Belemagyarázás, vagy Éberség? - A szinkronisztikus jelek...
Címlap / Psziché / Belemagyarázás, vagy Éberség? - A szinkronisztikus jelek felismerésének nehézségei

Szabad Mihály

Belemagyarázás, vagy Éberség? - A szinkronisztikus jelek felismerésének nehézségei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Egy fontos üzleti tárgyalás előtt véletlenül összefutottam valakivel, akinek lassan egy éve jógafilozófiát tanítok. Még nem találkoztunk az iskolán kívül. Kiderült: kb. 200 méterre lakik tőlem, érdekli az üzleti tárgyalás témája. Utána eltűnődtem. Mennyi a racionális esélye, hogy aznap találkozunk, amikor a szinkronicitás témája ott lebeg az éterben? Üzletről beszélgetünk, nem csak jógáról és spiritualitásról?(ritka pillanat) Neki gyerekkori barátja hasonló profilú befektetésekre specializálódott? Szinkronicitás, vagy véletlen? Belemagyarázás, vagy éberség? Hogy lehet megkülönböztetni? S kell -e egyáltalán?  

A kvantumszemlélet elveinek értelmében tudatosan vagy öntudatlanul, de folyamatosan „teremtjük a valóságunk eseményeit és jelenségeit. Ha a pszichikus energiánkat megfelelő intenzitással és kellő ideig tartjuk „a belső” világunkban (mentális és érzelmi szinten egyaránt!) létrehozott vágyunkon, s az abból konkrétan megfogalmazott célunkon, akkor az – a tükröződés törvényének eredményeképpen - meg fog jelenni a „külvilág” jelenségeként vagy eseményeként. Ennek előjele mindig valamilyen véletlennek látszó esemény felismerése, mely mindig mélyebb értelmet tartalmaz a vágyunk megvalósulásának folyamatában.


Nem mindig könnyű felismerni a „jeleket” a világ forgatagában, mivel végtelen számú formában manifesztálódhatnak. Kell egy csipetnyi intuíció és képzelet, valamint egy nagy adag éberség. Szinte kiemelkedik az újságban egy hír, megüti a füled egy beszélgetés, felhív egy ismeretlen vagy egy rég látott ismerős. Mind lehet egy visszajelzés az elengedett kérésedre, amivel a válasz megérkezik hozzád. Ezek apró darabkák a cél fizika megnyilvánulás folyamatában.

Általában nem közvetlenül, és készen jelenik életünkben vágyunk teljes megvalósulása. Sokkal inkább rákerülünk arra az útra, mely abba az irányba vezet. S ezt az ösvényt jelöli ki nekünk az Élet meglehetősen „különleges és furcsa” módon. A címben szereplő szinkronisztikus jelek, (vagy jelentőségteljes véletlenek) azt a helyzetet jelentik, amikor nagyon erős visszajelzés érkezett az életedbe valamely manifesztációs folyamatodra. Ezeket azonban nem lehet pusztán logikusan, racionálisan értelmezni, mert az Élet egy olyan dimenziójából származnak, melyben már ahol a „kvantum összefonódás” állapota létezik, és nem az ok – okozati törvény a meghatározó. Itt jön a képbe az intuíció, mely már alkalmasabb „szermám” lehet számodra vágyad megvalósításához.

A szinkronicitás felhasználáshoz nem árt némi gyakorlat, hiszen sokkal inkább művészet, mint tudomány. Érdemes átgondolni a folyamatot, és számba venni azokat a tényezőket, melyek segíthetnek, hogy tudatosabban hozhasd létre, és használhasd fel életedben szinkronicitást.
Természetesen kell a bátorság, hogy a racionális, logikus elméd korlátain túllépve összekapcsolj látszólag össze nem illő képkockákat, de segít a mindenkiben, így Benned is, ott szunnyadó intuíció. Meglátod, ez a hihetetlenül izgalmas játék visszaadja majd a mindennapok színét és zamatát, ha véletlenül elfelejtkeztél volna róla.

Két nehézségre érdemes odafigyelni, amin el lehet csúszni, ha már eddig eljutottál. Az egyik, amikor elméd elkezdi „túlagyalni” a jelek és a véletlenek jelentőségét, és már mindenben jóslatokat lát. Ilyenkor érdemes lassítani és a mértékletesség elvének átgondolása. Ha túl sokat gondolkozik valaki ezeken jelenségeken, akkor az egyrészt a cselekvés rovására mehet, másrészt téves következtetésekre vezet. Esetleg a valóságtól való menekülés útjává válik a képzelődés. Mindig az érzéseidre figyelj. A kellemes bizsergés a mellkasodban, az ellazult bizonyosság a teljes lényedben, a szívedben lüktető Bizalom mind jelezni fogja a valódi szinkronicitást.


Másik nehézség, amikor a rejtett félelmeid szülte kétségek és lustaság miatt engeded a valóságon keresztülsuhanni a véletleneket anélkül, hogy utánajárnál, mélyebben megvizsgálnád: miért is jelent meg az ebben a pillanatban az életedben. A megoldás: túllépni kétségeiden és cselekedni, ami nem lesz nehéz, ha éber és tudatos tudsz lenni a benned létező érzésekre, s képes vagy fenntartani a kíváncsiság, a felfedezés örömét, izgalmát a szívedben. Tudd, hogy az intuíció használata éppen olyan képesség, mint bármi más. Belső gondolati és érzésbeli szokásaidnak ismerete, és sok sok gyakorlás szükséges hozzá, hogy megtanulj hallgatni intuíciód egyelőre halk és csendes , ám egyre határozottabb hangjára. Hidd el megéri, mert könnyebbé teszi életed, és számtalan csodával ajándékoz meg. Szóval nincs más dolgod, mint figyelni, játszani és élvezni a képességed fejlődését, s annak gyümölcseit.

A kiemelkedő tudományos alkotások és művészi értékek mögött minden alkalommal ezek az érzések és az intuíció képessége rejlik. Tudd és hidd el, hogy rajtad keresztül is megjelenhet bármikor egy olyan ötlet vagy inspiráció, mely a Te életed éppen úgy jobbá teheti, mint környezetedét. Igenis olyan képességek és tudás kombinációja rejlik benned, ami senki másban nincs meg, s ez képes manifesztálódni a kreatív folyamatok kiteljesedésében. Hogy az egy a világot óriási mértékben megváltoztató hatás, vagy csak a szűk környezetedet jobbító cselekedet, az már nem lényeges, hiszen maga a folyamat átélésének öröme a te jutalmad nem pedig az eredmény hajszolása.

A legfontosabb, az egyensúly a jelek felismerésében. Emlékezz, nem belemagyarázni kell a tartalmat a világ jelenségeibe, hanem az éberségeddel ráérezni a rejtett összefüggésekre. Ennek megvalósítása azon múlik mennyire tudsz türelmes magaddal, másokkal, s a világgal. Ahogy a szufi mesterek gyakran idézik a szent könyvük egyik számunkra is megfontolandó kijelentését:
„Isten bizony a türelmesekkel van.”


Szabad Mihály
író, Quantum Balance konzulens és oktató
www.kvantumszemlelet.hu
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6572 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x