Úton a Forrás felé. Te elindultál már?
Címlap / Psziché / Úton a Forrás felé. Te elindultál már?

Szabad Mihály

Úton a Forrás felé. Te elindultál már?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Volt egyszer egy nép, mely nagyon keserves körülmények között élt. Földjük száraz, és kietlen volt. A minimális mennyiségű élelmiszert is csak nagyon nehéz, és verejtékes munka árán adta meg számukra. Ráadásul a kevés élelem miatt életük rövid volt, és betegségekkel terhes, emberi kapcsolataikat a versengés, irigység, harag, egymás kihasználása határozta meg. Nem nagyon érintkeztek a többi törzzsel, így fogadták el az életet. Ez volt a "természetes"…  

 Nagyon ritkán akadt vállalkozó kedvű fiatal, generációnként talán egy, akiben valami intuitív megérzés, vagy inkább lázadás felerősödött, s feltették a kérdést: „Vajon lehetséges máshogy is élni? Természetes, ahogy élünk? Elképzelhető, hogy az életet nem csak a túlélés vágya vezérli?” Ezek az „őrültek” felfedezők lettek s elmentek a világba, megtalálni a választ ezekre a „haszontalan” kérdésekre. Ám nagyon ritkán jöttek vissza, s már nagyon régen nem volt senki, aki segítséget hozott volna a nép számára.

Aztán egy nap visszajött a nép egyik eltévelyedett fia. Majd kicsattant az életerőtől, vidámságtól, s volt benne valami nyugodt, derűs bölcsesség. Mindenki kíváncsian kérdezgette, hogy milyen az élet a messzeségben. A felfedező pedig mesélt a gyönyörű óceánról, a színpompás erdőkről, a végtelen fűvel borított termőföldekről, s más népekről, ahol jólét, egészség és szeretet az emberi élet fő jellemzői.

Hitték is meg nem is, mindenesetre sokat kérdezgették, mert szerették elképzelni a lehetőséget, s ábrándozni róla. A felfedező lelkesen beszélt egy ideig, hiszen úgy gondolta elindulnak és megbizonyosodnak szavai valóságáról. Mikor látta, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet elkezdte biztatni őket, hogy induljanak el, s nézzék meg maguknak, hogy minden szó igaz abból, amiről beszámolt. Legnagyobb meglepetésére azonban senki nem kerekedett fel megtalálni ezt a csodálatos világot. „Talán csak nem ismerik az utat, azért félnek elindulni.” – gondolta. Így csinált nekik egy egyszerű és könnyen használható térképet. Azonban így sem változott semmi. A térkép készítője végül megunta a sok vitát, ellenvetést, s gúnyolódást, s felkerekedett. Újra elment a világot felfedezni.


 
A térkép viszont maradt. A nép legokosabb tagjai elkezdtek másolatokat, s ahhoz fűződő elemzéseket, elméleti magyarázatokat készíteni a térképről. S lassan egész kis tudománnyá vált a térképelemzés. Voltak szakértők, doktorok, akadémikusok a témában, akik egymással vitáztak a térkép eredetéről, céljáról, és természetesen a népet is tanították a mitikus csodás világról. Sőt különböző vallások alakultak a térképet mind a sajátjuknak tekintve. Ezek alkalmanként véres vitákat folytattak az Igaz Térkép becsületének megvédése érdekében.
Azonban ezer emberből egy akadt, aki arra használta a térképet, ami a funkciója: utat találni egy szabadabb, gazdagabb, emberibb élet felé. A többiek megelégedtek az intellektuális tudással, a Valóság felfedezése helyett.

Volt egy folyó a nép földjén, mely az életük központi része volt, s az egész kultúrájuk erre épült. Ez adta a földműveléshez az öntözővizet, és a kincset érő ivóvizet is biztosította számukra. Egyik évben a folyó kiszáradt, s óriási problémát okozott a nép életében.

Valaki felvetette, hogy a térkép által mutatott úton el lehetne menni egy olyan földre, ahol nagyobb, tisztább, s gazdagabb folyókat találhatnak. A többiek ezt az embert kigúnyolták, őrültnek és álmodozónak nevezték. Rosszabb esetben eretnek lett, s kivégezték. S közben éheztek és szomjaztak tovább, elfogadva az érzést az élet természetes részének. Még mindig senki nem indult el felfedezni a világ gazdagabb és termékenyebb részeit.

Érdemes átgondolnod:

  • Elég szomjas vagy-e ahhoz, hogy felkelj a helyedről,
  • elindulj megtalálni a Forrást,
  • megtaláld és igyál is belőle?

A Térkép csak annyit tehet, hogy megmutatja az utat, ami elvezet a Forráshoz.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2237 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x