Ajándékozd meg magadat - 12x
Címlap / Psziché / Ajándékozd meg magadat - 12x

Ajándékozd meg magadat - 12x

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A legjobb dolgok az életben nem dolgok, nem tárgyak, hanem élmények, örömek, felismerések, események, történetek - az élet ajándékai, áldásai. A saját magad iránti szeretetet kifejezheted azzal, hogy megajándékozod magad - dolgok helyett valódi élményekkel. Így a lelked nem marad éhes, és nem lesz szükséged arra, hogy pótszerekkel kényeztesd magad.  

Rendkívül elanyagiasodott világban élünk, bár egyre többen ébrednek rá, hogy a sok-sok felesleges holmi, a legújabb kütyük, divatos vackok és kacatok áradatában is meg tudják találni, ami számukra igazán fontos. Ezek pedig a legtöbb esetben nem tárgyak, és még csak nem is pénzben mérhető dolgok, hanem olyasmik, amelyek valódi boldogságot és elégedettséget hoznak az életünkbe. Ehhez persze kell némi önismeret – megérteni, hogy melyek a számunkra egyedien fontos dolgok – túl a tömegízlésen és a belénk sulykolt vagy útközben felszedegetett ál-kedvteléseinken. Kell az, hogy odafigyeljünk önmagunkra és megértsük, mitől érezzük mélyen örömtelinek az életet.

Ahhoz, hogy másoknak a legjobbat tudd nyújtani önmagadból, kiemelten fontos, hogy te jól érezd magad a bőrödben. Ezt az évek óta túlpörgetett karácsonyi  időszak közeledtével még fontosabb tudatosítani és végiggondolni, magadnak mit adhatsz.

Íme, néhány ötlet, amely közelebb visz a valódi életörömhöz!


1. Apróságok, amelyek örömet okoznak – Mindannyiónknak vannak olyan kisebb-nagyobb kedvtelései, amelyek igazán boldoggá teszik: egy séta az erdőben, elmenni egy jó masszázsra, szaunázni egyet, összejönni a barátokkal, mozizni vagy bármi más. Az esetek többségében nem költséges dolgokról van szó, hanem olyasmikről, amelyek egyszerűen kivitelezhetők, sokszor inkább időhiányra hivatkozva mellőzzük őket. Pedig épp akkor kell magunkat kényeztetni, amikor nagy a hajtás és nehezebb helyzetek várnak ránk.


2. Lazítás
- Ugyanez vonatkozik a pihenésre – ha úgy érzed, elgyötört a tested, kimerült a lelked, iktass be egy pihenőt, amilyen gyorsan csak lehet. Sokan beleesnek abba  a hibába, hogy bepánikolva  a rengeteg teendőtől csak hajtják egyre a mókuskereket, amíg egy betegség nem kényszeríti őket ágyba. Akkor viszont oda a pihenés is, hiszen a szervezet a gyógyulásra kénytelen fordítani minden energiáját. Ezek a kényszerpihenők megelőzhetőek lennének azzal, ha tudnánk, mikor kell abbahagyni a pörgést és időben megállnánk. Így a többi feladatunknak is újult erővel láthatunk majd neki.

3. Odafigyelni önmagadra
– Figyelemre mindannyiónknak szüksége van – szeretjük, ha mások odafigyelnek ránk, meghallgatják, amit mondunk és számítanak nekik az érzéseink, gondolataink. Viszont amíg ezt csak másoktól várjuk el, függünk is másoktól. Ezt a figyelmet vajon mi megadjuk önmagunknak? Tisztában vagyunk a testi, lelki, érzelmi és szellemi szükségleteinkkel, és meg is adjuk ezeket önmagunknak? Tudjuk, mi tesz boldoggá és hódolunk az örömeinknek? Megértjük a bennünk zajló változásokat, figyeljük, hogy mi zajlik a gondolatainkban, érzelmeinkben? Ha eddig nem fordítottunk erre figyelmet, az ünnepi időszak kiváló alkalom arra, hogy elkezdjünk önmagunkkal is törődni.

