld meg, amid van!

Lehet, hogy unalmas és fárasztó a munkahelyed, ráadásul kevés a fizetésed, de legalább van. Sokaknak az a problémája, hogy semmilyen munkahelyet nem találnak. Örülj neki, hogy neked nincs ilyen gondod. Keveset foglalkozik a férjed a gyerekkel? De legalább van apja a gyereknek, még ha nem is mintaszülő, de jobb, mint az a szülő, aki mással él.

Sajnos sokan csak akkor jönnek rá, hogy valami mekkora értéket képviselt az életükben, amikor elveszítik azt.

2. Ne hazudj magadnak!

Ne áltasd magad, és ha valami rossz, akkor vedd észre, és fogadd el, nézz szembe a helyzettel. Ha az urad sokat iszik, akkor ne hunyj szemet fölötte. Ha a munkahelyeden kihasználnak, legalább tudjál róla. Ha magányos vagy, és szenvedsz miatta, ne áltasd magad azzal, hogy neked egyedül is jó, és valójában most nem is vágysz senkire.

3. Ne rinyálj!

Ne panaszkodj folyamatosan! Ha már átláttad egyszer a helyzetet, és tudod, hogy rossz neked, akkor felesleges még ötszázszor elismételned. A folyamatos panaszkodás azon kívül, hogy megerősíti a negatív dolgokat, elvonja a figyelmed a megoldásról. Ráadásul rendkívül kellemetlen azoknak, akik hallgatnak.

4. Hozz döntést!

Ha már a végsőkig kielemezted a helyzeted, sok mindenre rájöhettél. Ami pedig bizonytalan tényező maradt (találok-e másik munkát, társat, stb.), az az is marad egészen addig, amíg nem teszel valamit.

5. Lépj!

Előbb-utóbb lépned kell. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy rúgjál fel mindent magad előtt, és égess fel mindent magad mögött, hiszen sokszor, komoly változások előtt nem árt egy kicsit kivárni. Az idő sokszor megoldja a problémákat, ha nem, akkor pedig megerősít Téged abban, hogy most már Te jössz. Cselekedned kell. A legnagyobb feladat is apró lépésekre bontható. Csak tedd meg az első lépést, és meglátod magad előtt az utat.

Sokszor a körülményeket okoljuk a helyzetünk miatt. Nagyon gyakran igazunk is van, pont a körülményeink miatt kerültünk egy adott helyzetbe, és amiatt is maradtunk benne. De a körülmények ritkán változnak meg maguktól pont úgy, ahogy az nekünk jó. Ugyanakkor képesek vagyunk változtatni rajta.

Ha nem teszel semmit, az is egy döntés. Ha Te nem akarod a változást, akkor valószínűleg nem is fog bekövetkezni. Tegyél róla, hogy történjen valami!
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3301 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x