Hogyan tehetnek az álmaink boldoggá?
Címlap / Psziché / Hogyan tehetnek az álmaink boldoggá?

Hogyan tehetnek az álmaink boldoggá?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-28

Álmokra szükség van. Az álmokból lesznek a célok. A célok eléréséből a siker. A sikerből pedig az önbizalom és az elégedettség érzése. Tettek nélkül nincs boldogság. Legtöbben ugyan csak vágyunk a jó dolgok bekövetkeztére, azok önmaguktól ritkán valósulnak meg. Tedd meg hát az első lépést, s mondd ki, hogy mit szeretnél megtenni, elérni, átélni. Fogalmazd meg az álmodat! Tedd céllá! Cselekedj! Éld át a sikert!  

MI TESZ BOLDOGGÁ?

Álmai szinte mindenkinek vannak. Magában dédelgetett, kimondott vagy kimondatlan vágyai, melyek a jövőjére irányulnak.

Ezek nélkül céltalanul élnénk az életünket, vagy hedonista módon hódolnánk a pillanatnyi örömöknek, s bár ez utóbbi ugyan kielégüléssel kecsegtető megoldásnak tűnik, végső soron nem hoz tartós és kézzelfogható elégedettségérzetet az életünkbe.
Ha úgy tetszik, nem tesz boldoggá.

HOGYAN HATNAK RÁNK AZ ÁLMOK?

Pedig álmai többnyire mindenkinek vannak. Egyeseket azonban megrémít, és a talajhoz szögel, míg másokat inspirál, és az egekig emel.

Vannak köztünk, akik merik megélni a vágyaikat, és küzdenek az álmaikért, még akkor is, ha elsőre nem járnak sikerrel. Mások ezzel szemben inkább elhessegetik maguktól az ábrándképeiket, mondván „úgysem tudom elérni őket”. Félnek a megmérettetéstől. Félnek a kudarctól. Félnek újat tanulni a saját képességeikről. A tétlenségük kapcsán megélt kudarc pedig csak még jobban elmélyíti őket a fenti meggyőződésükben, így végül a keserű önigazolás lesz az egyetlen, amit fel tudnak majd mutatni.

 

HOGYAN DÖNTESZ?

Azok a személyek, akik ez utóbbi utat választják, saját magukat fosztják meg a céljuk elérését kísérő sikerélmény átélésének lehetőségétől. A sikerélménytől, mely növeli az önértékelésünket, s újabb célok kitűzésére ösztökél.

Az, hogy teszünk-e azért, amire vágyunk, egyedül a mi döntésünk. A következmények azonban már nem csupán bennünket érintenek. Az örömünk vagy a csalódottságunk a környezetünkben élőkre éppúgy hatással van, mint ránk.

Dönthetünk tehát úgy, hogy elhessegetjük magunktól az álmainkat, és a jól ismert mindennapoknak szenteljük az életünket, vagy dönthetünk úgy, hogy az álmainkat tesszük a mindennapokban megélhető valósággá. Egyedül rajtunk múlik.

MIT KELL TENNÜNK?

Ha jobban magunkba nézünk, biztosan találunk legalább egy magunkban dédelgetett ábrándképet. Romantikus és/vagy önfeledt, izgalmas és/vagy harmonikus, helyhez és/vagy eseményhez kötött álmot. Egy olyan álmot, melyet egy nap szeretnénk megélni, s talán megosztani valakivel.

Csakhogy az álmokat nem elég elképzelni. Céllá kell formálni őket! Céllá, melynek elérésért egy komoly elhatározást követően folyamatos erőfeszítéseket kell tennünk.
Egyedül mi vagyunk képesek valóra váltani ezeket az álmokat. Számunkra igazán fontosak. A mi kezünkben vannak az eszközök a megvalósításhoz, vagy a lehetősége azok megteremtésének. Éljünk vele!

 
 
Az életünkbe beköszöntő pozitív hatásokat pedig osszuk meg a környezetünkkel.

Mire vágysz a legjobban? Mi a titkos álmod?
Hogyan alakíthatod céllá?
Mit kell tenned azért, hogy sikeresen elérd?


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6057 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x