Lelki Evolúció - mit adsz tovább a gyermekednek?
Címlap / Psziché / Lelki Evolúció - mit adsz tovább a gyermekednek?

Lelki Evolúció - mit adsz tovább a gyermekednek?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-30

Találós kérdés. "Nem tanítják meg az iskolában, később mégis állandóan számon kéri rajtunk valaki. Rengeteg hozzá az információ, érzéseink szerint mégsem vagyunk képesek valódi előrehaladást elérni benne. A világot mozgató erők egyike, mégsem figyel rá a többség. Mi az?" 

Senki többet harmadszor? Akkor elárulom a választ. Ez a rejtélyes dolog nem más, mint a kiegyensúlyozott, harmonikus szülő-gyerek kapcsolat. Az az energiamező, amely az indítója földi életünknek, az az erő, ami formálja az általunk hozott alapot. Ami hat ránk akkor, amikor elindulunk, és nekifogunk életünk feladatainak kibontásához, és hogy újabb és újabb fejlődési lépcsőfokot tegyünk meg az Úton.

Ezzel központilag nem sokat foglalkoznak, így mindenkinek magában kell meghoznia a döntést, hogy kezébe veszi saját sorsát, és a rengeteg információ közül kiválasztja azt, ami hozzá legközelebb áll, vagy amivel azonosulni tud. Ezért is nagyon fontos a tudatos élet során a befelé figyelés: amikor egy-egy információval kapcsolatba kerülünk, figyeljük meg, mit mond róla a bensőnk. Ha azt érezzük, igen, ebbe az irányba szívesen haladok tovább: legyen meg bennünk a bátorság a lépések megtételéhez.


Ezt kérem most én is tőled: a következő sorokat, és a témában következő néhány írást olvasd a szíveddel. Ha rezonálsz vele, használd, ha nem, lépj tovább. Így fogod megtalálni a saját utad.

A felnőttek nagy része eljut arra a tudatossági szintre, hogy felteszi magának a kérdést: hogyan lehetnék jó szülő? Soha nem volt még ennyi információnk róla, és soha nem volt még ennyire bőséges a választék a válaszok tekintetében. A szülőjelöltek bizonytalansága éppen ezért talán soha nem öltött ekkora méreteket, mint manapság. Mi nyújthat segítséget a saját megoldások megtalálásában? Mi az, ami a „jó” válaszhoz segít?

A belső iránytű lesz az, ami segít dönteni, vagy inkább: megtalálni a témával kapcsolatos felismerésünket. Fontos beszélni arról, mi a kettő közötti különbség. A döntéstől legtöbbünk tart, és halogatja, ameddig lehetséges. Valamiféle „végzet” szele lengi körül az önmagában bizonytalan ember számára ezt az élethelyzetet, ahol ha „rosszul” dönt, az katasztrofális következményekkel bírhat a helyzetére, és nem utolsósorban önbecsülésére. Legalábbis ezt gondoljuk, érezzük – ez pedig leblokkolja magát a választási folyamatot.

Míg ha elcsendesedünk, és nem akarjuk görcsösen kierőszakolni a válaszokat, akkor a Belső Hang teret kap bensőnkben. Egyszerre csak világosan TUDNI fogjuk, merre menjünk tovább. Nem döntöttünk: hanem FELISMERÉS született bennünk, hogy melyik irány lesz számunkra a megfelelő az adott helyzetben.

„Jó” szülővé válni azt gondolom, nem akkor lehet, amikor a baba megjelenik fizikai valójában ezen a világon. Az ezen való munkálkodás már jóval ezt megelőzően elkezdődik. De először egy gondolat arról, mikor is „jó” egy szülő? Talán az egyik legegyszerűbb megfogalmazása, hogy akkor „jó” egy szülő, ha tiszteli gyermekében az embert, azt az életfeladatot, amivel e világra érkezett, és támogatja ennek kibontásában, legyen az bármi.

Ezzel azt hiszem legtöbbünk egyetért, de azonnal ott a felismerés: ha ez így van, akkor alig vannak „jó” szülők ezen a világon, hiszen a legtöbb gyermek felnőttként problémákkal küzd, ami azt jelzi, hogy szülőként „kudarcot” vallottunk.

Azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy különleges korszakban élünk. Egyre többen ébredünk fel, és kezdjük más oldaláról megtapasztalni világunkat. Fejlődik tudatosságunk, markáns különbséget mutatva a megelőző néhány száz év átlagemberének tudatossági szintjéhez képest. Egyre inkább kapunk ebbe az irányba mutató információkat, és ott él bennünk a vágy, hogy ezt továbbadjuk gyermekünknek.


És itt a kulcsok egyike. Abban, hogy ezt a tudatosodási folyamatot, (nevezzünk mondjuk Lelki Evolúciónak), hogyan támogathatjuk hatékonyan, kulcsszerepet játszik az, hogy hogyan tudjuk megoldani, hogy a szülők már ebben a magasabb tudatosságban éljenek gyermekükkel, és vezessék őket be erre a világra.

Ennek egyik legelső lépcsőfoka, hogy még a baba megjelenése előtt rendbe tegyük saját magunkat. Megtisztítsuk – amennyire csak tudjuk – önmagunkat a múlthoz kötő negatív érzelmektől, és felvállaljuk a felelősséget saját életünk iránt. Ránk is a saját szüleinkkel való kapcsolódás „nyomta rá a bélyegét” mindenféle értelemben, így az ehhez tapadó érzelmeket kell a legelsők között rendbe tenni. Érdemes lebontanunk saját korlátainkat, feloldanunk félelem alapú blokkjainkat, amik kisgyermek korunkban rögzültek.

Érdemes megértenünk, miért kaptuk saját “batyunkat”, mi volt a szerepe, és mit köszönhetünk neki, és ami a legfontosabb: hogyan tehetjük le végre? Érdemes felfedeznünk, hogyan szabadíthatjuk fel magunkat a keserű érzések alól, amelyek meggátolják, hogy kiteljesedjünk szülőként, mert saját szüleink mintáját követve reprodukáljuk a “hibáikat”. Érdemes felszabadulunk a régi sémáink alól, hogy gyermekeink már ne a „batyuik” cipelésével legyenek majd elfoglalva, hanem szeretetben legyenek képesek kapcsolódni egymással és a Földdel. Ez a cél. Nem feltétlen fog ez már a mi generációnknál világméretű változásokat hozni, de lélekként nem csak saját néhány évtizedünkre tervezünk. Itt az idő, hogy elkezdjük tudatosan építeni jövőnket, ami egyszerre gyermekeinké és a sajátunké is...

A cikket folytatjuk hamarosan. Ha el kívánsz mélyedni a  témában, itt találsz erre további lehetőségeket.


Mátrai Vanda
az Álomkatalógus című önfejlesztő hatású kisregény írónője
www.matrainovellak.hu

Képek:
healingdream - FreeDigitalPhotos.net
stockimages - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3218 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x