Az elfelejtett nőiesség hívása
Címlap / Psziché / Az elfelejtett nőiesség hívása

Az elfelejtett nőiesség hívása

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-01

Beléptünk az Új energiába, a tudatváltás kellős közepén vagyunk. Minden változik, átalakul bennünk és körülöttünk. Néhány változás szemmel látható és azonnal észlelhető, és van, ami lassabban adja meg magát az új energiának, az új Földnek. A női energia előtérbe kerülése egy igen kardinális és látványos változás, amelyet a dimenzióváltás hozott el magával. 13 ezer év után a tiszta női energia újból teret kér magának. Mit is jelent mindez a gyakorlatban? 

Az elmúlt évezredekben, évszázadokban a női energia teljes mértékben háttérbe szorult, mivel a patriarchális szemlélet került előtérbe és vált uralkodóvá bolygónkon. Az ősi Nő ismerte erejét, tudta, hogy képes Istennőként, tudatos teremtőként megnyilvánulni, intuíciója erős volt – az ősi Nő a szívéből élt. A női energiának azonban vissza kellett vonulnia ahhoz, hogy a patriarchális társadalom eluralkodhasson. Ez egy tudatos döntés volt a legmagasabb szinteken a férfi és női energia kapcsolatában. A női energia alárendelődött a férfi energiának, elvesztette isteni erejét. Ez természetesen a fizikai szinten is megnyilvánult: üldözték, támadták mindazokat, akik Tudatos Nőként mertek létezni, akik megélték Istennői energiájukat (gondoljunk csak a boszorkányüldözésekre, a gyógyító asszonyok vagy éppen a bábák háttérbe szorítására).

A rendszerben élők, az egyház, a hatalmon lévők féltek a tudatos isteni energiát használó, Istennőként élő nőktől. Az évszázados üldöztetésnek köszönhetően egyre jobban elrejtettük, elfelejtettük Istennői mivoltunkat. Annak idején egyik generáció a másik után adta át a rejtett tudásot, a papnői, istennői beavatásokat a nyitott szellemben érkezőknek. Kezdetben teljesen elfogadott volt a bennünk élő Istennő szeretete, felébresztése. Az üldöztetések hatására az istennői beavatások titkossá váltak, majd szinte teljesen feledésbe merültek.


Nem csoda, hogy évezredeken keresztül a női energia manipulációval próbálta elérni mindazt, amit szeretett volna. Ez maradt nekünk, nőknek, hogy hátulról, csendesen terelgessük, befolyásoljuk a férfi energiát. De ezek az eszközök nem isteniek, nem képviselnek magas rezgést és tisztaságot! Ez annyira a részünkké vált, oly mélyen elfelejtettük, hogy kik is vagyunk, honnan érkeztünk, miként is kell Istennőként élni, viselkedni és szeretni, hogy a mai kor nője nem tudja a női energiát megfelelően használni. Elhiszi mindazt, amit a média sugall a reklámok, divatmagazinok, filmek révén, hogy milyen is az „ideális nő”. Próbál megfelelni az épp aktuális társadalmi elvárásoknak, reklámoknak, miközben egyre jobban eltávolodik önmagától, attól az isteni csodától, akik valójában vagyunk.

A jelen kor és rendszer még mindig szándékosan torz képet ad a női energiáról, a nőiességről. Nem célja, hogy a Nő tudatára ébredjen és Istennőként létezzen. Ennek köszönhetően sok nőtársunk nincs igazán tisztában azzal, mit is jelent valójában Nőnek lenni, birtokolni és tudatosan használni azt a csodálatos Istennői energiát, amely mindannyiunkban jelen van.

