Miért jó egyedül élni?
Címlap / Psziché / Miért jó egyedül élni?

Miért jó egyedül élni?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

Valóban jó egyedül élni? Mért? Kevesebb a villanyszámla? Több hely marad az ágyban nekünk? Önmagunk számára mi vagyunk a legfontosabbak?  

Éltél már egyedül? Szeretted? Egyedül vagy magányosan?

Számos kérdés felmerül, amikor valakivel arról kezdesz el beszélni mondjuk közel a negyvenhez, hogy egyedül élsz. Beteg vagy? Nincs gyereked? Nem jött össze a házasság?

Mi van ha csak azért vagy egyedül mert élvezed?


Eric Klinenberg, a népszerű szociológus megcáfolja a hagyományos gondolkodást, és tiszta vizet önt a pohárba azzal kapcsolatban, hogy az egyedülállók egyre nagyobb száma hogyan változtatja meg a társadalmat, amelyben élünk.

Klinenberg megmutatja, hogy az egyedülállók – akár még a húszas, vagy már a nyolcvanas éveiket tapossák – különösen aktívan vesznek részt az országos és a helyi közösségek életében. Bizonyított tény, hogy azok, akik társ nélkül élnek, jobb testi és szellemi egészségnek örvendenek, életmódjukkal pedig jobban óvják az élő környezetet, mint a párkapcsolatban vagy családban élők. Több, mint 300 mélyinterjú tapasztalataira építve, Klinenberg megdöbbentő eredményeket oszt meg az olvasóval a baby boom óta történt legjelentősebb demográfiai váltásról, és meglepő információkkal szolgál e korszakos változás előnyeiről.

Eric Klinenberg: A magam útján
Bookline
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3176 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x