Üzenet a múltból, anyánk méhéből - a Diapozitív metódus...
Címlap / Psziché / Üzenet a múltból, anyánk méhéből - a Diapozitív metódus

Üzenet a múltból, anyánk méhéből - a Diapozitív metódus

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-01

Az anya stressz-hormonjai a baba vérkeringésébe is bekerülnek, de ennél többről van szó: a baba nagyon jól hallja, "tudja", ha tetszik "pszi -szűrőin érzékeli" ami odakint történik, és ami meglepő: érti is, mivel teljességgel az anya lelkiállapotára van hangolódva.  

Diapozitív metódus

Először is: mi az a diapozitív metódus (dia+)? Ez nem egy fényképészeti eljárás, ahogyan a neve alapján hinnénk, hanem egy egyszerű stresszoldó módszer, amellyel a magzati életben „begyűjtött” traumatikus élményeket tudjuk egymáson feloldani. Régebben, de még ma is sokszor találkozunk azzal a nézettel, hogy a magzat élete az anyaméhben maga az idillikus lebegés, gondtalan időzés az Aranykor békéjében. Erről szó sincs!


Legalábbis azoknak a babáknak az esetében, akiknek a szülei nem egyértelműen boldogok attól, hogy gyermekük fog születni. És ez majdnem mindannyiunknál így volt.Regressziós terápia a nyugati tudomány kincstárából

A módszert németországi természetgyógyászok és pszichológusok fejlesztették ki. Voltaképpen speciális „masszázsról” van szó. A módszer kifejlesztői azt állítják, hogy vannak speciális meridiánok a testen, amelyek „emlékeznek” az embert ért traumákra, bántásokra, és a sejtmemória szintjén rögződött, nem tudatos emlékek a módszer segítségével előhívhatók. Ha pedig már megvannak, a pszichológus könnyen fel tudja dolgoztatni a kliensével azokat, oki szinten kezelve a problémát. A diapozitív-metódus tehát egyfajta regressziós terápia (a múltba visszavivő gyógyító eljárás).

Figyelem! A Dia+ NEM helyettesíti az orvost, vagy az orvosi kezeléseket, de azok mellett, azokat segítve bátran alkalmazható!


Az anya és a magzat

A magzat pontosan átéli mindazt, ami az édesanyjával történik a terhesség kilenc hónapja alatt. Az anya stressz-hormonjai az ő vérkeringésébe is bekerülnek, de ennél többről van szó: a baba nagyon jól hallja, „tudja”, ha tetszik „pszi –szűrőin érzékeli” ami odakint történik, és ami meglepő: érti is, mivel teljességgel az anya lelkiállapotára van hangolódva. Például ha az anya megijed, a magzat is összerándul. Ezek a nagyon korai emlékek képezik a „diákat”, az életfilmünk első kockáit. A születés után következő életszakaszban ismét érhetnek bennünket a magzatihoz hasonló helyzetek.Minden új kihívás (például új munkahely) hasonlít egy új megszületéshez, minden folyamat a méhen belüli fejlődéshez, vagyis úgy fogunk hozzáállni ezekhez a helyzetekhez, ahogyan magzatkorunkban „megtanultuk”: rendszerint félelemmel, pánikkal, behúzódással, dühhel. Ilyenkor „fényt kap” a régi diakép-emlék, és agyunk újra levetíti a régi történés érzelmi hatását. Ez mintegy rávetítődik a jelen élethelyzetre, befolyásolja azt. A felnőtt ember pedig értetlenül áll, és nem tudja, vajon miért okoz benne olyan görcsös félelmet mondjuk egy költözés vagy egy párkapcsolat. A hagyományos pszichológia is csak a születésig keresi a traumatikus emlékeket, az ezotéria pedig az előző életekben. A diapozitív metódus a kettő közötti szakasszal, a korábban elhanyagolt méhen belüli idővel foglalkozik.

