A válsághelyzet mindig új lehetőségeket kínál
Címlap / Psziché / A válsághelyzet mindig új lehetőségeket kínál

A válsághelyzet mindig új lehetőségeket kínál

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

Minden rosszban van valami jó - kezdem ezzel az alapigazsággal. A válság mindenkit érintett és még érezhető. Van, akinek jobban, van akinek kevésbé, de valamilyen mértékben mindenki életébe begyűrűzött. Ha kizárólag az fizikai világ szintjén lát valaki, elkámpicsorodik és elmerül az önsajnálat feneketlen kútjában, alig lát kiutat. Amikor viszont nyíltan és spirituális szempontokból vizsgáljuk meg a kérdést, azonnal jönnek a válaszok és a megoldások.  

Mi is történt valójában? Nem csupán gazdasági, hanem általános értékválság zajlik. A pénzvilág sem a bankokban, sem a tőzsdéken nem tudta tovább duzzasztani a mesterségesen generált tőkét és háttér nélküli állítólagos alapokat, és mindez tetőzött azzal, hogy sokan kihagyták az életükből az örökkévalóság egy fontos alapelvét, a harácsolás- és gonoszságmentes gyarapodás elméletét és gyakorlatát. Az értékválság is régóta érezhető volt: amikor a belső értékeknél és a teljesítménynél sokkal fontosabb lesz a perc-emberkék szemfényvesztése és a külsőségek, valamint a pénz indokolatlan főszerepe, akkor ide jut a világ. Mindenkit minden érint! A kelet a nyugatot, a dél az északot, és így tovább, ez akkor is így lesz, ha valaki ezt nem akarja tudomásul venni.

Nézzük meg, hogyan is jut el valaki a válságig - és most már egyéni válságról beszélek, amely talán még aggasztóbb, mint a környezeti válság. Az egyén ugyanis csak akkor talál kiutat, bármilyen körülmények között, amikor a szelleme szabad.

Az ember szelleme halott. Ádámi és évai tulajdonságokkal működik, amíg meg nem újul. Mi kell a megújuláshoz? Belátás, szembenézés a problémákkal, alázat és segítségkérés. Ez vezethet a megújuláshoz és a teljes gyógyuláshoz.

A teljes gyógyulás egyrészt azt jelenti, hogy az Örökkévalóság szellemiségét kapjuk meg a Szent Szellem keneteinek felvétele után, másrészt biztos kiutat jelent a válságból azáltal, hogy a gondolkodás teljesen más, megújult isteni rendbe és állapotba kerül. Ezáltal az önsorsrontó, gátakkal terhes és emiatt gátlásos és energiahiányos válság-állapot fokozatosan vagy akár teljesen hirtelen megszűnik és a szabadság - mert ez az igazi szabadság - új energiákat hoz.


Törvényszerű, hogy a felszabadult állapot kreatív energiákat mozgósít és az ember találékonyabb lesz. Teremt. Akár gondolatokkal is. A szellemi energiák abban a pillanatban, hogy új utakra törnek, elindulnak az igazi pályájukon, nem lesz az a "huhogás", lehurrogás, rosszindulat vagy rémhír, amely meg tudja állítani őket.

Mi is a szabadság? Semmiképp nem a szabadosság, amely szintén hozzájárult a világválsághoz. A szabadságért meg kell dolgozni. Hogyan is? Először mondom, hogy hogyan ne. Van, aki egész életében keresgél és nem talál. Miért? Azért mert nem találékony, lehet, hogy nincs is valódi igénye rá. A kilencvenes években sajnos teret hódított az a kártékony és egyéni válságokat is okozó "ál-üzlet", nevezzük piramisjátékoknak, amely gyenge embereket tudott magához kötni és vonzani azzal az ígérettel, hogy "teremtsd meg a szabadságodat, vedd meg pénzért." Voltak, vannak, akiknek azt mondták, hogy alulfizetett művész vagy tanár vagy, ne sínylődj, forgalmazz dezodorokat és energiaitalokat, és egyszer majd te is lehetsz gazdag és sikeres. Elfelejtették, hogy ezeknek az embereknek hivatástudatuk is van és a valódi művészeket nem lehet korlátozni.

