Mi kell a nőnek?
Címlap / Psziché / Mi kell a nőnek?

Mi kell a nőnek?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-20

Mai felgyorsult világunkban egyre nagyobb terhet ró ránk, hogy egyszerre feleljünk meg mindazoknak a női szerepeknek, amelyek már egyenként is teljes embert kívánnának. Könnyű lenne azt mondani, hogy nincs más dolgunk, csak "nőnek lenni". De nézzük csak meg, mi mindent jelet ez ma nekünk, nőknek? 

Az igazi nő egyszerre lehet sikeres üzletasszony, családot összefogó anya, hűséges és támogató feleség, megértő barát, szorgos házvezetőnő, mesterszakács és magára adó, vonzó külsejű, szenvedélyes szerető. Figyelnie kell saját és környezete egészségére, családi-, baráti- és szerelmi kapcsolata ápolására, külsejére, hírnevére, karrierje egyengetésére és testi-lelki egyensúlyának fenntartására is. Az igazi siker az, amikor elmondhatjuk, hogy ezek a területek mind az irányításunk alatt vannak és minden áhított szerepkörünknek kompromisszumok nélkül meg tudunk felelni.


Sokszor persze hiába próbálunk eleget tenni ezeknek az önmagunk és a társadalom által felállított elvárásoknak, hiszen akárhogy is igyekszünk, a nap nekünk is csak 24 órából áll. Arról nem is beszélve, hogy nekünk is lehet rossz napunk, amikor kimerültek, fáradtak vagyunk, megbántottnak vagy motiválatlannak érezzük magunkat, de néha már az is elég a „mélyponthoz”, ha reggel későn jutunk hozzá az első kávéhoz. Ebben az embert próbáló feladatban a cél nem a tökéletességre törekvés, hanem a harmónia megteremtése kell, hogy legyen, és ami ennél is fontosabb, hogy menet közben saját igényeinkről se feledkezzünk meg. Teendőink elvégzése mellett kiemelten fontos, hogy kellő időt és energiát fordítsunk saját magunkra is, amiből feltöltődhetünk, erőt nyerhetünk, ezáltal összetett feladatainkat is könnyedén és emelt fővel végezhetjük.


Fontos az is, hogy lépésenként haladjunk, mindeközben hosszú távú sikereket csak úgy érhetünk el, ha életünk egyik szegmensét sem hagyjuk a fejünkre nőni, hisz ezek a dolgok mind kölcsönhatásban vannak egymással. Az egészségünk a fizikai teljesítményünkre, a magánéleti dolgok a munkahelyi hatékonyságunkra, a túlterheltség miatti stressz a kapcsolatainkra és így tovább. Csak a kellő tudatossággal lehetünk képesek ennyi területen helytállni. Ahhoz, hogy elég erőnk és kitartásunk legyen a mindennapokban, folyamatosan fejlesztenünk kell magunkban azokat a képességet, amikkel a felmerülő akadályokkal egyre könnyebben tudunk szembenézni. Ehhez persze kell egy egészséges önbizalom, de egy csipetnyi öniróniára is szükségünk lehet. Elengedhetetlen, hogy megtartsuk az optimizmusunkat a nehéz pillanatokban is, ami úgy a legkönnyebb, ha szándékainkat és cselekedeteinket egyaránt önmagunk és számunkra fontos emberek iránt érzett szeretetünk vezéreli. Igazi fejlődést viszont csak akkor érhetünk el, ha szisztematikusan dolgozunk magunkon és olyan saját rendszert állítunk fel a céljaink megvalósítására, ahol a különböző területek egymást kiegészítve segítik a haladást.


Ha úgy éreznénk, hogy ez így egyszerre soknak tűnik, akkor sem kell nagyon elkeseredni, mert ezek a képességek mind tanulhatóak, fejleszthetőek és nem utolsósorban viszonylag sok tudomány- és iparág fejlődött ennek az ügynek a megsegítésére. Rengeteg tudást és megszívlelendő tanácsot kaphatunk az erre specializálódott szakemberektől, akik segítenek utat mutatni nekünk életünk vezetéséhez, feladataink megkönnyítéséhez valamint céljaink eléréséhez.

Ingyenes Életmód Nap a Vigadó téren:
2013.06.29 (szombat) 10:00-20:00 – 1052. Vigadó tér 3
Stílustanácsadás, arcelemzés és testbeszéd, stressz és a hormonok, önbizalom és kisugárzás, önismeret és párkapcsolat, színterápia, egészséges táplálkozás, karrier-iránytű, pályamódosítás, irodai jóga
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2953 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x