A megértés könnyebbséget ad
Címlap / Psziché / A megértés könnyebbséget ad

Lukács Tünde

A megértés könnyebbséget ad

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Amikor összecsapnak fejünk felett a hullámok, úgy érezzük, ebből a helyzetből már sosem lesz kiút. Nem látjuk a megoldásokat, mindenhol káosz uralkodik. Ennek oka, hogy a problémáink felszínét látjuk csak, ami a jéghegy csúcsa csupán. Lent a mélyben zajlanak azok a folyamatok, amelyek a gondok valódi okozói. A Családállítás és a Kineziológia ezeket a lélek mélyén zajló folyamatokat tárja fel. Veszteségeinket mindig fájdalommal éljük meg. Ismét megromlott a párkapcsolatunk. Elveszítettük a munkahelyünket, vagy nagyon rossz anyagi körülmények közé kerültünk. Megromlott kapcsolatunk a gyermekünkkel, vagy nem jövünk ki a szüleinkkel. Az orvos épp most közölte, hogy súlyos betegségben szenvedünk. Állandóan keresünk valamit, de magunk sem tudjuk, hogy mit. Depresszióban, pánikbetegségben szenvedünk, vagy állandóan szorongunk.  

Lent a mélyben zajlanak azok a folyamatok, amelyek a gondok valódi okozói. A Családállítás és a Kineziológia ezeket a lélek mélyén zajló folyamatokat tárja fel.

Veszteségeinket mindig fájdalommal éljük meg. Ismét megromlott a párkapcsolatunk. Elveszítettük a munkahelyünket, vagy nagyon rossz anyagi körülmények közé kerültünk. Megromlott kapcsolatunk a gyermekünkkel, vagy nem jövünk ki a szüleinkkel. Az orvos épp most közölte, hogy súlyos betegségben szenvedünk. Állandóan keresünk valamit, de magunk sem tudjuk, hogy mit. Depresszióban, pánikbetegségben szenvedünk, vagy állandóan szorongunk. Egy ördögi körbe kerültünk, ahonnét úgy látszik, nincs menekvés. Végül már a félelemtől és a fájdalomtól való félelmünk fog uralkodni felettünk. Mi az első lépés a megoldás felé? Értsük meg, mi miért történik velünk.

Amikor a sokadik párkapcsoltunk is hasonló véget ér, vagy ha egy élethelyzet rendszeresen ismétlődik, elgondolkodunk azon, mi lehet a hiba bennünk, vagy a másikban. Hiszen legtöbbször saját magunkat, vagy párunkat, szüleinket okoljuk sikertelenségeink miatt. - „Ha másképp csináltam volna! Biztosan elrontottam valamit! Ha több szeretetet kaptam volna a szüleimtől” - Általában ilyen vádakkal terheljük magunkat, és környezetünket. Egy idő után aztán feladjuk, és belenyugszunk abba, hogy ez most már örökre így marad. Pedig a megoldás csak egy karnyújtásnyira van.

Semmi nem történik véletlenül az életünkben. A szakmai tapasztalat azt mutatja, hogy problémáink körülbelül 70-80%-a családi rendszerünkből származik. Nevezhetnénk öröklődésnek is, de inkább az „újrajátszás” szót használnám ebben az esetben. Ez azt jelenti, hogy generációkon keresztül van egy minta, ami újra és újra ismétlődik, egészen addig, amíg valamelyik generáció tagja ezt a mintát meg nem változtatja. Amikor tehát azt mondjuk, hogy „már az édesanyámnak, sőt a nagymamámnak is boldogtalan volt a házassága”, akkor tulajdonképpen egy ismétlődő mintáról beszélünk. Ha ennek a mintának az okát feltárjuk, és megértjük azt, hogy miért történnek velünk bizonyos dolgok, már hatalmas lépést tettünk a megoldás felé. A tudat, hogy értelme van annak, ami velünk történik, elviselhetőbbé teszi a folyamatot.

Vegyünk egy példát. Állandóan anyagi nehézségekkel küzdök, amibe belekezdek, az először beindul, aztán csődbe megy. Mi történhet egy családállításon? Kiderülhet például, hogy a dédszüleimnek volt egy vállalkozása, ami szépen ment addig, míg a dédpapa szenvedélybetegsége miatt a vállalkozás csődbe nem ment. Ami a lélek mélyén történik ilyenkor az az, hogy tudatalatt egyfajta sorsközösséget vállalunk a dédszülőkkel, és nem engedjük meg magunknak a sikert az életünk anyagi területein. Sokan azt mondják ilyenkor, hogy - „na de nem is ismertem a dédszüleimet, hogyan vállalhatnék bármit is velük” - Ez a minta szempontjából nem számít. Sok esetben olyan családtagok játszanak szerepet az életünkben, akiket nem ismertünk, még csak nem is hallottunk róluk. Mégis hatnak ránk, méghozzá nagy erővel. Ugyanígy hatnak életünkre már eltávozott szeretteink is. Bert Hellingernek, a módszer megalkotójának van egy mondása, miszerint: „ A terapeuta a halottak segítségével tartja életben az élőket”. Aki már részt vett családállításon, az maga is meggyőződhetett ennek a mondásnak az igazságáról.

 
 
Hasonló dinamikákkal találkozhatunk a párkapcsolat, egészség-betegség, munka, emberi kapcsolatok területén is. Ha megértjük ezeket a tudatalatt működő mintákat, már kiléptünk az ördögi körünkből, és kezünkbe vettük az irányítást. Láthatjuk, hogy csinálhatjuk másképp is mint őseink, de ahhoz fel kell tárni ezeket a rejtett mintázatokat.

Számtalan példát tudnék említeni a saját életemből is, amikor megláttam a fentiekhez hasonló sorsösszefonódásokat, és úgy éreztem, hogy hatalmas teher válik le rólam azáltal, hogy napfényre került a történet. Ezeket a történeteket szívesen mesélem el előadások, családállítások alkalmával, mert így az eset valóságos, hiteles lesz.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3084 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x