Lehet látni azonban, hogy a piramisok düledezőben vannak és a fáraók is küzdenek az újabb rabszolgáikért. Ami régen automatikusan ment, ma már nekik is nehezebb, pedig ők igencsak eltévedtek. Micsoda? A szabadságot pénzért? A kettőnek semmi köze egymáshoz! A szellem, ha szabad, nem kötődik a fizikai világhoz. Ugyanakkor a válságot, akár az egyéni sorsokban is a pénzhez való teljesen egészségtelen viszonyulás is okozhatja. A pénz egy szükséges csereeszköz, amelynek áramolnia kell! Ez a szerepe és nem más. Sem túl-, sem alulértékelni nem szabad. A Bibliában is benne van, hogy "Fizess mindenhol bőségesen!" Mit is jelent ez? Azt, hogy mindenért fizesd meg az árat. Semmi sincs ingyen. Ha átgondoljuk, ez az életünk bármelyik területére igaz. Ami ingyenes, az gyanús. Aki nem akar fizetni azért, amiért tudna, az bűnt követ el. Aki ingyen szeretne bármit is, az téved. Aki ingyen szeretne bárkit is dolgoztatni, az hatalmas terhet vesz magára és számíthat rá, hogy hamarosan ezt visszakapja máshol, máshonnan, másvalakitől.

A válságból való kitörés egyetlen lehetséges módja a szemléletváltás, amelynek az egyik fontos feltétele a gondolkodásod alapjainak áthelyezése, megreformálása. E nélkül és ezt teljessé tevő energetikai tisztulás nélkül ugyanis nem következhet be a csatornáid dugulásmentesítése és tisztítása és nem részesülhetsz az isteni javakból.


Istent ne degradáljuk emberi jelzőkkel, ne legyen csupán "jó" Isten. A teljességéből, a javaiból és gazdag áldásaiból nem automatikusan, hanem úgy lehet részesülni, hogy a szellemed megújítod és átalakítod, kezdő lépésként nagyon hasznos szembesülni a rosszal és átélni egy gazdasági vagy egy régóta tartó egyéni válságot és felvállalni hogy tényleg baj van. De sohasem elfogadni! Amit elfogadunk, azt előbb meg is kell tudni fogalmazni, többek között azért van az elménk és a szánk, hogy a helyes beszédet megtanuljuk és kontrolláltan, de szívből ki is mondjuk azokat a szavakat, amelyeket meg szeretnénk élni és amelyekkel teremteni szeretnénk. Hitet nem adhat senkinek az ember, az ember csak "emberséges", a hit Isten ajándéka. A saját valóságát mindenki a saját tudatszintjén teremtheti meg. Nézz magadba! Ha válságosan gondolkozol, akkor az van, ha gazdagon, adakozóan gondolkozol, akkor az van.

"Az van meg neked, amit kimondasz" - mondta Jézus és sokszor úgy látom, ezt sem vesszük elég komolyan. Ismeretek által tudsz okosabbá, fürgébbé és ügyesebbé válni, jól válogasd meg,, hogy kitől és mit tanulsz. A rossz egy idő után elkerül mert nem lesz dolga veled, ez akkor következik be, ha az egyéni felelősséget és a tetteidet összhangba hozod, ez kiegészül a kockázatvállalással és máris kijutottál az egyéni válságodból. A nyomorgatott élethelyzet - akár elfogadja valaki, akár nem - tanulási folyamatunk része, egynél többször nem szabad, hogy megtörténjen, mert akinél ez ismétlődik valamit nem jól csinál, nem alkalmazkodik, nem jól változik: sodródik. A sodródás, az ismétlődő lecsúszások, megtorpanások elkerülhetők. Az, hogy egy válsághelyzet mit hoz ki belőlünk, fejlődünk tőle vagy belepusztulunk: elsősorban rajtunk múlik.

A soron következő előadásom többek között ezt a témát öleli fel és minden előadásom energetizáló meditációval zárul, az egyéni terápiáimon és fogadóóráimon pedig személyre szabott hatékony segítségben részesülhetsz. Sok sikert kívánok mindenkinek!

 
Ujfalusi Márta
látó, spirituális gyógyító
www.leleklato.eoldal.hu

Képek:
Ambro - FreeDigitalPhotos.net
Teerapun - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5798 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x