Hétfő, 11 óra - mosolyogtál ma már??
Címlap / Psziché / Hétfő, 11 óra - mosolyogtál ma már??

Hétfő, 11 óra - mosolyogtál ma már??

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Az átlagember hétfőn 11 óra 16 percig nem ereszt meg egyetlen halovány mosolyt sem, pedig a hét többi napja sem jobb... Töröljük le arcunkról a mogorva pillantást! Annyira azért nem rossz az a hétfő. Egy új tanulmány legalábbis ezt bizonyítja.  

Nem kell annyira szívünkre venni azt a hétfőt – állítja egy új tanulmány. Úgy tűnik ugyanis, szinte semmi különbség nincs hangulatunk között, akár hétfő van, akár kedd vagy éppen szerda – a Stony Brook egyetem kutatói  egy Gallup telefonos felmérés alapján gyűjtöttek adatokat. Összesen 340 ezer ember – nők és férfiak egyaránt - hangulatát vizsgálták egy éven át.

Ez jó hír, tekintve, hogy a brit Marmite 2010-es közvélemény-kutatása azt állítja: egy átlagos ember nem „ereszt meg” egyetlen mosolyt sem hétfőn egészen  11 óra 16 percig; az emberek fele késik a munkából és kevésbé produktív a hét első napján.

Talán mindez csak annak köszönhető, hogy a hétfővel kapcsolatban mindig van egy kis rossz érzésünk. Keményebbnek tűnik, mint a hét többi napja. Ám a valóságban nem ilyen vészes a helyzet: vegyük például a keddi napot. Egy, 3000 brit dolgozó körében végzett felmérés szerint kedden 11 óra 45 perckor éri el csúcspontját  az a „nyomorult” érzés.

A szerda sem egy álom. A Vermont egyetem szakemberei több mint 2 millió posztot elemeztek a közösségi oldalakon, köztük a Twitteren, és felfedezték, hogy az emberek szerdán hajlamosak a legtöbb negatív szó használatára. A csütörtök ugyancsak lehet mogorva; néhány tanulmány szerint ez a hét legesősebb napja.


Még a hétvégék se mondhatók biztonságosnak. Egy tanulmány szerint az emberek vasárnap a legzsémbesebbek, talán mert már a kezdődő következő hét miatt stresszelnek - a tanulmányt egyébként svédek végezték németeken.

Tehát mi is a tanulság? Talán az, hogy igyekezzünk túllenni a hétfőn! Tanuljuk meg, hogy ne legyenek elvárásaink, ne csak a hétfővel, hanem más napokkal kapcsolatosan sem. Fogadjuk el a helyzetek alakulását – ez Dr. Jeffery Brown, a Harvard pszichiátria professzorának és klinikai pszichológusának tanácsa.

„Elvárásunkat ahhoz igazítsuk, mit tartogathat ez a nap számunkra. Cipelhetünk nehéz terheket, de ennek ellenére is maradhatunk pozitívak mindennel kapcsolatban, ami az adott napon vár ránk.”

Brown azt tanácsolja, nézzünk minden elé pozitívan. Így, függetlenül attól, milyen nap van éppen a héten, kellemesen tölthetjük el azt. Tartsuk észben ezeket a „napos gondolatokat” – kivéve persze csütörtökön, ami a hét legesősebb napja…


B.A.

Forrás >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3038 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x