Tanácsadó a tükörben: valóság és elvárások
Címlap / Psziché / Tanácsadó a tükörben: valóság és elvárások

Tanácsadó a tükörben: valóság és elvárások

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-05

A tanácsadó is ember. Bizony: neki is fáj, az ő élete sem fenékig tejfel és van úgy, hogy fogalma sincs milyen alapon ad neked tanácsokat. Kiábrándítónak találod? Meghasonult állapotnak érzed? A fogorvosnak nem fájhat a foga?  

Néhány héttel ezelőtt egy tévéstúdióban ülve azt mondtam a velem szemben ülő kollegámnak, aki amúgy akkor riporterként volt jelen, hogy számomra – és ki merem jelenteni, hogy azok számára szintúgy, akik velem vagy a környezetemben hasonló dolgokkal foglalkoznak – hogy számomra minden betérő vendég tükör, akitől tanulok.  Bár egyetértett velem, mégis láttam a szemében a csodálkozást.


Vajon adhatsz másoknak párkapcsolati útmutatót akkor, amikor a lelki életed gyökerestül fordult ki a helyéből? Vajon elmondhatod a tapasztalataidat a veled szemben ülőnek őszintén és azzal segítesz vagy inkább a sémákat várják viszont? Vajon mi az, amit még el tudnak viselni azok, akik egy life coach-hoz látogatnak? Valóban csupán kész sémákat várnak tőlünk vagy olyan típusú kreatív és őszinte megoldást, amivel láthatják, hogy ezek a módszerek valóban működnek?  Ha pedig mégsem, akkor azt is bevalljuk és keresünk egy másik módszert, ami alkalmas lehet?!
A minap egyik volt vendégemmel beszélgettem, aki egy vizsgálatot követően rájött, hogy az előtte lévő Út nemhogy rövidebb lett a több hónapos önismereti munkát követően, de most még hosszabbnak tűnik, mint mikor elkezdte. Vajon ez csak neki van így vagy nálunk is ugyanúgy működik?

Hogy mit mondtam neki? Csak őszintén tudtam vele beszélni: ha most nekiállsz, hogy kikutasd ki is vagy valójában és miért érzed magad furán már nem elég sémákat kínálni és rögzített gyakorlatok mentén haladni. Óriási szerepet kap az őszinteség, rugalmasság és az intuíció. Hiába van több tucatnyi gyakorlat a tarsolyunkban, amikor az Új Energiák új módszereket kívánnak. Embert, Lelket, Tekintetet - és aztán jöhet az inspiráció.

Talán ez most titokzatosnak tűnik, sőt bizonyára néhányan azt gondoljátok, hogy a coach egy-két kudarcot követően olyan helyen keresi a kifogást, ami ne kézzelfogható.

Nincs kifogás. Van úgy, hogy nem tudunk segíteni. Van úgy, hogy a fal tényleg brutálisan magas, amit meg kellene másznod ahhoz, hogy sikeresnek mondjunk egy-egy ülést. Van, hogy még nem vagy felkészülve rá. Van, hogy le kell ülni a fal tövében és átgondolni, hogy akkor most mi legyen. El kell fogadni, hogy néha nem megy. Az elfogadás viszont nem beletörődés. Nagyon keskeny a határ a kettő között, de mégsem ugyanaz.
Ha mondjuk szembe találod magad valami olyan életszituációval, amire nem voltál felkészülve, sőt olyan szinten lesokkolt, hogy képtelen vagy épp elmével felfogni akkor nincs más megoldás, mint az elfogadás. Mert hiába mész ellene, nem lesz jobb. Még jobban fog fájni, még inkább kudarcként fogod megélni és hiába mész szembe a viharral nem igazán jutsz semmire azon kívül, hogy már nem csupán a probléma szomorúsága ül rád, hanem a megoldásból fakadó kudarc élmény is húzza már a vállad. Fogadd el. Engedd el. Ha valóban úgy van, ahogy most látszikm úgysem tudsz mit tenni. Ha pedig nem úgy van, akkor úgyis ledől az a fal magától. Szóval engedd el!


Hallottál már ilyet life coachtól? Ha igen, akkor nagyon örülök, ha mégsem akkor elárulom, hogy ez nem több mint személyes tapasztalat. Új Energiák, új módszerek, új élmények.

Hogy milyen az új élmény? Talán néhányan csodaként definiáljátok. Olyan különleges találkozások, kapcsolatok és kapcsolódások, amiről eddig álmodni sem mertél. Különös találkozások, amikor a veled szemben ülőről tudod, hogy nem most ismerted meg, amikor érzed a körülötted áramló energiákon, hogy közösség van, szeretet van és míg egyikük talán réges-régen a hátadat védte, másikat már a kezdetektől ismered és nem tudsz elmenni már mellette közömbösen.  Elmenni? Elszakadni? Képtelenség. Áramlik körülöttetek valami hihetetlen és csodálatos, ami vigyázó, otthonos és nincs ennél intimebb élmény.
És hogy hol van ilyenkor a coach? Újraértelmezi minden eddigi munkáját, tanulmányát és sikereit. Átlapozza a tankönyveket, keresi a megoldásokat és közben rájön, hogy minden ott van legbelül. Az energiák egyre erősebbek és egyre többen vagytok Ti, akik nem találjátok a helyeteket a világban. Furán alakulnak a kapcsolataitok, szokatlanul távolodtok emberektől, tárgyaktól, eszméktől - hol van ebben a világban a life coach helye?

Talán vége a szituációs játékoknak és mindezek helyét átveszi az intuíció, az energiák és egy új egyéni módszer kialakítása, amiben már nincsenek teátrális elemek, nincs különleges légzés és extra vizualizációk, csupán TE vagy és Ő, egymással szemben és szüksége van a segítségedre.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2266 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x