5 nagyszerű tipp őszi napokra
Címlap / Psziché / 5 nagyszerű tipp őszi napokra

5 nagyszerű tipp őszi napokra

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-27

Ahogy gyakoribbá válnak az esős napok, lassan áttevődik a fókuszunk kintről bentre. Mert amíg odakint hétágra sütött a nap, addig az ember sajnálta az időt olyasmivel tölteni, ami a négy fal közé zárta. Ez így is van rendjén, nem magunk kapcsolgatjuk az évszakokat (bár nem volna rossz), igazodjunk hát hozzá, csináljuk mindig azt, ami kézenfekvő. 


Rendezvénynaptár
Persze zord időben is kimozdulhatunk, esőben is lehet sétálni, biciklizni, hiszen nem vagyunk cukorból. Mégis, az időjárással együtt magunk is változunk, és ahogy kevesebb időt töltünk odakint, érdemes előtérbe hozni azokat a dolgokat, amelyeket eddig hanyagoltunk. Nézzünk néhány hasznos tippet őszre, méghozzá olyan tevékenységeket, amelyekkel a személyiségünket is fejleszthetjük.

1. Rakj rendet!
A legtöbb dolog több szinten történik meg, ilyen a rendrakás is. Rakd el a nyári cuccokat, vedd elő az őszre valókat, helyezd el őket szépen, mindent a maga helyére. Ha az idő már megköveteli, vidd be a virágaidat a teraszról a szobába. S ha már úgyis benne vagy a pakolásban, takaríts ki, törölgesd le a port, akár át is rendezheted a szobádat.


Miközben rendet raksz a szobádban, a lakásodban, lelkileg is rendet teremtesz, odabent - persze ez nem azt jelenti, hogy minden problémád megoldódik, de könnyebben boldogulsz majd ezen a szinten is. Az NLP megfogalmazott bizonyos idegrendszeri szinteket, amelyeken keresztül érzékelhetjük a világot, vagy megközelíthetjük a céljainkat, problémáinkat, és azt mondja, a legalsó szint a környezet. Ha a környezeted rendben van, az kihat a következő szintre, a viselkedésedre is. Jobban érzed majd magad a bőrödben.

2. Relaxálj!
Szoktál relaxálni? Akkor itt az ideje, hogy rendszeressé tedd ezt az életedben. Ha nem szoktál, itt az ideje, hogy elkezdd. Vegyél fel egy fejhallgatót, tegyél be valamilyen kellemes zenét, helyezkedj el kényelmesen, csukd be a szemed, és figyeld a légzésed, vagy a zene hangjait. A relaxációnak számos pozitív testi és lelki hatása van, ezenkívül pedig igazán kellemes élmény. Gondolj csak bele: testileg ellazult állapotban pihensz, semmi dolgod, csupán élvezed a pillanatot, még gondolnod sem kell közben semmire - s ha mégis, akkor valamilyen kellemes dolog jár a fejedben.

3. Alkoss!
Vannak ennél aktívabb tevékenységek is, amelyek közben valamit készítesz, alkotsz, ugyanakkor kreatív módon megdolgoztatod elmédet. Készítettél már házilag gyertyát? Fűztél gyöngyöt? Festettél üveget? Próbálj ki ezek közül egyet, vagy csinálj valami hasonlót, és vedd észre, milyen gondolatok merülnek föl benned közben, engedd, hogy a kreativitásod új utakat nyisson elmédben!

4. Lépj kapcsolatba!
Az emberi kapcsolatok életedben az egyik legértékesebb szerepet töltik be. A közös tevékenységeken túl is van lehetőséged ezeket ápolni, sőt, új kapcsolatokat is kiépíthetsz. Küldj levelet egy régi barátodnak, vedd fel a kapcsolatot régi ismerőseiddel, vagy kezdj el írni egy blogot, és olvasd mások írásait. Szólj hozzá, kapcsolódj be a társalgásba. A számítógépnek nemcsak romboló hatása van, használd ki a benne rejlő lehetőségeket is, kerülj közelebb az emberekhez.5. Menj ki!

Talán ősszel nem kirándulunk olyan gyakran, mint a melegebb évszakokban, mégis fontos, hogy időnként kimozdulj a természetbe. Ha hűvös az idő, öltözz fel megfelelően! Pont ez az, ami új, más a természet, más az erdő, más a levegő. A legjobb, ha a barátaiddal vagy a családoddal mész el kirándulni, hidd el, mindenkinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra.

Ez csak 5 lehetőség volt, a legjobb, ha hozzáteszel még ötvenet, máris nagyszerűen telik el az ősz! Jó időtöltést!


Szűcs Tibor
www.mindennapinlp.hu

Képek: FreeDigitalPhotos.net
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3885 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x