Én már örökre boldogtalan maradok?
Címlap / Psziché / Én már örökre boldogtalan maradok?

Én már örökre boldogtalan maradok?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Körülbelül ez az a mentalitás, ami arra ösztönzött engem, hogy a boldogságról írjak, gondolkodjak és tartsak előadást. Ez a mentalitás pedig csak úgy árad, közvetlen vagy közvetett úton. Érezhetném persze azt, hogy jaj, ez szörnyű, micsoda emberek vannak, de nem ezt érzem. Némi reményvesztettség meg-megkörnyékez, de sosem adok hitelt neki. Miért? Mert a boldogság talán máshol van, mint azt általában gondoljuk... 

Az én anyukám különleges anyuka. Sok-sok hibája és hiányossága mellett van egy egészen ritka tulajdonsága: nem létezik az a körülmény, az a lehúzó helyzet, amely alól ki ne dugná a fejét, és azt ne keresné intenzíven, hogy hogyan lehet ebből kimászni, és hogyan lehet boldog.

Ezt a hozzáállását az élethez én is továbbvittem, tovább hoztam, és a legmakacsabb, legkeményebb helyzetekből is, az ítéletek és konvenciók hálóján is kivágva magam, elértem mindig, amitől én boldogságot reméltem.

Egy időre, hosszú hónapokra olyan mélyre kerültem, a keserűség, az értelmetlenség, a semmi, a szürke olyan masszájába, amiből nem láttam kiutat. A korábbi stratégiák  nem működtek. Az egyetlen dolog, amit tehettem, hogy beleengedtem magam, nem kapálóztam többé. Egyre mélyebbre jutottam. Soha nem látott, soha nem érzett, feneketlen űrbe.

Eldobtam egy időre a pozitív gondolkodást, és a valódi önismeret felé fordultam. Rájöttem, hogy ha tényleg szabadulni szeretnék ebből a mélységes boldogtalanságból, akkor meg kell ismernem azt, amiben vagyok. És ezt tettem. Többé nem fölfelé küszködtem, hanem lefelé. Ennek gyümölcse pedig a váratlanul, látszólag a semmiből rám ömlő, túláradó boldogságélmények voltak.


Ennek következtében ráébredtem, hogy a boldogság nem a célok elérésének következménye. Mert bár komoly örömérzettel, elégedettséggel, önbizalommal töltött el a küzdés és az utána következő érzelmi csomag, nem volt annyira átütő és tartós, mint remélni mertem.

Egy idő elteltével világossá vált, hogy az anyukámtól átörökölt küzdeni akarásnak és tudásnak van ugyan köze ezekhez a boldog pillanatokhoz, percekhez, csak nem pont úgy, ahogyan én hittem. Amint hátrébb léptem párat, és nagyobb összefüggéseiben láttam mindazt, ami történt velem, a személyiségemmel, világossá vált a boldogság természete.

Erről fogok beszélni szeptember 30-án, vasárnap 17 órától.

http://dite.hu/eloadasok/mi-az-a-boldogsag/

Szeretettel várlak!

Cserményi Csilla Virág Flo


Kép: FreeDigitalPhotos.net

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2205 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x