Hogyan lesz a stresszből rák?
Címlap / Psziché / Hogyan lesz a stresszből rák?

Hogyan lesz a stresszből rák?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-29

Az ember akkor egészséges, ha úgy érzi, harmóniában van önmagával és el tudja érni a nyugalom állapotát akkor is, amikor a feszültség egy adott szintet meghalad az életében. Ilyenkor a betegségek is elkerülik. 

Harmóniában lenni nem azt jelenti, hogy az ember mindig zen állapotban van, minden percben nyugodt, elégedett és boldog, hanem azt, hogy a feszültség és nyugalom állapota egyensúlyban van az életében. A feszültség lehet pozitív vagy negatív. Ugyanolyan mértékű, de más irányú stresszt válthat ki például a munkahely megváltozása, mint egy esküvő megszervezése vagy felkészülés egy különösen nehéz vizsgára.


A harmónia megőrzése szempontjából fontos, hogy a stressz állapotát a nyugalom állapota kövesse. Az, hogy ki mennyire gyorsan és intenzíven tudja elérni az oldódást, egyénileg változó. Ugyanígy különbözik az is, hogy az emberek mennyi ideig bírják elviselni a stresszt az életükben. A modern ember úgy érzi, megszokta, hogy stresszben éljen és ez annyira része az életének, hogy a teljes oldódás állapotát nem is nagyon tudja elérni. Így tehát, a feszültség állapotát nem a nyugalom, hanem egy újabb feszültség követi, ami teljesen felborítja a harmónia lehetőségét és ezáltal az egészséget is.

Az emberek nagy része azzal vigasztalja magát, hogy majd egyszer megáll a rohanásban, majd egyszer elmúlik a stressz, majd egyszer egyensúlyba kerül. De ez a „majd egyszer” valahogy soha nem jön el magától és a testnek egyre több energiát kell arra fordítania, hogy a feszültségben meg tudjon maradni.

Sokszor hallottam azt is, hogy csak akarat kell és mindent lehet. Ez így van, elég akarattal nagyon jó teljesítményeket lehet elérni és sokáig lehet bírni a stresszt, de előbb-utóbb az erőforrások kifogynak és akkor a test felmondja a szolgálatot. Ha az emberek időben felismernék, hogy mikor van szükségük pihenésre és fel tudnának töltődni, a betegségek nagy része megszűnne, hisz a harmóniában élő test és lélek nem betegszik meg.

Nem mindenki tudja ezt, de a testünknek megvan az a csodálatos képessége, hogy jelzéseket küld, amikor túlfeszül a húr és ideje lenne egy kis nyugalomnak. Ilyenkor, ha figyelünk, előszőr apróbb jelzéseket vehetünk észre: néha egy kis fejfájás, szédülés, meghűlés jelentkezik. Ha nem figyeltünk és nem gondoskodtunk a nyugalomról, akkor a jelzés erősebbre vált, pl. hetekig tartó allergia, vesekő, szívpanaszok, apróbb műtétek kerülnek sorra.

Ezek a tünetek, betegségek már kötelezően pihenésre kényszerítenek, nagy részükből csak úgy lehet kigyógyulni, ha otthon maradunk és ágyban fekszünk pár napig vagy akár kórházban „pihenjük ki” magunkat és ott gyűjtünk energiát.

Ha ilyenkor sem értjük meg a testünk üzenetét és nem gondoskodunk arról, hogy megtanuljunk egyensúlyban élni, akkor jönnek a súlyos betegségek, súlyos műtétek, cukorbetegség, szívműtét vagy rák.

Munkám során nap mint nap dolgozom olyan emberekkel, akik egyik betegségből a másikba esnek és nem értik, hogy miért történik ez velük. Közös munkánkban előszőr megtanuljuk értelmezni a testük jelzéseit, majd, mielőtt a miértekre keressük a választ, olyan módszereket alkalmazunk, amelyek segítenek a napi stressz és feszültség levezetésében. Egyik ilyen módszer például az autogén tréning, amely segít hatékonyan egyensúlyba hozni a testet és a lelket. Az autogén tréning relaxációs módszerét alkalmazva - már napi 15 perc gyakorlással - bárki meg tudja tartani az egészségét hosszú távon.


Sok módszer van arra, hogy egyensúlyban tartsuk a testünket-lelkünket. Egyesek a jógában, meditációban, mások rendszeres kirándulásokban, zenélésben, olvasásban vagy akár a rendszeres testmozgásban találják meg a számukra hatékony módszert. Az egészségünk megtartása érdekében fontos, hogy mindnyájan keressük meg a számunkra legjobb, leghatékonyabb módszert és azt rendszeresen alkalmazzuk.

Ha úgy érzed, hiányzik az életedből a harmónia, gondolkodj el egy pillanatra azon, hogy téged milyen módszer tart egyensúlyban? Ha már van ilyen módszered, akkor alkalmazd minél többet. Ha nincs, akkor fontos, hogy találj valamit, ami neked szól.

Ha érdekel az autogén tréning, bármikor küldhetsz nekem emailt és felteheted a kérdéseid és/vagy szívesen látlak a júliusban induló csoportban. Részletek itt >>

Az autogén tréning hatásáról a saját életemben itt olvashatsz: Hogyan változtatta meg az életem az autogén tréning?


Seer Szeréna
pozitív pszichoterapeuta
www.szerena.eu

Képek: www.FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3334 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x