A csend szava
Címlap / Psziché / A csend szava

Lukács Tünde

A csend szava

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Mesterséges fénnyel, hanggal és üzenetekkel túltelített világban élünk. Egybemosódik a jel és a zaj, a fontos és a lényegtelen. Egyre kisebb a szünet két egymást követő hang között. Nyugalomhiány és csendínség van. Túl sokan túl sok mindent akarunk. Sok lett a közlés, és kevés a figyelem. A kapcsolatok mélységét felváltotta a kapcsolatok mennyisége. Vannak, akik mindig zajban élnek és már nem is hallják a zajt, mások csendben ülnek sokat, még sem hallják meg a csend szavát. A csend nem üresség. A csend mesél arról, hogy sosem vagy egyedül. A csendben meghallhatod a lelked hangját, találkozhatsz Önmagaddal, a lelkeddel. Lelked csak mesél neked, nem haragszik, nem ítélkezik, nem dühöng, nem áll bosszút, nem csinál mást, mint mosolyog.  

Mosolyog és halkan mesél, hogy megértsed, ami történik veled, hogy minden érted volt, magad vállaltad. Elmeséli mi volt a helyénvaló és mi nem, amit eddig tettél, éreztél, éltél, és értettél. Kéri bocsáss meg magadnak és másoknak, bármi történt is. 

Tombolhat vihar, eső és ármány, hazugság és járvány, ő megnyugtat, nincs mitől félned, csak halld meg lelked szavát, hogy vezessen. Ott volt veled eddig is, csak most már hallod is őt. Mutatja az utat, jeleket küld neked, csak lásd meg és értsd meg. Meséli, hogy merre menj tovább, mi igaz a szívedben, mit és kit vállalj fel, mit tegyél, hogy boldog légy.

 
 

A kutyák sokat segíthetnek neked, hogy a lelkedhez eljuss. A kutyáknak is van lelkük, csak nem emberi szavakkal szólnak hozzád. Ugatnak vagy csendben vannak, a kedvedbe járnak. Segítenek neked önzetlenül, tükrözik a lelkedet. És az ugatásuk nem véletlen. Sokszor egy gondolatodra ugatnak, jelzik, figyelj arra, amit gondoltál, lehet, hogy ott a megoldás az életedhez. Érzik, hallják a gondolataidat. Figyeld meg, ha szomorú vagy, ők is szomorúak lesznek, vagy éppen megpróbálnak felvidítani. Ilyenkor odaviszik Neked kedvenc játékukat, vagy addig bohóckodnak míg el nem neveted magad.


Nehéz élethelyzetekben kapkodni szokás. Pedig nem maradunk le semmiről, akkor sem, ha nem rohanunk. Sőt. A válság akkor fejeződik be önmagunk számára, amikor úgy döntünk, hogy nem futunk, hanem először gondolkodunk, megérezzük lelkünket, és utána megyünk, lassan, megfontoltan, de kitartóan és céltudatosan haladunk a lélek vezérelte utunkon. A lelked azt súgja majd mindig, hogy a nehezebb utat helyes választani, mert az elején befektetett munka után, ez vezet a harmonikus, boldog élethez. Bár Te szeretnéd majd a könnyebb utat követni. Azt gondoljuk, a könnyebb út egyszerűbb lesz. Valójában legtöbbször csak első ránézésre tűnik könnyebbnek, ha azonban tovább megyünk rajta, rájövünk, hogy bizony tele van akadályokkal. Ezzel szemben ha a nehezebb utat választod, megláthatod, hogy a kezdeti nehézségek után, egész könnyedén haladhatsz rajta.

A szufik azt tanácsolják, hogy csak akkor szólalj meg, miután a szavaid három kapun áthaladtak. Ezek a szavak igazak? Kérdezd meg az első kapunál, ha igaz mehetnek tovább, ha nem, ne mond ki őket. A második kapunál kérdezd meg, szükségesek ezek a szavak? A harmadik kapunál végül kérdezd meg, kedvesek e szavaid? Ha mindhárom válasz igen, akkor nyugodtan kimondhatod őket.

A csend keveset és halkan mesél, megfontoltan, szeretettel, ÉRTED, NEKED.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4522 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x