100 ezer jócselekedet a boldogabb Magyarországért
Címlap / Psziché / 100 ezer jócselekedet a boldogabb Magyarországért

100 ezer jócselekedet a boldogabb Magyarországért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-04

Bagdi Bella országos civil mozgalmat hívott életre Jobb Veled a Világ! Hallgass a szívedre! néven, melynek célja minél több jótettet véghezvinni, ezzel boldogabbá tenni az embereket és Magyarországot. Az év végéig százezer jócselekedet a cél! 

Az alapítványként működő kezdeményezés nyitórendezvénye augusztus 26-án lesz az Európa Rendezvényhajón, ahol Soma Mamagésa vállalta a házigazda szerepét, majd Bagdi Bella koncertjével folytatódik az esemény.„Azt látom, hogy nagyon sok az elkeseredett ember Magyarországon. Minden európai statisztika azt mutatja, hogy mi vagyunk a leginkább búvalbéleltek, depressziósak. De ebből ki lehet, sőt, érdemes is kijönni!”
– mondta Soma Mamagésa, „A NŐ, aki a legtöbbet tette a nőkért 2011-ben” díj tulajdonosa, aki örömmel vállalta magára a mozgalom megnyitását.

A Jobb Veled a Világ! mozgalom születéséhez nagyban hozzájárultak a lengyel származású, Egyesült Államokban élő pszichológus és boldogságkutató Sonja Lyubomirsky tudományos eredményei, melyek az alapítót inspirálták. A pozitív pszichológia keretein belül végzett kutatások elsőként bizonyították, hogy a jó cselekedet valóban boldogabbá teszi az embereket. A jó cselekedetek gyakorlása pedig, a boldogság fokozásának hatékony eszköze lehet.

„Szeretnénk az emberek figyelmét a sok gazdasági és magánéleti nehézségről egy mitől lesz jobb velem a világ cselekvő szemlélet felé irányítani. A tudományos kutatási eredményeket alapul véve olyan boldogságfokozó eszközökre szeretnénk megtanítani az embereket, melyek a saját lelki egészségüket és életüket is jobbá tehetik” – világította meg a mozgalom létrejöttének hátterét Bagdi Bella a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és a mozgalom ötletgazdája.


Kritikus tömeg: százezer jócselekedet az év végéig!

Egyetlen jótett egy sor továbbit indíthat el. Amikor jót teszek valakivel, a figyelmesség arra indíthatja a másikat, hogy ő is segítsen másoknak és ez így folytatódhat tovább. Ha a jótettek száma eléri a kritikus tömeget, a hatása tovább gyűrűzhet átlépve a közösség határait. Bagdi Bella titokban azt reméli, hogy az év végéig sikerül véghezvinni legalább százezer jótettet, mely a mozgalom honlapján látható számlálón nyomon követhető.

A Jobb Veled a Világ mozgalom politikamentes, független kezdeményezés, melyhez eddig közel kétszáz – a legkülönbözőbb korú, foglalkozású és társadalmi helyzetű – önkéntes csatlakozott az ország minden tájáról.  „Számomra ez is azt bizonyítja, hogy az emberekben ma is él a jó ügyek iránti elkötelezettség, a tenni akarás vágya” – adott hangot örömének Bagdi Bella.

A mozgalomhoz csatlakozni egyénileg vagy csoportosan augusztus 26-tól a közösség honlapján a www.jobbveledavilag.hu internetcímen található feltételekkel lehet.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3769 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x