4. Hálát adni mindazért, amivel már rendelkezel
– A hála nagyon erőteljes pozitív érzelem, amely szinte azonnal sokkal magasabb tudatállapotba visz, kiegyensúlyoz és áthangolja az érzelmeidet, gondolataidat. Érdemes a hálánkat kifejezni minden nap, azokért a dolgokért, amelyekkel már rendelkezünk és örömmel töltenek el. Így képesek leszünk az élet pozitív oldalát látni és egyre több jó dologban lesz részünk.

5. Saját eredményeid megbecsülése – Sokaknak eszükbe sem jut, hogy az elért eredményeiket legalább gondolatban listázzák és megveregessék érte a saját vállukat. Pedig számba venni az elért eredményeinket felér egy hatalmas önbizalom-tuninggal.

6. Nyitott elme
– A legtöbben felnőtt fejjel már kevésbé képesek befogadni  új nézeteket és információkat, így egyre biztosabban lépkednek a szellemi és testi öregedés útján. Ha viszont képesek vagyunk haladni a legújabb trendekkel, önmagunkat is fiatalon tudjuk tartani. Persze nem szükséges minden új hóbortot a magunkévá tenni, de jobb, ha nyitott vagy az új gondolatokra és eszmékre – sosem tudhatod, honnan kapsz új inspirációt, vigaszt vagy éppen örömet.

7. Nyitott szív
– Ne csak a gondolatokat és új ötleteket engedd be – ugyanez vonatkozik az érzelmekre is. Sokan félnek megélni a saját érzelmeiket múltbéli traumák vagy csalódások miatt – ilyenkor pedig bezáródnak az új kapcsolatok előtt is. Az érzelmek között is vannak jók is, rosszak is, a nehéz tapasztalatok pedig csak erősebbé tesznek. Merd megélni az élet csodáit, kinyitni a szíved és érezni – anélkül nem is élsz igazán!

8. Felismerni, hogy van választási lehetőséged
– Adódhatnak helyzetek, amikor nehéz ezt igazságként elfogadni, de mégis, minden szituációban van lehetőséged választani. Sokszor nemcsak két, hanem sokkal több verzió közül, de a nagy részére nem is vagy nyitott, mert az aggodalmaid vagy éppen a világnézeted korlátai eltakarják előled azokat.

9. Használni a képzelőerődet – Nyugodtan vedd a fáradtságot és álmodozz néha, kötetlenül, korlátok nélkül. Az emberiség életét megváltoztató találmányok nagy része úgy született, hogy a feltaláló előbb elképzelte egy addig ismeretlen és még a fantázia birodalmába tartozó tárgy vagy eszköz működését. Az álmodozás, a vágyaid feltérképezése a teremtés első lépése!

10. Felhagyni azzal, hogy megjátszod magad mások előtt – Az igazi szabadság: önmagadnak lenni, sallangok nélkül. Ismerd fel, melyek azok a helyzetek, amikor csakis azért viselkedsz úgy, ahogy, mert úgy gondolod, vagy megszoktad, hogy a külvilág azt várja el tőled. A vélekedéseid lehetnek tévesek, és egy magadra kényszerített szerep szükségtelenül korlátok közé helyez. Amikor viszont minden helyzetben önmagadat adod, kaput nyitsz az új lehetőségek felé és megengeded, hogy a kapcsolataid egymás kölcsönös elfogadásán alapuljanak.

11. Elengedni mások elvárásait – Sok olyan dolgot teszünk meg automatikusan mások kedvéért, amihez valójában nem fűlik a fogunk, csak nem merjük bevallani. Ezek között biztosan akad olyan, aminek elhagyásával semmiféle tragédia nem történik – ezeket nyugodtan engedd el. Légy tisztában a saját igényeiddel és határaiddal és tudj másoknak nemet mondani, ha úgy érzed, nem tudsz eleget tenni a kérésüknek. A tiszta kommunikáció ilyenkor sokkal célravezetőbb, mint mártírként belemenni a játékba – úgyis csak te fogod rosszul érezni magadat.

12. Elengedni a saját elvárásaidat – Talán ez már nehezebb dió, pedig a saját elvárásaink is olykor bizony csak felesleges korlátok. Sokan próbálják az egész életüket precíz térkép szerint, előre eltervezetten élni, ám az igazi élmények általában akkor születnek, ha a megengedés és befogadás állapotában vagyunk. Ide pedig a felesleges elvárások elengedésén keresztül vezet az út.
    
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3331 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x