Megtörtént esetek: Betti és az ikertestvér
Címlap / Psziché / Megtörtént esetek: Betti és az ikertestvér

Lukács Tünde

Megtörtént esetek: Betti és az ikertestvér

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

A becslések szerint, a terhességek kb. 10 %-a /véleményem szerint viszont jóval több/ ikerterhességnek indul, de az egyik embrió a terhesség első heteiben meghal. Erről legtöbbször sem az orvosok, sem az anya nem tud. Az anyát legfeljebb egy rossz álom, vagy egy kisebb vérzés figyelmezteti a történtekre. Néha a szülés folyamán a meghalt testvér maradványai kimutathatók. Ha az iker már több hetes állapotban távozik el, a placentában megtalálható a lenyomata. Sokszor látják ezt az orvosok, de legtöbb esetben az anyának nem szólnak a dologról. Előfordul, hogy az életben maradt ikertestvérben fellelhető meghalt ikertestvére sejtes maradványa, egy ciszta, esetleg hajmaradvány formájában. 

Az ikertestvér halála örökre nyomot hagy az életben maradt ikertestvérben.
Ők ketten már a terhesség kezdetén érzékelik egymást. Később már egymáshoz is érnek az anyaméhben, sőt át is ölelhetik egymást. Az életben maradt testvérben sejtszinten ott marad meghalt ikertestvére emléke, lenyomata, érzése. Előfordul, hogy egész életében keresni fogja az elveszett másik felét.

Ilyenkor mindig keresel valamit, de néha magad sem tudod, hogy mit. Csak azt érzed, valami hiányzik. Semmi nem jó, magányosnak, üresnek érzed magad, esetleg rendszeresen tönkreteszed a kapcsolataidat. Gyakran érzel bűntudatot, pedig tulajdonképpen nincsen rá okod. A problémádat már ezer féle terápiával próbáltad megoldani, de egyik sem volt célravezető. Mi lehet a baj? A következő történet erről szól.

Betti 12 éves, édesanyjával érkezett a családállításra. Édesanyja elmondása szerint Bettinek 3 éve meghalt a nagypapája, az ő édesapja, és az óta sokkal zárkózottabb, rosszabbak az iskolai eredményei, és nagyon sok dologtól fél.

A kérdésemre, hogy mitől fél a legjobban, Betti azt válaszolta, attól, hogy elveszít valakit, akit nagyon szeret.

Gyermekkel még nem dolgoztam csoportban, ezért engedélyt kellett kérnem, hogy dolgozhatunk e Bettivel. A válasz igen volt. Kértem, hogy válasszon ki két képviselőt, egyet a saját képviselőjének, és egyet a szóban forgó nagypapának. Betti egymással szemben állította fel őket a térben.

A két képviselő sokáig nézte egymást, egy helyben állva, majd a nagypapa képviselője szólalt meg, és elmondta, hogy ő nem érez semmit, nincs benne semmi érzelem. Viszont nagyon fázik, és hidegnek érez maga körül mindent. Betti közben leült a földre, és elnézett a nagypapa mellett kissé balra, a nagypapa háta mögé. Amikor valaki sokáig néz egy pontra, onnét általában hiányzik valaki. Legtöbbször, éppen az a valaki, akinek kirekesztése, elfelejtése a problémák forrása.


Arra a pontra, ahová Betti nézett, behívtunk egy képviselőt, annak az ismeretlennek, akire a tekintete irányult.
 
Az újonnan beállított képviselőnk elmondta, hogy ő sem érez semmit, érdekli Betti, de nincs benne érzelem. Tulajdonképpen olyan érzése van, hogy mi értelme ennek az egésznek, és miért vannak ők itt? Közben a nagypapa képviselője is megerősítette ezt az érzést, hogy nem érti az egészet, és nem tudja, miért vannak itt.

Már kezdtem arra gondolni, hogy a mező meg fog állni, és nem fog mutatni semmit, amikor a földön ülő képviselő kimondott egy mondatot: „Olyan, mintha megállt volna az idő!”
Ez a mondat „megütött” engem. Én is úgy éreztem magam, mint ha megállt volna az idő körülöttünk. Valahol megállt az idő. De vajon hol?

