Beauty Coaching - Mi történik első alkalommal?
Címlap / Psziché / Beauty Coaching - Mi történik első alkalommal?

Beauty Coaching - Mi történik első alkalommal?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

Korábban már volt szó arról, mit jelent a coaching. Megismerhettük a történetét, a jellemzőit, alkalmazásának feltételeit. Körbejártuk a life coaching témakörét, majd megvizsgáltuk, mit takar maga a Beauty Coaching kifejezés. Most magára a folyamatra szeretnék jobban rávilágítani. Több alkalommal tapasztaltam, hogy a hozzám forduló hölgyek kíváncsian, ámde határozatlan elképzeléssel érkeznek az első ülésre. Az alábbiakban ezért szeretnék több információval szolgálni, világos képet festve magáról a folyamatról, azon belül is az első találkozás során történtekről. 

ISMERKEDÉS – BIZALOM
Az első alkalom főképp arról szól, hogy megismerjük egymást, valamint kialakítsunk egyfajta bizalmi kapcsolatot. Fontos, hogy mindketten nyíltan beszélhessünk egymással, ezért a kölcsönös bizalom megvalósításának lényegi elemeit írásban is rögzítjük titoktartási megállapodás formájában.
Azt, hogy később tudunk-e együtt dolgozni csak a probléma átbeszélése, valamint az egymásról szerzett személyes benyomásmegfogalmazását követően tudjuk eldönteni.

KERETEK TISZTÁZÁSA
A BeautyCoaching-nak éppúgy megvannak a maga működési szabályai, mint egyéb szolgáltatásnak, melyet szükség esetén igénybe veszünk. Így a tényleges munka megkezdése előtt szükséges tisztázni pl. az idői kereteket, a lemondás feltételeit, és a várható költségeket.
Az egyes ülések nem feltétlenül egymás utáni heteken követik egymást.
Mindig Te döntöd el, hogy mikor érzed elérkezettnek a következő találkozó időpontját, az időpontot pedig egyeztetjük.
Egy-egy találkozó kb. 60 perces, és nyugodt, elegáns környezetben zajlik Budapesten, a 6. kerületben.

A PROBLÉMA FELTÁRÁSA
Nőként számos problémás területtel szembesülhetünk életünk során, ezek közül pedig adódhat olyan, melynek megoldásával egyedül nem boldogulunk.
Nem jutunk döntésre, vagy folyamatosan elbukunk a megvalósítás során, esetleg konfliktusba kerülünk önmagunkkal, vagy a számunkra fontos személlyel a környezetünkben.
Elégedetlenek vagyunk a testünkkel, a teljesítményünkkel, az életünkkel. Nem találjuk az utat a harmóniához, a belső szépség megéléséhez.


CSELEKVÉSI TERV FELVÁZOLÁSA
Ilyenkor jól jön, ha valaki támaszt nyújtva új perspektívából közelíti meg velünk a problémánkat, és olyan területekre világít rá, melyek lehetővé teszik, hogy kidolgozhassuk a saját megoldási tervünket.
A sikeres változáshoz ugyanis pontos cselekvési tervre van szükségünk, melynek során a lehetőségeket éppúgy figyelembe vesszük, mint a potenciális akadályokat. A céljaink leírásakor azok eléréséhez határidőket rendelünk, a változás folyamatát pedig ellenőrizzük.
Első alkalommal a cselekvési terv már többnyire körvonalazódik, ám annak pontos kidolgozásához és végigkíséréséhez több alkalomra van szükség.

OTTHON KIDOLGOZANDÓ GYAKORLATI FELADATOK
A Beauty Coaching során megéltek feldolgozásához, illetve azok mindennapokba történő beépítéséhez időre, és gyakorlásra van szükség. Ebben a folyamatban gondolatébresztő kérdésekkel, érzelmi támogatással, valamint kérdőívekkel, és gyakorlati feladatokkal kísérlek végig.
Pszichológusként segíthetek az énképed formálásában, javíthatok a konfliktuskezelési stratégiáidon, visszajelezhetek a hatékony kommunikációs stílus előnyeiről, ill. az érzelmi intelligencia gyakorlati alkalmazásának lehetőségeiről.
Az általad hozott problémán mindig együtt dolgozunk, közösen vizsgáljuk meg a kiváltó okokat, ill. igyekszünk hatást gyakorolni azon tényezőkre, melyek az adott probléma megoldása szempontjából lényegesek lehetnek.
A változás egy folyamat, ezért nagyon fontos, hogy a kellő motiváció, és aktív részvétel mellett türelmesek legyünk önmagunkkal, és a változás tárgyával kapcsolatban. Ez a fajta kitartás segíthet átlendülni a holtpontokon, és közelebb vinni a célunk eléréséhez.

A KÖVETKEZŐ ALKALOM
Amennyiben az első találkozót követően mindketten úgy érezzük, hatékonyan tudnánk együtt dolgozni a sikeres változás érdekében, úgy akár az ülés után közvetlenül, vagy később telefonon is adott a lehetőség új időpont egyeztetésére.
Egy probléma megoldása kb. 4-5 találkozást igényel, de már első alkalommal is kaphatsz olyat, ami valós segítséget jelenthet számodra a saját magad által megcélzott folyamat megvalósításában.
Az én munkám akkor mondható sikeresnek, ha a hozzám forduló hölgy a későbbiekben önállóan is meg tud birkózni azzal a problémá
val, ami miatt eredendően felkeresett.
Fontosnak érzem tisztázni, hogy a Beauty Coaching nem egy fizikális megjelenést érintő tanácsadás, ahogyan nem is pszichoterápiás ülés.
A Beauty Coaching egy inspiráló beszélgetés, melynek célja, hogy hozzásegítsen a sikeres változás eléréséhez, valamint annak fenntartásához.

Mi az, amin változtatni szeretnél?
Hogyan tennéd?
Mikor kezded?

Szerző: Vépy Viktória
pszichológus, life coach, mediátor

A Beauty Coaching segít, hogy felfedezd a Benned rejlő szépséget, bármilyen probléma álljon is a háttérben.
Ha információra, támogatásra, segítségre volna szükséged a sikeres változás érdekében, kérlek, fordulj hozzám bizalommal.
Telefonszám: 0670/242-63-92
Email cím: info@beautycoaching.hu

Beauty Coaching – Változz át!
www.beautycoaching.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2182 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x