A szavak hatalma
Címlap / Psziché / A szavak hatalma

A szavak hatalma

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Ma reggel egy autó mellett sétáltam el, aminek le volt húzva az ablaka. A sofőr egy kb. 50-es férfi, próbált az autójával bekanyarodni egy üzlet elé. Mivel a személyautó ablaka le volt húzva, és én pont akkor értem mellé, tisztán halottam, miközben azt mondta a férfi a mellette ülő gyermeknek: Nem szabad ilyet csinálni....  

Annyira nyomatékosan igyekezett a kisfiú tudatába vésni, "Nem szabad...", hogy ez a felszólítás bekapcsolta a bennem élő gyermek emlékeit is. Ezek után elgondolkoztam azon, hogy vajon egy ember hányszor hallja az életében azt a felszólítást, NEM SZABAD. Bár még nem találkoztam erre vonatkozó kutatási eredményekkel, de azt gondolom sokkal többször mint kellene.

Először vizsgáljuk meg ezt a két szót, és az egymásra hatásukat. Szerencsére a magyar nyelv erre kiváló eszközként szolgál.


"NEM"- egyértelműen tagadó szó.
Méghozzá ellentmondást nem tűrő határozottsággal. Ezzel szemben semmilyen érvnek nincs helye és ereje. Konkrét és tényszerű. Most, hogy ízlelgetem kicsit, erre bátorítalak téged is, ismételgetem magamban, és figyelem az érzéseket amik keletkeznek bennem. A testem egyértelmű jeleket ad mellkas, torok és gyomor tájékon. Ha még jobban bele engedem magam ebbe az érzésbe, beindul a pulzusom, a tenyerem és a lábam izzadni kezd. Egyértelmű szorongás jeleit közvetíti a testem. 
Ez a kis szó szinte leláncolja, lebetonozza azt aki a szeme közé kapja. Akinek repülni volt kedve, új dolgokat megismerni, annak tőből tépi ki a szárnyait. Amikor egy kis gyermek lelkes kíváncsisággal, és a világ felé megélt óriási befogadási szándékkal kezd el matatni a fűben, porban, sárban. Amikor mindent szeretne megfogni, megszagolni, és közben az életet csillogó szemekkel, egy nagy izgalmas kalandként megélni, és azt kapja NEM, hát az olyan mint amikor péklapáttal képen csapják az embert. Olyan mint egy mentális sokk, mintha "resetelték" volna a tudatát. Mint egy számítógép, amit nem a megfelelő módon állítanak le, hanem egyszerűen kinyomják rajta a gombot. Egy idő után a rajta futó program annyira megsérül, hogy többet nem lehet használni a gépet.
A társadalmunk egyértelműen a NEM-ek által irányítva éli az életet. Éli? Fizikailag, esetleg. Érzelmileg teljesen el lett érzéstelenítve. Mentálisan pedig kiüresedetten követi a környezetéből (tv, rádió, stb) áramló szuggesztív üzeneteket. Aminek a legfőbb témája: NE TEDD AZT AMIT A SZÍVED DIKTÁL! Ne gondolkozz, ne érezz, csak azt és oly módon ahogy mi mondjuk. Több generáción átível ez a hipnotikus állapot. 


"SZABAD"
Egyértelmű, hogy ez az ellen pólusa a nem szónak. Ebben benne van az a jog, ami minden élőt és élettelent megillet, a SZABAD AKARAT. A korlátok nélküli élet, a saját sorsunk irányításának a joga úgy, hogy azzal mások szabad akaratát nem korlátozzuk.  Most ízleljük meg ezt a szót is. Te is kedves olvasóm. Ismételgesd magadban, és figyelj, hogy mit üzen a tested. Nekem az első "testvízhangom" egy mély lélegzet volt. Érzem, ahogy a vállam izmai elernyednek, és egy kellemes, biztonságos érzés áraszt el. A határtalanság érzése ez, amiben benne foglaltatik az élet teljessége. Mert a szabad élet nem egyenlő a boldog, gondtalan élettel. Szabadnak lenni azt jelenti, átadom magam azoknak az eseményeknek amik szembe jönnek velem az életem során. Nem kerülöm ki azokat, beleengedem magam, és az általuk nyújtott tapasztalatokkal gazdagodva megyek tovább az újabb megismerések irányába. Ezek a tapasztalatok olykor igen fájdalmasak tudnak lenni, olykor komoly veszteség áll mögöttük. A szabadsághoz ez is hozzá tartozik, mint mindennek, a szabadságnak is meg van a maga ára.
Ha egy gyerek, mondjuk, szeretne megfogni egy forró lábast és a "tapasztalt" felnőtt soha nem engedi meg neki, akkor nem gazdagodik ezzel a tapasztalattal, ami lehet, hogy később akár az életébe is kerülhet, amikor nincs a közelben a "törvény embere". Azonban aki felvállalja a szabadság felelősségét, hosszútávon csak nyertesként élheti az életét. Ebben a szülők felelőssége óriási.
Persze a szabadságban benne vannak az élet boldog pillanatai is, amikor végtelennek érezzük magunkat. Amikor azt érezzük, bármire képesek lennénk, és az a kegyelet, hogy a helyére kerültek a dolgok az életünkben. 


NEM SZABAD
Mi is az üzenete ennek a feszültségekkel telített szó párnak?
Nem szabad, vagyis NEM VAGY SZABAD. Nem teheted azt amit szeretnél. Mindig van és mindig is lesz egy felsőbb hatalom ami megmondja mit tehetsz és mit nem. Ez, egy életre szóló üzenetként bele ég mindenki tudatába. Vannak akik meg sem kérdőjelezik ezt a "törvényt" és e szerint élik le az életüket. Sőt, saját maguk hoznak létre ilyen tekintély szervezeteket, hogy legyen aki irányítsa őket. Ahol megmondják, hogyan éljék az életüket, mi számít jónak és rossznak, mire gondoljanak ha ez és ez történik. És persze mindig féljenek valamitől. De ami lényeg, a legfőbb üzenete ezeknek a szervezeteknek, hogy addig tartozhatsz közénk, amíg NEM gondolkozol, amíg NEM válsz autonóm személlyé. Ha megsérted a törvényt veszélyessé válsz. Ilyen alapon működnek a pártok, rengeteg munkahely, az iskolák, de ami legszörnyűbb, hogy az egyházak is, és biztos, hogy te is tudnál számtalan példát felsorolni.

Persze vannak akik dolgoznak rajta, akár az egész életüket rá szánják, hogy felülírják, hogy végképp kitöröljék magukból, az életprogramjukból ezt a vírust. Változó, hogy kinek hány éves korában nyílik lehetősége arra, hogy felülírja a beletáplált kényszersorsot. Mert mindenkinek lehetősége van rá, az teljesen biztos. Lehetősége mindig van, csak kérdés, hogy elég bátorsága és ereje is meg van e hozzá.

Cserven Gábor
www.lelkisegitseg.ewk.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4398 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x