A családállításoknál általában mindig van egy mondat, ami „betalál”, amikor úgy érzem, ez az, erre vártunk. Itt most ez a mondat volt a legerőteljesebb.

A képviselő, aki a földön ült, ekkor felállt, és megállt Betti mögött. Betti is felállt a földről, és az ismeretlen képviselővel szemben állt meg közvetlenül. Abban a pillanatban érezni lehetett a mezőben a dinamikát. Azt az energiát, amit már tapasztalt családállítók rögtön felismernek. Az ikervesztés energiáját.

Betti képviselője és az ismeretlen rögtön mosolyogni kezdtek egymásra. Látszott szemükben a boldogság, hogy végre megtalálták egymást. Megfogták egymás kezét, és mosolyogva, néha felnevetve néztek egymásra. Hogy biztosak legyünk benne, hogy egy ikervesztéssel állunk szemben, megkértem Betti képviselőjét, mondja ki a vele szemben állónak, hogy: „Testvérem”
Betti kimondta, és a testvér bólogatva jelezte, hogy így van.

Betti tekintete egy idő után komorabbá változott, és megjelentek szemében a könnyek. „Annyira hiányzol”, mondta.

A következő lépésekben Betti és az ikertestvér képviselőjével kimondattuk az ikerállításoknál általában alkalmazott mondatokat, amelyek oldó mondatok, a lélekben hajtják végre feladatukat.

Betti képviselőjének folyamatosan folytak a könnyei. Kértem, még mondja ki a következő mondatot:

- Csinálok az életemből valami nagyon jót, a te tiszteletedre is, hogy mindez ne legyen hiábavaló.”

Végül az ikertestvér ezt mondta: „Én jó vagyok, te pedig éld tovább a saját életed. Ha keresel, ha szükséged van rám, a szívedbe mindig megtalálsz.” Ezután a két testvér még sokáig állt egymást átölelve. Betti képviselője még egy darabig zokogott, és lassan megnyugodott. Kicsit mosolyogva nézett elveszített ikertestvérére.

Az állítás közben Betti nem mutatott érzelmeket. Nem voltam benne biztos, mennyit értett meg a történtekből. Leültettem még magam mellé, és néhány szóban elmagyaráztam neki, hogy mi történt az imént. Hogy sok gyermek nem egyedül indul útnak, hanem egy másik babával együtt. De ez a másik baba még nagyon kicsike korában úgy dönt, hogy visszafordul, és nem születik le ide a földre, ő visszamegy egy másik világba. De ők ketten mindig emlékezni fognak egymásra. Betti érdeklődve hallgatta a történetet. Végezetül azt kértem, hogy hétfőn, ha kinyitnak a boltok, az édesanyjával menjenek el, és vásároljanak egy macit, aki mostantól Betti elveszített ikrét fogja képviselni. Elmondtam Bettinek, hogy a macit egy darabig mindenhová vigye magával, mutassa meg neki a világot, vigye el sétálni, játszótérre, mutassa meg neki a kedvenc mesefilmjét. És a macinak nyugodtan mondjon el mindent, megbeszélheti vele a problémáit, elmondhatja neki a félelmeit, ő meg fogja érteni. Bettinek nagyon tetszett az ötlet, szinte felpörgött tőle.

Az állítás ezzel véget ért.

A nap végén észrevettem, hogy a falon lévő fekete táblára felkerült egy rajz. Eddig fel sem tűnt, csak arra emlékeztem, hogy Betti az állítása előtt rajzolgatott. A rajz egy női arcot ábrázolt, de csak az egyik felét. A másik fele hiányzott. Betti tehát már az állítás előtt lerajzolta azt a történetet, amit később az állítás alatt láthattunk.

Másnap Betti édesanyja megírta nekem, hogy aznap este Betti beszélgetett telefonon az egyik barátjával, és megpróbálta elmesélni neki, mi történt aznap vele. A beszélgetés egy hatalmas sírásban végződött, és utána Betti teljesen megnyugodott. Ebből tudtam, hogy az állítás valóban megérintette a lelkét. Betti azóta jól van, és a szerettei elvesztésétől való félelmei megszűntek.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5156 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x