5 dolog, amit még ma meg kell tenned!
Címlap / Psziché / 5 dolog, amit még ma meg kell tenned!

5 dolog, amit még ma meg kell tenned!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-29

Alig ünnepeltük meg augusztus 20-át, lassan a hulló faleveleket nézegethetjük - itt az ősz, bár a meleg napsugarakat még nem kell nélkülöznünk. Valahogy mindig az az érzésünk, hogy túl gyorsan elmúlt a nyár. Szerencsére azonban nem ér teljesen véget szeptember 21-ével! Számos olyan, nyárias tevékenységre lesz még lehetőségünk, ami nagyon jól tud esni, különösen a szépen sárguló természetben - legfeljebb kicsit jobban fel kell öltözni hozzá… 

Próbáljunk ki egy új őszi receptet: ha eddig elmulasztottunk elmenni kedvenc árusainkhoz a termelői piacra, vagy a helyi gyümölcskertészetbe, itt az ideje! Noha az idő már hűvösebb, számos érdekes és tápláló termék érhető el a piacon, ne hagyjuk hát ki, szerezzük be őket új és izgalmas receptjeinkhez! Kiváló inspiráló, őszies hangulatba hoz!

Menjünk el almát szedni: ha szeretünk a természetben bóklászni, a gyümölcsszüretelést se hagyjuk ki. Nincs is finomabb, mint egy ropogós, friss, lédús alma elfogyasztása, egyenesen a fáról! Egy közepes alma 4 gramm rosttal szolgál, és kevesebb, mint 100 kalóriával: telítő és édes nassolnivaló. Sőt, még öregedést gátló tulajdonságai is vannak, mindenképp érdemes harapni belőle!

Fussunk a gyönyörű lombok között: a természet egyre sokszínűbbé válik ebben az időszakban. Ugye senkinek sem kell bemutatni a változatos, gyönyörű, színpompás lombokat? Sokat segítenek abban, hogy minden nap fussunk egy kicsit – a szép környezet motiváló, ráadásul a levegő még nem is annyira csípős, hogy visszatartson. Még helyi futóversenyekre is jelentkezhetünk!Faragjunk sütőtököt és süssük meg a magjait:
gyermekkorunkból is ismerős lehet ez a kedves tevékenység. A kifaragás önmagában is mókás, csinos töklámpást készíthetünk a sütőtökből, no és a tökmag pörkölésének és eszegetésének is megvan a maga hangulata. A tökmag egyébként tele van tápanyaggal, nem árt beiktatni az étrendbe!

Járjuk a természetet: élvezzük az őszi természet szépségét! Sétáljunk egyedül, barátokkal vagy a kutyánkkal! Tegyük magunkévá a látványt, a hangokat, az illatokat, hogy az élénk színű lombozat, a lábunk alatt ropogó avar, a hűvös levegő minél tovább éljen emlékeinkben!  Ráadásul még egészséges is…!


B.A.

Forrás >>

Kép: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4255 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x