Hamupipőke útja a Teljesség felé
Címlap / Psziché / Hamupipőke útja a Teljesség felé

Hamupipőke útja a Teljesség felé

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A mesék rejtett üzeneteket hordoznak, a Hellinger-módszer segítségével feltárhatjuk, mit is rejt számunkra a kedvenc mesénk. Hamupipőke meséje egy mélyebb síkon nézve a felnőtté válás és a kiteljesedés története. 

A gonosz mostohának és a mostohatestvéreinek kiszolgáltatott Hamupipőkének nap mint nap a hamuba kevert lencsék közül kell a jókat kiválogatnia. Ebben a nehéz munkában egy fehér galamb segít neki.

Hamupipőkének nagyon hiányzik az elhunyt édesanyja. A hamu az anyai melegséget, gyengédséget jelenti a mesében. A mindennapos lencseválogatás azt szimbolizálja, hogy Hamupipőke a (fehér galamb alakjában megjelenő) lelke segítségével találja meg önmagában mindazt a jót, amit az édesanyjától kapott. Így tudja fokozatosan elengedni az édesanyját és lányból felnőtt nővé válni.


Amint a szorgos munkával Hamupipőke megteremti magában az Egységet, egy ezüstös ruhát (Hold – női minőség) és egy aranycipellőt (Nap – férfi minőség) kap ajándékba a lélek-madártól. Kiteljesedve képessé válik arra, hogy kilépjen a mostohája által rákényszerített kényszerhelyzetéből. A bálon megérkezik életébe az ifjú herceg és ahogy az a mesékben lenni szokott, boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

Ha például, valaki nem járja végig Hamupipőke belső fejlődésének az útját, nagy valószínűséggel érzelmileg sérült gyermekként fog viselkedni a párkapcsolatban, mert úgy érezi, hogy nem kapott elég szeretetet az édesanyjától. Ezért a partnerétől várja a hiányzó szülői szeretetet. A partner azonban ezt nem tudja megadni, ezért az ilyen viszony előbb vagy utóbb konfliktusokhoz, váláshoz vezet.

A függő kapcsolatokban a felek azt keresik a másikban, ami saját magukból hiányzik Másnak látják partnerüket, mint amilyen az valójában. A lelkükből hiányzó részt vetítik rá a másik félre: „Ő majd megadja nekem, ami hiányzik.” Valójában egy illúzióba szerelmesek és a teljesség utáni vágytól hajtva a másikra utalva próbálják megtölteni a lelkükben tátongó űrt.

A belső fejlődés útját járó és önmagával Egységben élő felnőtt nő tudja csak a szemébe mondani társának, hogy: “Most már látlak!”


Szabó János
hellingermodszer.blogspot.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4353 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x