A platánfa
Címlap / Psziché / A platánfa

A platánfa

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Történet a családról, a megbocsátásról, a haragról és az elmúló szomorúságról... 

A kislány szeretett labdázni a nagy parkban. Az árnyas fák alatt rendszeresen tartott babazsúrokat.

A kockás plédre rakta ki babáit, akik türelmesen várták, amíg elkészül főztjével. Szorgalmasan keverte képzeletbeli fakanalával a fazekat, dagasztotta a kenyeret. Gondosan kikészítette a babáknak a tányérokat, az evőeszközöket és a pöttyös bögréket.

Csak a park végébe nem szeretett menni, ahol egy hatalmas platánfa állt magányosan a liget közepén. Nem tűrt meg maga mellett más fát, ágait polipkarokként nyújtotta ki. Ha arra gurult a labdája, a kislány mindig óvatosan közelítette meg. Nesztelenül lépdelt át a réten, gondosan figyelt rá, hogy ne csapjon zajt. Árvalányhaj lebegett a szélben, búzavirág font köré szomorú koszorút.

Tekintetét elfordította a fölé tornyosuló platántól. Mérgesen kotorta elő a bokrok közül labdáját, mintha csak a fa tehetne mindenről.


Hosszú évek teltek el. A kislányból felnőtt nő lett és lánya született. Egy szép napon kislányával sétált a parkban, ahol már évtizedek óta nem járt. Érintetlenül megvolt a liget, talán csak a fák lettek hatalmasabbak Eszébe jutott a múlt, tekintete elkomorult a platánfa láttán.

- Hol voltál, amikor annyira szükségem lett volna rád?
- tört fel belőle vádlón a kérdés. Keserű gondolataiba merült. Észre sem vette, hogy a lánya eltűnik a bokrok között. A gyermek egy vadvirágcsokorral a kezében tért vissza, amit az öreg platánfa elé tett le.

- Hát te meg mit csinálsz? - kérdezte meglepetten az anya.

-Virágot szedtem neki! Biztosan nagyon szomorú lehet, hogy egyedül kell élnie. Távol a csemetéitől.


Az anya csak némán bólintott és magához ölelte a lányát. Hangtalan zokogás rázta meg, izmai megfeszültek. Elviselhetetlennek érezte a nyomást, ami a gátnak feszülő víz erejével kereste a kiutat.

Arcán legördült egy könnycsepp. Már nem érzett haragot...


Szabó János
hellingermodszer.blogspot.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4027 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x