Ismét Civil Csoport Hétvége
Címlap / Psziché / Ismét Civil Csoport Hétvége

Ismét Civil Csoport Hétvége

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Ismét Civil Csoport Hétvége lesz április 19-21. között Siófokon. Csakúgy, mint tavaly idén is szeretnénk együtt gondolkodni mindazokkal, akik hisznek az egyén társadalmi felelősségében, és nyitottak ezt újszerű, biztonságos keretek között megvitatva megtapasztalni. A csoportokat ezúttal is tapasztalt pszichológusok, pszichoterapeuták, csoportanalízisben és pszichodrámában jártas szakemberek vezetik. 

A tavalyi sikereken felbuzdulva, idén tavasszal is megrendezzük a Civil Csoport Hétvégét (CCH). A Magyar Csoport-pszichoterápiás Egyesület hisz abban, hogy a csoportterápia módszertana társadalmi kérdések megválaszolásának szolgálatába állítható, segítheti mindazokat, akik nem az „államtól” vagy a politikai szereplőktől várják a társadalom változását, hanem az egyén felelősségét és lehetőségeit kutatják. A 2011 őszén induló CCH Műhely alapgondolata az, hogy a társadalom is egy csoport, amelynek működését leginkább a tagok értékei, érdekei, csoporthoz és egymáshoz való viszonyaik, valamint a csoportdinamika, a csoportok működésének szabályai határozzák meg.


A tavalyi Civil Csoport Hétvége előkészítésekor a társadalomban meglévő törésvonalak közül a jobb- és baloldal közötti ellentét került a fókuszba, mivel ez látszott a legnagyobb súlyúnak, ennek megragadása tűnt a legfontosabbnak. A tavalyi hétvégéről bővebb információ itt található. Mára a demokratikus és nem demokratikus társadalmi aktusok közötti szakadék közel került az elviselhetőség határához, így az erre adott egyéni és közösségi reakciók reflexiója, értelmezése különösen fontosnak látszik.  Az idei hétvége központi kérdése ezért a csoportok demokratikus működése, ennek szabályszerűségei, lehetőségei, korlátai, csapdái.

Megközelítésünk alapja az egyén és a csoport viszonya, így a hétvége munkája is csoportokban zajlik, méghozzá a társadalom működését modellálva kis-, közép-, és nagycsoportokban. A csoportok összetétele és a vezetők személye is állandó. A csoportvezetők kis- és nagycsoportok vezetésében tapasztalt pszichológusok, pszichoterapeuták, csoportanalízisben és pszichodrámában jártas szakemberek (http://civilcsoporthetvege.com/team/). A kiscsoportok tematikusak, (http://civilcsoporthetvege.com/a-csoportok-tematikaja/ ),  különböző módszereket alkalmaznak a témák feldolgozásakor, így lesz csoportanalitikus, pszichodráma, szociodráma és mozgáscsoport is. A kiscsoportok közé illesztve, összesen négy alkalommal kerül sor a  nagycsoportra, amelyen minden résztvevő jelen van. Ennek fő célja a program során zajló csoportfolyamatok felismerése, megnevezése és értelmezése a Hétvége kérdéseinek tükrében. A programot a középcsoportok teszik teljessé, amelyek a teljes folyamat intellektuális feldolgozását segítik.


Várjuk tehát mindazokat, akik hisznek az egyéni és társadalmi önreflexió fontosságában és szeretnék tapasztalati úton is bővíteni ismereteiket. A módszer szakmaiságát a Magyar Csoport-pszichoterápiás Egyesület biztosítja. A program április 19-én péntek reggeltől 21-én vasárnap délutánig tart. A három napot a kis-, közép- és a nagycsoportok munkájában is teljes folyamatként kezeljük, ezért fontos, hogy a Hétvége résztvevői mindvégig jelen legyenek a programon.

A program költsége szállodai kétágyas szobában teljes ellátással, 35.000,-Ft, melyből március 10-ig történő befizetés esetén kedvezményt adunk, ekkor 28.000,-Ft. Amennyiben a program felkeltette az érdeklődését, de nem áll módjában annak teljes költségét kifizetni, akkor érdeklődjön ösztöndíj programunk iránt.


Tovább információ: www.civilcsoporthetvege.com

A facebookon >>


Kép: Ambro - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2336 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x