Mostantól minden más lesz?
Címlap / Psziché / Mostantól minden más lesz?

Lukács Tünde

Mostantól minden más lesz?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-29

Könyvet írok. El kellett kezdenem, mert a fejemben már egymást kergetik a gondolatok. Hajnalban arra ébredek fel, hogy egy új fejezet született meg észrevétlenül. Egy új téma, új mondanivalóval. Miért kezdtem el írni egyáltalán? Hogy belássunk végre a kulisszák mögé. 

Azt is mondhatnám, ami igazán fontos, a kulisszák mögött zajlik. A mindennapi életünkben megtapasztalható történések kicsi szeletei a valóságnak. Nagyon sok szenvedést látok nap mint nap.  Internetes portálokon, és a hozzám fordulók körében azt vettem észre, hogy míg állítólag „emelkedünk”, az életünk nem ezt tükrözi vissza. Káosz uralkodik az élet minden területén. Elgondolkodtam azon, miért van az, hogy az én világomban béke van, bármilyenek is a külső körülmények. Minden nap jókedvűen, bizakodóan kelek fel reggel, és miért van az, hogy másoknak ez nem megy. Nekem is vannak problémáim, lehet, hogy nagyobbak, mint sokaknak. Mégis amíg úgy látszik, más belehal, addig én mosolyogva veszem az akadályokat. Egy dologban különbözünk. Én látom a problémák valós okait. Ha tudom, hogy mi miért történik velem, a legnehezebb dolgokat is el tudom viselni. Ha megértem a lelkemben zajló folyamatokat, sokkal könnyebb lesz az életem.


Azt, hogy ez a könyv megszülethet, a Hellinger-féle családállítással való találkozásom tette lehetővé. Mielőtt elkezdtem volna foglalkozni vele, én is másképp néztem az életem történéseire.

Mit fogok megmutatni Neked?
Azt, hogy mi az, ami miatt szenvedsz. Azt, hogy amit a gondjaid okainak hiszel, az csak a látszat. Hogy nem azért nincs párkapcsolatod, mert alkalmatlan vagy rá, vagy, mert csúnya, szegény, vagy buta vagy, vagy azért, mert biztos vannak sokkal jobb nők/férfiak nálad. Nem azért hagyott el, vagy csalt meg a párod, mert jobbat talált, vagy, mert nem vagy elég jó neki. Nem azért vannak anyagi gondjaid és nem azért nem találsz munkahelyet, mert válság van, mert szerencsétlen vagy, mert nem tudsz bánni a pénzzel, vagy, mert senki nem jön ki veled. Hogy nem azért haragszik rád a gyermeked, mert rossz anya/apa vagy, vagy, mert a te szüleid is rosszul neveltek fel téged. Nem azért betegedtél meg, mert egészségtelenül táplálkoztál, mert sok húst ettél, mert szereted az édességet, vagy, mert nem szereted a zöldségeket. Persze fontos az egészséges táplálkozás, de hogy miért táplálkozol egészségtelenül, az már csak a következmény, és nem az ok.


2013 nem mindenkinek volt szerencsés éve. Év vége felé sokan végeztek számadást, és sajnos sokaknak negatív a mérlegük. Hogy mostantól más lesz e? Azt nem tudom. Nem tudom, kinek milyen feladata van a következő évre. Egy biztos. Jövőre is írni fogok Neked itt, és remélem, hogy mindig találni fogsz olyan témát, ami abban a pillanatban éppen Téged érint. Remélem, hogy minden hónapban találsz majd olyan olvasnivalót, ami segít pár lépéssel előrébb jutni. Lépjünk át úgy az újévbe, mintha egy új valóságba lépnénk. Ebben a valóságban pedig bármi megtörténhet.

Ebben az évben sok kis csodát láttam. Láttam évtizedes betegséggel küszködő embert 1-2 hónap alatt meggyógyulni. Láttam olyat, aki több évnyi magány után most boldog kapcsolatban él. Láttam nagyon nagy önbizalom hiánnyal rendelkező hölgyet, amint sírva fakadva látta meg, hogy ő teljes mértékben szerethető. Láttam olyan gyermeket, aki évek óta nem beszélt a szüleivel, és most sírva borultak egymás nyakába. Láttam depresszióst, aki 30 évnyi depresszió után találta meg lelke mélyén a depressziót kiváltó okot.
Csodálatos utazás ez. Még akkor is, ha néha lekéssük a vonatot, vagy rossz helyen szállunk le. A születőben lévő könyvem egy irányjelző lesz Neked, ha eltévednél a labirintusban. 
Hogy jövőre minden más lesz e?  Remélem, hogy igen. Én mindent meg fogok tenni, de a Te lépéseid is szükségesek hozzá.

Boldog Újévet kívánok minden kedves Olvasómnak!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1849 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x