A vágy szerepe a teremtésben I. rész
Címlap / Psziché / A vágy szerepe a teremtésben I. rész

A vágy szerepe a teremtésben I. rész

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

A vágy jelentése és megítélése más és más lehet az egyéni megközelítéstől függően. Az viszont biztos, hogy mindenkinek vannak vágyai, s jó esetben nap, mint nap teszünk is érte, hogy megvalósuljanak. Miért van akkor az, hogy van, akinek örömet, s van, akinek szenvedést hoz a vágyakozás? Némelyek elérik vágyukat, s némelyek nem? Vajon honnan is erednek? Hallgassunk-e rájuk vagy sem? Mi is a szerepük a teremtésben? 

Ebben a cikkben elsősorban azt vizsgáljuk, mi is a szerepe a vágy konkrét megfogalmazásának az általunk elérni kívánt élethelyzet, életminőség megteremtésében. A legelső lépés: tisztázni, valójában mire is vágysz. Ez persze logikusnak tűnik, és egyértelműnek látszik, de ha figyelmesen vizsgálod vágyaidat néhány napig, észrevehetsz egy-két érdekességet. Például előfordulhat, hogy nagyon sokféle meghatározatlan, fókuszálatlan cél cikázik az elmédben, mindenféle valódi hit nélkül, vagy pedig egyre ráfókuszálsz és azt nem vagy képes elengedni, ahhoz ragaszkodsz. Esetleg megvan a cél, s mégsem vagy képes igazán megtenni az eléréséért mindent, amit tehetnél. S még sorolhatnánk a lehetőségeket, de sokkal jobb, ha a következő napban valóban ki is próbálod az önvizsgálatot a vágyaiddal kapcsolatban.

Meg fogod majd látni, mennyi meglepetést tartogat belső világodnak a felfedezése, ha néhány napig vizsgálgatod a vágyaid, vagy éppen azok hiányát. Sokkoló a tapasztalat, amikor észreveszed, hogy adott esetben milyen nehezen jut eszedbe valódi vágy, elképzelés, melyért cselekedni is képes vagy. Vagyis olyan, amelyet szívedből szeretnél, és ami még fontosabb, hinni is mersz a megvalósulásában. Gyakran csak amolyan közhelyek jönnek elő válaszként: utazni szeretnék, sok pénzt szeretnék, párkapcsolatot, családot, karriert, elismerést, hírnevet, stb.

Ezek legtöbbször nem konkrét alkotó, teremtő célok, csak afféle sztereotip válaszok. Láss a szavak mögé, s nézd meg, valóban hiszel-e a megvalósulásban? S vajon teszel-e érte? Nem egyszer-kétszer, hanem naponta? Mit is adna a vágyad megvalósulása az érzelmek szintjén Neked? Ha a fenti példáknál maradunk, érdemes tisztáznod magadban, miért is ezek a céljaid. Ha esetleg utazni szeretnél, akkor segíthetnek a már specifikusabb kérdések. Mi ad örömet benne? Más kultúrát, nyelveket megismerni? A szabadság érzése? Vagy ha pénzt szeretnél keresni: mit szeretnél a pénzzel? Milyen érzéseket adna számodra? Biztonságot? Kiteljesedést? Önbizalmat? Lehetőségeket?


Amíg nem tudod meghatározni elég konkrétan, mi a vágyad, s milyen érzelmi állapottal járna beteljesülése, addig nem igazán lehet tudatosan felhasználni azokat a teremtésben. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a fizikai manifesztáció első lépése a saját vágyad létrehozása önmagadban. Érdemes kis dolgokkal kezdeni, mert az apró sikerek amellett, hogy örömet okoznak, segítik elhinni azt, hogy tényleg működik a dolog, és segít kialakítani a saját „utadat, és technikádat”. Az apró sikerekből jön majd a tapasztalat, és abból az egyre nagyobb élmények. Egyre inkább tudod, s már nem csak hiszed, mint kezdetben, hogy tudatos teremtésre is képes vagy. Ez egy önmagát gerjesztő folyamat.

Az érzéseknek a manifesztáció teljes folyamatában meghatározó szerepük van. Engedd bele magad az érzésbe. Furcsa lehet, de ha képes vagy megteremteni azt az érzést, hogy „örülök, hogy eszembe jut a vágyam”, vagy „tudni szeretném, mi lehet a szívem valódi vágya”, annál közelebb jutsz a megvalósításhoz. Kezdetben esetleg gyerekesnek tűnhet, de ez hamar elmúlik, s különben is, miért kellene mindig olyan komolynak lenni? Meglátod, hogy valóban nagy örömet és megkönnyebbülést okoz, amikor már egyre tisztábban, világosabban fog előtted megjelenni szíved, s nem csupán az elméd vágya. Akkor már könnyedén haladhatsz felé, s a mindennapi cselekvés sem fog gondot okozni.

Érdekes jelenség és nagyszerű játék a válasz megtalálása a fenti kérdésekre. Itt már a külvilág is segít neked, amely olyan mint egy Kvantum–Tükör. S hogyan vedd észre a válaszokat? Egyszerűen csak minél nagyobb kíváncsisággal és minél kevesebb elvárással figyeld a világot. Nagyon különböző és furcsa úton-módon jöhetnek majd a jelek és a válaszok. Például szinte megüt egy beszélgetésfoszlány, egy hír, egy gondolat, egy kép, stb. Történik egy-két irracionális véletlen, kirívó egybeesés. Ezek mind a szinkronicitás jelenségének megnyilvánulásai.

Egyértelmű lesz számodra valamiféle nehezen meghatározható bizonyosságérzés. Ehhez szükséges az intuíciódat használnod és fejlesztened. Ez volt az első szakasz a tudatos manifesztáció folyamatában, melynek során megteremtetted a vágyad tudását. Természetesen, ha te már úgy érzed, tudod azt, mit szeretnél elérni, akkor ez a fázis nálad sokkal gyorsabban játszódik le. A következő szakasz az lesz, amikor gondolati formát adsz a vágyadnak, és kellemes érzésekkel töltöd fel. Erről lesz szó jövő kedden a következő Kvantum–Tükör cikkben...


Szatmári L. Miklós
író, Quantum Balance konzulens és oktató
www.kvantumszemlelet.hu

Kép: Michal Marcol - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4795 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x