Létezik a szerelmek szerelme?
Címlap / Psziché / Létezik a szerelmek szerelme?

Létezik a szerelmek szerelme?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Manapság mind többen veszik észre, hogy az általuk élt élet nem az, amire mindig vágytak. Egyre több olyan találkozás jön létre férfiak és nők között, mely elsöprő és sokszor érthetetlen. Néhányuknak bizonyára segíthet a spirituális párkapcsolati tanácsadó, Haen, Tükörszerelem című könyve, mely lehet akár tanulmánykötet vagy élmény-összefoglaló is.  

- Honnan jött az ötlet, hogy könyvet írj?

- Szerintem minden embernek, aki írással foglalkozik az az álma, hogy egyszer legyen egy saját könyve. Több, mint másfél évtizede foglalkozom írással, és bő egy éve találkoztam az Ikerláng jelenséggel a saját életemben. Nem sokkal előtte belekezdtem egy regény megírásába, amivel aztán megakadtam. Az ikerláng témával kapcsolatban pedig gyűltek a kérdések sok helyről, így jött a gondolat, hogy érdemes lenne ezt egy könyvben összefoglalni.
 

- Honnan közelítetted meg a témát? Milyen lett a könyv stílusa?

- Próbáltam egy kicsit általánosítani, amely nem könnyű, hiszen minden kapcsolat más. De az elmúlt időszakban beszéltem közel félszáz emberrel, akik kapcsolatban vannak, vagy szeretnének lenni, vagy éppen ikerláng problémával küszködnek. Járnak hozzám egyéni terápiára elég sokan, és ez a téma újra és újra felmerül. Amikor elkezdtem ezt az élményt megélni magamban, tehát, amikor találkoztam az Ikerlángommal, elkezdtem írni. Először magamnak, majd ebből lett egy blog, aztán az írás mellett elkezdtem utánanézni a témának, párkapcsolati szakkönyveket olvastam. De a könyv írásánál éreztem, hogy a hivatalos hangvétel nagyon nem én lennék. Úgy foglalnám össze, hogy a Tükörszerelem egy kicsit rólam szól, kicsit kettőnkről, de az általános önismereti, párkapcsolati témákat is körbejárja.
 
 
- Elmondanád röviden azoknak az olvasóknak, akik még nem találkoztak ezzel a kifejezéssel, hogy mit értünk „ikerláng” alatt?

- Az ikerláng egy nagyon különleges párkapcsolat, melynek spirituális háttere van. A legkönnyebben a nevével lehetne elmagyarázni, az ikerláng egy olyan társ, aki teljesen ugyanolyan, mint én. Spirituális oldalról megközelítve: amikor a lélek leszületett a földre, kettévált, két külön fizikai testbe, és ez a két lélekrész azóta keresi egymást, az ő egymásra találásuk lesz az Ikerláng kapcsolat.

- Miben más egy Ikerláng kapcsolat, mint egy „hagyományos” szerelem?

- Egy átlagos párkapcsolatban a két fél – jó esetben – kiegészíti egymást, esetleg egymás ellentétei. Az Ikerláng kapcsolatnál a két személy teljesen egyforma. Ezt úgy kell érteni, hogy szinte ugyanazokkal az alaptulajdonságokkal rendelkeznek, a személyiségtípusuk megegyezik. Az esetleges különbségeket esetleg a szocializáció adhatja, például amit otthonról hoztak, a szülőknél vagy nagyszülőknél láttak. De alaptulajdonságokra teljesen egyformák.

- Az emberek egy bizonyos körében, az utóbbi időben, egyre sűrűbben jelenik meg az ikerláng szerelem. Írások, előadások, meditációk témájává nőtte ki magát. Vannak, akik szó szerint kutatják a „lángpárjukat”. Te hogy látod, nem alakulhat elvárássá ez a túlzott – és kissé már szinte erőltetett – akarat az Ikerláng megtalálására?
 

- Azt gondolom, hogy az hiszi azt, hogy ez a párkapcsolatok csúcsa, aki még nem élte meg. Egyik oldalról valóban az, de én nem alá-fölé rendeltségi viszonyban, inkább egymás mellett képzelem el a dolgokat. Ezek más típusú párkapcsolatok. Megvan annak a szépsége, hogy teljes mértékben érzed a másikat, a hangulatait, az érzéseit; akár fizikai szinten is érzékeled az ő pozitív vagy negatív élményeit. De megvan ennek a hátulütője is, mivel teljesen egyformák vagytok, ezért saját magadat tanulod. És mint tudjuk, saját magunkat mindig a legnehezebb elfogadni.
 
- Már ismerted az Ikerláng fogalmát, amikor találkoztál a pároddal, vagy a megismerkedést követte később a felismerés, hogy ez az?

- Nem tudtam erről a jelenségről abszolút semmit. Már együtt voltunk egy ideje, amikor egy számomra szinte teljesen ismeretlen ember a világhálón felhívta a figyelmemet arra, hogy ezt úgy hívják, hogy ikerláng jelenség. Amikor szavak nélkül sikerült kommunikálni, amikor egymás fájdalmát éreztük 25 kilométerről, és amikor mindig és egyfolytában – jó értelemben – „kénytelenek” vagyunk őszintének lenni a másikkal, és kimondani mindent, ami bennünk van. Talán ez az egyik legfontosabb egy ilyen kapcsolatnál.

- Te együtt vagy az Ikerlángoddal?
- Igen.  Elég sokan vannak, akik ezzel a témával foglalkoznak, de úgy gondolom, az tud hiteles lenni, aki benne van ebben napi szinten, és nem csak egy-egy szeletét tudja kiemelni, hanem egységében látja az egészet.
 
- Hogyan jellemeznéd a könyvet? Kikhez szól?
Egy kicsit útmutató, egy kicsit párkapcsolati szakkönyv, bár ahhoz túlságosan laza a nyelvezete. Talán leginkább azoknak szól, akik megtapasztalták, vagy szeretnék megtapasztalni ezt az érzést, ezt a jelenséget a saját életükben. A könyv felkészíti őket arra, hogy mi várható, és – reményeim szerint – utat mutat akkor, amikor esetleg elakadnak: hogyan menjenek tovább a kapcsolat valamely szakaszában, merre tartsanak.
 
Hol találkozhatunk veled és a könyvvel?
- Könyvesboltban nem tervezem árusítani a könyvet. Aki akar, az rám talál, másrészt tervezek könyvbemutatót, és tervezek több olyan ikerlánggal kapcsolatos happeninget, aminek a könyv bemutatása a tematika része lesz. Érdemes követni az oldalamat, ahol mindig megtalálhatók a legfrissebb információk a programokkal kapcsolatban.

További info ITT!


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5658 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x