A kezelés


Ahogy a test megformálódik az anyaméhben, úgynevezett idősínek, emlékező meridiánok is kialakulnak az emberi testen. A legfontosabb ezek közül a belső talpélen húzódik, egy másik a gerinc mentén, egy harmadik pedig a koponya tengelyén. A diapozitív metódus során a kliens nyugodtan fekszik, a kezelést végző személy pedig igen finom érintéssel masszírozza a talpél vonalát a hüvelykujj ízületétől (fogantatás) lassan haladva az Achilles-ínig (megszületés). A legtöbbször békés alvás következik, azonban az is előfordul, hogy a kliens emlékezetébe betörnek a régi emlékek, és a teste reagál, sőt akár méhen belüli emlékképeket is láthat (a magzat nem vak, ki-kinyitja a szemét, és a hasfalon átszűrődött vöröses fényben látja a méhlepényt, a köldökzsinórt).
Az „emlékező meridián” pontjainak gyengéd érintése aktivizálja a hozzá köthető emléket. Érdekes módon ez a regressziós (időben visszatérő) állapot nem hipnózis eredménye, sem más „varázslat” nem kell hozzá. Mind a két lábat kezelik (úgy egy óra az összes időtartam, kisbabáknál kevesebb is lehet), és a kezelést végző személy is érzi azt, amit a kliens, sőt az ő elméjében is felbukkanhatnak a kliens emlék-képei és érzelmei. A kezelés során mintegy átíródik az emléksor, a fájdalmas „diaképek” átalakulnak érzelmileg semleges képekké. De ha valaki átalussza a folyamatot (mivel igen csendes, békés körülmények között, fekve zajlik), a hatás akkor sem kevesebb. Egy, vagy néhány ismétlődő kezelés után a napi életben tapasztalható, hogy megszűntek a problémák.

Kiknek ajánlott a Diapozitív Metódus?

A diapozitív kezelés nagyon ajánlható azoknak, akik félnek a „sírós-kiabálós” terápiáktól, hipnózistól, kiborulástól, hiszen itt ilyen nem történik, ez nagyon szelíd gyógymód. Ezért gyerekeknél is nagyon jól használható: hiperaktív srácok sokkal nyugodtabbá válnak, már ha az anya (kezelést végző személy) a masszázs időtartamára rá tudja venni őket, hogy nyugton maradjanak. Gyerekeknek egyébként sokkal kevesebb kezelési idő is elég.Eredmények

Látványos eredményeket lehet elérni gerincproblémák, tartáshibák esetén. Akár púpok is kiegyenesedhetnek, sőt az állkapocs görcsös feszülése is enyhül. Az idősín egyes pontjai megfelelnek az egyes gerinccsigolyák kialakulásának, olyannyira, hogy a talpélen is érezhetők kis csomók formájában a gerinc melletti izmok kis befeszülési, görcsei, amelyek a tartáshibát, fájdalmakat okozzák. A kezelés során mélyen ellazulnak a gerinc izmai, ezáltal javul a vérkeringés és az anyagcsere is.

Érdekességek, esetek

A diapozitív kezelés különösen ajánlott azoknak, akik koraszülöttek vagy túlhordottak voltak, esetleg születésük más ok miatt volt nehéz.Bódító gázt szívott anyáktól született emberek mély kábulatot éreznek a kezelés alatt, császármetszéssel születettek pedig megszabadulhatnak a késektől, vértől, erőszaktól való mély félelmüktől, klausztrofóbiájuktól. Már kisbabákon látható a kezelés hatásossága. Császármetszéssel született babák többsége az ágy egy sarkába tekeri magát, még mielőtt kúszni tudna, a születéskor fel nem használt „csavar mozgást” gyakorolva. A Diapozitív metódussal kezelt császáros baba ezt a tünetet egyáltalán nem produkálja. Az érintéstől való félelem is sokszor ered az anyaméhben, a születéskor átélt kényelmetlen bőr-élményekből. A módszer az örömteli ölelés élményét adhatja vissza ilyen esetekben.

