Ha elfárad a lélek - változtass
Címlap / Psziché / Ha elfárad a lélek - változtass

Lukács Tünde

Ha elfárad a lélek - változtass

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

Húsvét tájéka a böjt, a megújulás ideje is. Testileg-lelkileg szeretnénk megtisztulni, sokan érzik, hogy a jó idő beköszönte nem csak a tél utolsó pillanatait jelzi, hanem valami más végét is a lelkünkben. Sokan szeretnének új életet kezdeni, új munkába fogni, új párt találni, új barátságokat kötni. Miért vágyunk annyira az újra most, a tavasz kezdetén? Talán mert elfáradt a lelkünk. Van az úgy, hogy úgy érezzük, elegünk van eddigi életünkből, és bármi mást, de ezt nem szeretnénk folytatni. 

Miért van annyi „kereső” ember? És mit is keresünk valójában?
A Húsvét az év egyik legszebb ünnepe. Lélekben és szívünkben talán éppen úgy készülünk rá, mint a Karácsonyra. Mégis más ez egy kicsit. Míg a Karácsony, a tél a befele fordulásról szól leginkább, a Húsvét időszaka a kiáradás, a kifele fordulás ideje.
A mai világban nem fordítunk elég figyelmet az ünnepekre. Most nem csak a naptári ünnepekre gondolok, hanem azokra a percekre is, amikor ideje lenne az ünneplésnek, de észre sem vesszük a pillanatot. Pedig az ünnep, az ünneplés szükséglete a léleknek. Lelkünk az ünnepek alkalmával tud kiszakadni a hétköznapok fogságából, az ünnepek alkalmával tud feltöltődni. Az ünnepek során figyelünk oda inkább belső világunkra.


Ünnepelni pedig nem csak a piros betűs ünnepnapokon kellene. Az év minden napján meg kellene találni azt a dolgot, ami ünnep lehetne a szívünknek. Nem csak a névnap, születésnap, esküvő, évforduló. Hiszen milyen izgatottan tudjuk várni születésnapunkat, mert érezzük, az a nap egy kicsit más, mint a többi. Legalább is számunkra. Míg másoknak ugyanolyan, nekünk különleges. Találd meg az ünneplés okát minden nap. Gyakran történik velünk olyan esemény, ami többet érdemelne, mint amennyi figyelmet kap. Hányszor van, hogy sikert érünk el például a munkánkban, és megyünk csak tovább, mintha mi sem történt volna. Ezzel elvész a siker öröme. Minden apró sikerünk megérdemli az ünnepi hangulatot. Hiszen mi hoztuk létre, mi alkottunk meg valamit, a mi erőnk, energiánk, álmaink vannak benne a dologban. Szakíts időt arra, hogy átérezd és élvezni tudd sikeredet. Bármi legyen az. Ha csak egy régóta halogatott lakáskifestést végeztél végre el, azt is ünnepeld meg. Hiszen te vitted véghez, a te kreativitásod eredménye a szépség, ami körülvesz.

Nem csak a munkában, magánéletünkben is gyakoribbá kellene tenni az ünnepnapokat. Férjünk/feleségünk névnapját, születésnapját megünnepeljük ugyan – legalább is, ha nem felejtjük el – de ezen kívül nem nagyon töltünk együtt ünnepi pillanatokat. Pedig a szerelmet ünnepelni kell. A szerelem a legszebb dolog az életünkben. Sokszor múlik el azért, mert elfeledkezünk arról, hogy nem magától értetődően van jelen az életünkben. Akit megtalált az igazi szerelem, az hálával tartozik a sorsnak. Hisz ez nem mindenkinek adatik meg. Ha megtaláltad azt a különleges embert, akihez a szerelem szálai fűznek, ne felejtsd el, hogy vele minden nap ünnep. Ünnepeld meg kapcsolatotokat minden nap. Akár egy vacsorával, akár egy esti sétával, egy pohár borral a teraszon, vagy csak egy simogatással kedvesed arcán. Hozz létre örömteli, ünnepi pillanatokat. Ezek a pillanatok lesznek a garancia arra, hogy kapcsolatotok erős és valódi mély kapcsolódás lesz. A szerelem a sors ajándéka, amire vigyázni kell.


Az élet minden nap ad alkalmat az ünneplésre. Ha úgy érzed, nincs kedved hozzá, akkor lehet, hogy a te lelked is elfáradt. Belefáradt, belefásult a mindennapok monotonitásába, és változást szeretne. Nézz körül az életedben, hol vágysz leginkább a változásra. Most a tavasz kezdetén új életet kezdhetsz. Lehet, hogy nem tudod, merre indulj. Lehet, hogy vannak terveid, de nem tudod, melyik a célravezető. Ezeket a kérdéseket felteheted egy családállításon, és megnézheted, melyik az az út, amelyen a lelked valóban haladni szeretne.
Tavasz van, Húsvét van, napsütés van. Öltöztesd ünneplőbe a lelkedet!

Lukács Tünde
Család és szervezetállító
www.csaladfelallitas6.5mp.eu
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5190 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x