Nem adom fel! - Nick Vujicic Magyarországon
Címlap / Psziché / Nem adom fel! - Nick Vujicic Magyarországon

Nem adom fel! - Nick Vujicic Magyarországon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

Budapesten, Pécsett és Debrecenben tart előadásokat a világhírű motivációs tréner és prédikátor, a kéz és láb nélkül született Nick Vujicic, aki először látogat hazánkba 2013. április 18-20-a között a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására. A világhírű tréner 17 éves kora óta tart előadásokat a világ szinte valamennyi országában, mellyel célja, hogy küzdeni tudásra tanítsa az embereket, illetve megerősítse őket abban, hogy ne adják fel álmaikat. Nick Vujicic magyarországi látogatása a Nem Adom Fel Alapítvány, az Ez az a Nap! Szervezőiroda és a Szeretet a Válasz Közhasznú Egyesület közös szervezésében valósul meg. Az előadásokra közel tizenötezer érdeklődőt várnak a szervezők. 

„A nemadomfel lelkület igazi nagykövete Nick Vujicic, aki először érkezik hozzánk, Magyarországra 2013. április 18-20-a között.Nick egész eddigi élete példa arra, hogy karok és lábak nélkül is lehet boldog és értelmes életet élni, sérült emberként is lehet életcélokat találni, s azokat megvalósítani. Megmutatja mindannyiunknak, hogy noha testi fogyatékossággal él, még sincs akadály az ő életében. Ez az a hozzáállás, amelyet a Nem Adom Fel Alapítvány is zászlajára tűzött, s amely ebben az évben Nick Vujicic előadásainak köszönhetően még több magyar emberhez jut el, legyen sérült vagy ép. Nekünk – sérült embereknek – különösen fontos, hogy megmutassuk, képesek vagyunk értékteremtő munkára, tevékenységre, ahogy Nick is írja az egyik könyvében: „miközben azon sopánkodunk, hogy mi hiányzik az életünkből, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, amink van”. Hisszük, hogy a „nemadomfel lelkületre” mindenkinek szüksége van Magyarországon” – mondta el Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány kerekesszékes szóvivője.

Nick Vujicic: „mindegyikünknek szüksége van bátorításra”

„Nem vagyok egy szuperhős, küldetésem az, hogy inspiráljam az embereket és erőt adjak nekik” – osztotta meg velünk Nick Vujicic gondolatait közelgő látogatása kapcsán. Nekem is, sőt mindegyikünknek szüksége van bátorításra, viszont ehhez az kell, hogy motiváljuk egymást, mindennek ez az alapja. Eddig 44 országban jártam, és nagyon örülök, hogy most Magyarországra jöhetek, hiszen egy ilyen látogatás még jobban erősíti közép-kelet európai gyökereimet is. Sőt, gyerekkoromban magyar gyerekek is voltak körülöttem és a csapatomban is vannak magyar származású emberek. Nagyon várom a találkozást” – tette hozzá a motivációs tréner. A siker és a „nemadomfel életérzés” kapcsán elmondta: „fontos számomra és valószínű minden ember számára, hogy van valamink, amit mi tudunk megosztani másokkal. A „nemadomfel gondolatkör” nem rólam szól, hanem értéket rejt magában, utat mutat mindenki számára”.Az előadások bevétele jótékony célt szolgál

Nick Vujicic magyarországi látogatása során három városban tart előadásokat: április 19-én két alkalommal Budapesten a káposztásmegyeri Jégcsarnokban, április 20-án Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban és Debrecenben, a Főnix csarnokban. „Az előadások koncepciójának kialakításában fontosnak tartottuk, hogy egy igen érzékeny és fogékony korcsoportot, a középiskolásokat is megszólítsuk e témával, így a délelőtti budapesti előadásra csak középiskolák osztályainak jelentkezését várjuk” – mondta el a szóvivő. A négy előadásra összesen közel tizenötezer érdeklődőt várnak a szervezők.

Az előadások különlegessége, hogy a jegybevétel jótékony célokat szolgál, hiszen a Nem Adom Fel Alapítvány a teljes összeget az Óbudán felépülő, Magyarország első passzívházként működő szociális intézményének létrehozására fordítja, mely lakóotthonként fog funkcionálni fogyatékos emberek számára.

Remény és példa minden ember számára
Nick Vujicic látogatásának szervezése három szervezet összefogásában valósul meg, így a Nem Adom Fel Alapítvány mellett a rendezvények feladataiban szerepet vállal az Ez az a Nap! Szervezőiroda és a Szeretet a Válasz Közhasznú Egyesület is.

„Az Ez az a nap! rendezvények több mint egy évtizede a hit, a remény és a szeretet nevében kerülnek megrendezésre” – mondta László Viktor, az Ez az a nap! Szervezőiroda vezetője. „Évente tízezrek kíváncsiak egy jobb és szebb élet lehetőségére rendezvényeink által. Amit adni tudunk, soha nem más, mint az evangélium tiszta üzenete. Ez a valós és igazi remény minden ember számára. Amikor Nick Vujicic-csal találkoztunk, ez az üzenet nála hatványozódott. Kevés embert láttam, aki hitelesebben képviselte volna az örömhírt, mint ő. Mindent megteszünk, hogy minél többen találkozzanak Nickkel, példáját látva felbátorodjanak és megerősödjenek hitükben” – tette hozzá a vezető.

A Szeretet a Válasz Közhasznú Egyesület tevékenysége több mint 20 éves önkéntes munkára épül. A szervezet Magyarország legszegényebb régióiban dolgozik a hátrányos helyzetű gyerekek, családok, idősek és rászoruló emberek életminőségének javításán és szemléletük formálásán. „Munkánk során évek óta használj
uk Nick Vujicic példáját, hogy a legnagyobb nehézségek ellenére is lehet teljes életet élni”
– mondta el Bergner Andrea, a Szeret a Válasz Közhasznú Egyesület elnöke. „Több éve dolgozunk azon, hogy Nick Vujicic Magyarországra látogasson, nagy öröm számunkra, hogy ez most egy közös együttműködés keretében megvalósulhat és részt vehetünk a hazai események szervezésében” – fűzte hozzá a szervezet elnöke.

A világ első sérültekből álló gospel kórusa is fellép

Nick Vujicic magyarországi előadásai során fellép a világ első sérültekből álló gospel kórusa, a Bolyki Balázs vezetésével működő Never Give Up Gospel, a nemrég harmadik lemezbemutatóját tartó sérült fiatalokból álló NEMADOMFEL Együttes, Noel Richards angol énekes, dalszerző és Pintér Béla.

Jegyinformáció: www.nemadomfel.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3394 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x