Sok testi problémáról kiderül, hogy valójában lelki eredetű, és gyökere a magzati lét emlékeiben keresendő. Egy állásinterjúkon mindig fuldokló emberről kiderült, hogy a méhben a nyakára tekeredett a köldökzsinór és fuldoklott: ez az emlék tért vissza újra és újra, ha fontos ügyben beszélnie kellett valakivel. A diapozitív kezelés után ez a gond megszűnt.

18 hónapos kancsal kisgyerek. Az orvosok kilátásai szerint a kancsalságot (mint születési rendellenességet, melyet a baba nem nőhet ki!) később meg kell operálni. Néhány hónapon át tartó napi 2 kezelés után a kancsalság teljesen elmúlt. Egy felnőtt asszony, a gerinctájéki érzéstelenítés hőskorában ezzel a módszerrel szült. A Diapozitív metódust használva képes csak talpon maradni, mivel a gerincidegeit úgy megsértették, hogy az veszélyezteti a járását. Az, hogy még járni képes „orvosi csoda”.


A Diapozitív metódus – mint a legtöbb bioenergetikai módszer, - ingyenesen hozzáférhető, ezért senkit nem fenyeget az a veszély, hogy hosszas kezelések során „megkopasztja” őt egy agyafúrt „varázsló”. Kisebb születési traumák esetén érdemes kihívni a metódust ismerő személyt, de ha a nagyobb problémával állunk szemben, akkor érdemes a módszert az édesanyának, vagy két barátnőnek megtanulnia. (Előtte bátran kipróbálhatja!) Ő ugyanis a nap bármely szakában kezelheti a gyermekét, vagy a barátnők egymást. A kezelés természetesen fájdalommentes és a gyermek számára igen kellemes.

„Miért is élek én?”

Akit nem vártak, az egész életében szenvedhet a nem szeretettség, nem kívántság, „hívatlan vendégség” érzésétől, amit így szoktak összefoglalni: „minek is élek én?” Az ilyen lelki alap beállítottságon is segít a dia+ kezelés. Ha az anya bizonytalan volt afelől, hogy megtartsa vagy elvetesse-e a magzatot, az bizony érezni fogja, hogy „éljek-e vagy ne?”, későbbi életében is ambivalens lesz benne az élni akarás. Lehet, hogy annyira félteni fogja az életét, hogy nem mer majd kezdeményezni, mondjuk családot alapítani, kiállni magáért, megvédeni magát. A céltalanság könnyen vezethet alkoholizmushoz, drogozáshoz, önsorsrontó életvitelhez. Meglepő, hogy egy egész életet befolyásolni tud egy ilyen korai „diakép”!

Kismamáknak ajánlott

A diapozitív kezelés nagyon hasznos lehet kismamáknál is. A várandós anya ugyanis hajlamos a saját magzatkori emlékeit „továbbadni” gyermekének, mintha újjáélné saját magzatkorát ebben az érzékeny időszakban. Mivel a kezelés szelíd, semmi esetre sem ártalmas sem a kismamára, sem a magzatra, hanem mindkettejüknek ellazító, békés, gyógyító hatású.

A leghatásosabb a talpélen végzett kezelés. A későbbiek során érdemes „bevetni” a többi emlékező meridiánt, amelyekkel már a születés utáni stresszekhez is vissza lehet nyúlni. Meglepő, hogy egy ilyen egyszerű dolog ennyire mély lelki és testi változásokat eredményez: különösebb gyógyítói, pszichológusi képzettség sem kell hozzá, mivel egy szó sem esik, és ártani nem lehet vele. Maga a tudat rendezi el a gyógyító folyamatokat önmagában. Ezért érdemes a módszert megtanulni és alkalmazni.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 10197 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x