A világ egy Kvantum - Tükör?
Címlap / Psziché / A világ egy Kvantum - Tükör?

Szabad Mihály

A világ egy Kvantum - Tükör?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

"Amit a világnak látsz, és igazságnak hiszel, az mindössze a végtelen lehetőségek egy tükröződése. S az bármelyik pillanatban megváltoztatható." A fenti gondolatot írók, gondolkodók, bölcsek sokszor, és sokféleképpen fejezték ki műveikben és tanításaikban. Az a gondolat, miszerint a " világ nem más, mint egy tükör, amiben mindenki saját meggyőződéseit és érzelmeit pillanthatja meg" nagyon ősi, és az egyéni életünkben is óriási jelentőségű lehet.. Vajon valóban így van? S ha igen, hogyan használhatjuk ezt fel életminőségünk és környezetünk jobbá tételére. Erre a kérdésre keressük a válaszokat.  

A tükör és a tükröződés ősidők óta használatos szimbólumok. A tükörnek, mint szimbólumnak az értelme és használatának célja koronként, kultúránként és misztikus iskolánként változott. A legfontosabb szerepe általában a harmadik szem fejlesztésében volt. Ma ezt úgy mondanánk, hogy az intuíció, és kreativitás növelésében, vagyis egy különleges gondolkodás és érzékelési mód kialakításában volt döntő szerepe. Ha képes vagy úgy tekinteni a környezetedre, emberi kapcsolataidra, mint egy tükörre amiben önmagadról pillanthatsz meg rejtett dolgokat, akkor az felbecsülhetetlen segítséget nyújthat az önismereted és emberi viszonyaid fejlesztésében.

A Tükröződések törvénye – mely szerint a világ nem más, mint egy Kvantum – Tükör - a világ jelenségeit (legyen az fizikai, mentális, vagy érzelmi), olyan megvilágításba helyezi, melyekben teljesen eltérő értelmezési, tapasztalási lehetőségek jelenhetnek meg benned, s végtelen távlatokat nyithatnak meg előtted.



A tükröződés törvényét ismerő ember számára a világ eseményei, jelenségei megmutatják a tudattalan jellemvonásokat. Az emberi elme azonban a felépítéséből adódóan, csak a saját korlátai mentén képes tükrözni és érzékelni a Valóságot. Érdekes módon erre a Bibliában is van utalás, gondoljunk csak az ismert szakaszra, mely szerint: „Tükör által homályosan” látunk.
A gondolatok, az érzelmek, és a testi ösztönök mintegy „homokként rakódnak” a tiszta tudatosság felületére.

Az, aki képes tiszta, „homoktól mentes” tükörré válni, az egy békés, élő és mindenre érzékenyen válaszoló Univerzumban találja magát. A misztikus szufi tradíció szerint például ez kellene, hogy a természetes állapota legyen minden embernek. Ehhez nem szükséges mást tenni, mint tudatossá válni azokra a tényezőkre, melyek a tiszta tükröződést megakadályozzák: ösztönök, félelmek, vágyak, előítéletek, stb.

A Tükröződés törvényének felhasználása tehát azt jelenti, hogy felismered a kapcsolatot az elméd tanult és megszokott gondolati és érzelmi reakciói, és az életed jelenségeinek, eseményeinek változásai között. Ehhez feltétlenül szükséges az éber Figyelem képességének az elsajátítása, mely olyan csendet teremt benned, amelyben te magad ismered fel azokat a lelki blokkokat, félelmeket, vagy megrögzött gondolatokat, amelyek megakadályozzák céljaid elérését vagy az adott probléma megoldását. Természetesen ez nem mindig megy egyik napról a másikra, de néhány nap, hét, vagy hónap gyakorlattal már érzékelni fogod azokat az energiamintákat a Lényedben, amelyek az életed adott területén harmóniát, vagy diszharmóniát teremtenek. S ennek felismerésével képes leszel tudatosabban alakítani életed irányát.

Természetesen ezek csak leegyszerűsített magyarázatok és mindössze arra szolgálnak, hogy felkeltsék benned a vágyat a valódi, saját felismerések, tapasztalatok átélése iránt. A szufi mesterek úgy tartják, hogy az elméleti tudás olyan, mint a gyümölcsfa gyümölcs nélkül. Ugyanígy önismeret és a tudatosság mélyítésével, s gyakorlatban való átélésével vehetsz részt az „Isteni színjátékban”. S a Tükröződés törvényének ismeretében már nem passzív szereplőként, hanem aktív forgatókönyvíróként, rendezőként és persze színészként.
Ehhez mindössze be kell pillantanod lelked mélységeibe…


Már online kipróbálható a Kvantum – Tükör önismereti rendszer!

www.kvantumtukor.hu
Szabad Mihály
író, Quantum Balance tanácsadó és Tréner
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3885 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x