Elvált apák kiskátéja
Címlap / Psziché / Elvált apák kiskátéja

Elvált apák kiskátéja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Már a házasságkötéskor készülj az esetleges válásra! Ne ugorj bele végleges szándékkal az első tartósnak látszó kapcsolatba azzal az érzéssel, hogy "csak vele" tudod leélni az életed! Próbáld alaposan megismerni partneredet! Tájékozódj rokoni, ismerősi körökben, ismerd meg választottadat és szüleit konkrét élethelyzetekben!  

Már a házasságkötéskor készülj az esetleges válásra! Ne ugorj bele végleges szándékkal az első tartósnak látszó kapcsolatba azzal az érzéssel, hogy "csak vele" tudod leélni az életed! Próbáld alaposan megismerni partneredet! Tájékozódj rokoni, ismerősi körökben, ismerd meg választottadat és szüleit konkrét élethelyzetekben! Ha lehet, három-négy hónapra próbáljatok meg összeköltözni, együtt gazdálkodni. Lakva ismerni meg a másikat.

- Ha mégis a házasság mellett voksoltok, kössetek házassági vagyonjogi szerződést.


Gondolj arra, ha most nem tudtok megegyezni, mi lesz az esetleges váláskor. (A szerződéshez közjegyzői, ügyvédi ellenjegyzés szükséges, nem árt tanácsukat kikérni!) Ez az egyetlen módja ugyanis, hogy a házassági közös vagyon törvényi vélelmétől eltérjetek. Ellenkező esetben nem számít ki, mit teljesített: a házasság alatt minden közös lesz. (Különösen a vagyongyarapodás - a veszteség már nem annyira!)

Nem árt tehát már a kezdetekkor egy vagyonleltárt készíteni.
- A házasság alatt folyamatosan tájékozódj vagyoni helyzetetekről: a kiadásokról, bevételekről, az ingó (televízió, rádió, autó, videó stb.) és ingatlan tulajdonotok sorsáról, a hatósági (rendőrségi, földhivatali stb.) bejegyzésekről. Ez utóbbiról azért, hogy azok a szerint történtek-e, ahogy megállapodtatok.

- Minden tulajdonodról - a közösről is - legyen hiteles dokumentumod, amelyhez senki más ne férhessen hozzá. (Érvényes ez a különböző hitelek, közüzemi díjak stb. törlesztésére is.) Jegyezd fel a takarékbetétkönyvek, átutalási számlák, részvények, értékjegyek számát és kísérd figyelemmel felhasználásukat!

- Törődj feleséged, gyermekeid érzelmi életével, rendszeresen szervezz velük közös programokat, üdülést. Ne magadnak élj, időnként az apróbb figyelmességekről se feledkezz el! Ne vállalj folyamatosan éjszakai műszakot, mert ez egyenes út a váláshoz. A gyarapodó anyagi javak nem pótolják a hiányzó férjet, apát. Ha repedezik a házasságod burka, ne azonnal a válás gondolata foglalkoztasson. Beszéld meg problémáidat előbb rokonokkal, ismerősökkel. A válások ritkán szoktak jól sikerülni. Általában mindkét fél megsínyli a család felbomlását, de különösen gyermekeitek számára okozhat ez jóvátehetetlen károkat. Ha nincs más megoldás, javasoljuk a próbaválást, azaz hatósági (bírósági) döntés nélküli különélést legalább 3-4 hónap időtartamban, hátha nem találsz megunt, megutált stb. feleséged helyett jobbat! Közben keress meg egy ügyvédet, pszichológust. Ha már másodfokon is elvesztetted a válópert, ritkán lehet tényleges segítséget nyújtani. Ebben az időszakban aktuális az egyesületünk felkeresése is, hogy tájékozódj, milyen sors vár rád!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 2779 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x