Sokan azt gondolják, hogy a feminizmus, a férfiakkal szembeni harc teljesíti ki és táplálja a bennük élő Nőt - de ez tévedés. Kivívtuk a feminizmussal a férfi energia figyelmét, elértük, hogy egyre több helyen vezetői beosztásban elismernek bennünket, nőket; sikeres vállalkozásokat hozunk létre és működtetünk női testben, de mindezt még mindig férfiként tesszük! Azt hittük, ha otthagyjuk a tűzhely melegét, a család szentségét, és „egyenrangúvá” válunk a férfiakkal, akkor megleljük a boldogságunkat. Azonban csak azzal  szembesülhettünk, hogy ugyan elvégezhetjük ugyanazt a munkát vagy még többet is, mint férfitársaink, mégsem becsülik, értékelik ugyanolyan mértékben az igyekezetünket. Nagyobb erővel, több energiabefektetéssel hatalmat, figyelmet kaphattunk a patriarchális társadalomban, de mindeközben a női szerepeket, értékeket mi magunk is kezdtük elfelejteni: háttérbe szorítottuk a család szentségét, magára hagytuk a gyermekeinket, bezártuk a szívünket, elfojtottuk a feltörő érzéseinket, a lélek segélykiáltását figyelmen kívül hagytuk. Elvesztünk a mindennapok rohanásában, robotjában, a pénz, a siker, az elismerés utáni hajszában.

Megpróbáljuk összeegyeztetni a szerelmet, a családot, a gyermekvállalást a munkánkkal és a társadalmi elvárásokkal. Igyekszünk helytállni a munkahelyen, miközben rohanunk a gyerekért az óvodába, iskolába. Épp csak hazaesünk fáradtan, már vacsorát kér az éhes család, jó lenne mesét mondani a gyereknek elalvás előtt, de örülünk, hogy végre mi is ágyba jutunk, ahol a férfi energia szintén kérne a megfáradt nőből. Mindez sok konfliktust okoz önmagunkban, a párkapcsolatunkban és a gyermekeinkkel való kapcsolatunkban.


Természetesen semmi sem véletlen. A jelenlegi patriarchális rendszer tudatosan alakította ki ezt a társadalmi mintát. Egy identitászavarral rendelkező nő nem jelent veszélyt, nem tud megfelelően helytállni egyszerre dolgozó nőként, családanyaként és szerető feleségként. Képtelenség tökéletesen csinálni, túl nagy a nyomás. S ez így tökéletes a rendszer szempontjából: nincs családi harmónia, a nő nem tudja istennőként támogatni a férfi teremtő energiát, a szexualitás, intimitás alig vagy nincs is jelen, nem marad kellő ideje a gyerekekre, akik így maguk próbálnak a zavaros világban válaszokat találni, miközben szembesülnek a női és férfi energia örökös harcával, viszik tovább azokat a sérült mintákat, amelyekkel gyermekként találkoztak…és a kör folytatódik…

Valóban így szeretnénk élni? Csak futni tovább a véget nem érő köreinket? Szembesülni a „hiányosságainkkal”, bűntudatunkkal, önértékelésbeli problémáinkkal? Vagy elkezdünk változtatni, változni!

13 ezer év után a férfi energia ismét átadta a stafétabotot a női energiának. Mit is jelent ez nekünk nőknek?
Semmiféleképpen nem azt, hogy a női energia végre visszaadja mindazt a megaláztatást, testi, lelki erőszakot, sérelmeket, amelyet évezredek óta elszenvedett és a mai napig tárol a női kollektív mintában. Ez nem a „bosszúállás”, a megtorlás időszaka. Azt sem jelenti, hogy továbbra is benne maradunk a feminizmus csapdájában és megpróbálunk a férfiak fölé emelkedni, túlszárnyalni őket, folytatni a nemek közötti harcot. Nem, az Új energiában a női energia visszakapja isteni, végtelen tiszta minőségét, amely lehetőséget teremt, hogy az isteni női energia (istennői energia) támogassa önmagát és segítse a férfi energiát istenivé átminősülni. Így az isteni női és az isteni férfi energia egymást segítve, támogatva, emelve egy új egységet, új, szereteten, egymás bizalmán alapuló világot képes teremteni szeretett Földbolygónkon.

Senki sem ígéri, hogy ez egyszerű vagy könnyű átmenet lesz, de itt vagyunk az új föld, az új tudatosság energiájában, lovagoljuk meg ezeket a hullámokat! S hogy miként? Erről szól majd a folytatás…


Angyal Alenaya

Képek:
imagerymajestic - FreeDigitalPhotos.net
adamr - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8029 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x